„Să vă spun ce face copilul meu”. Senator de Buzău, despre orele online

Senatorul PSD de Buzău speră că școala online se va termina curând, iar elevii vor reveni fizic la școală.

Lucian Romașcanu: „Să vă spun eu despre problemele școlii online din postura de tată al unui copil de 13 ani. Profesorul vorbește pe un monitor, iar copilul are alături telefonul mobil deschis pe jocuri!”

Constatare și Întrebare. Dacă la un elev educat, de 13 ani, se întâmplă asta, vă dați seama ce prăpăd poate fi la cei mai mici, fără prea mult discernământ, care nu pot fi supravegheați de părinții plecați la serviciu ?

E un lucru despre care s-a discutat prea puțin sau deloc în societate.

Că online-ul a pus în mâna multor micuți care își vedeau de copilăria lor și de învățătură, telefoane și tablete. Pe lângă lecțiile online, acești copii au primit și acest cadou otrăvit al jocurilor pe internet.

Iar unii copii, mai rău, au devenit dependenți, mintea nu le mai e la lecții, teme, lectură, ci la Roblox și alte jocuri ademenitoare.

Din păcate, în pandemie, mulți s-au gândit doar la Covid, neglijând consecințele celorlalți viruși periculoși eliberați cu acest prilej în societate.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Să vă spun ce face copilul meu”. Senator de Buzău, despre orele online

 • ati punctat foarte bine aceste probleme, doar un parinte stie ce se intampla…

  Dupa ce sta pe „online” cateva ore, vrea sa se joace si el macar o ora….pe telefon/calculator, ca sa se relaxeze. Si de unde statea doar o ora pe zi pe calculator a ajuns sa stea ore nenumarate! …cu parere de rau!

  dupa 5-6 ore pe calculator…cum sa il mai convingi sa citeasca o carte, este deja obosit ….

  Răspunde
 • Nu înțeleg de ce nu le parolați telefoanele copiilor.Ei nu au discernământ dar părinții?

  Răspunde
 • D.le senator,acum va intreb ce ati facut voi politicienii pentru a proteja profesorii ,elevii si familiile acestora?! Vorbesc din punctul meu de vedere ca mama de profesori, ca bunica ,pentru ca am nepoti elevi si studenti. Sincer, mi -ar fi rusine sa fac astfel de comentarii asa cum ati facut dvs.Sa va spun eu ce ati facut pentru protectia populatiei ?Nu ati facut nimic, de aceea este aceasta situatie in tara ,criza sanitara, economica si multe alte probleme, pentru ca nu va intereseaza nimic in afara de beneficiile voastre personale. Cat priveste scoala online este sarcina parintilor sa -si educe copiii ,profesorii isi fac datoria sa predea stand ore in sir la monitorul personal.la tabla personala,si toate alte accesorii personale. necesare predarii,cumparate din salariile lor modeste,pentru ca salariile nu ati fost in stare sa le mariti,nu mai zic de pensii si alocatii.

  Răspunde
 • Trist, dar adevarat! Nu punctez fenomenul on.line, pen’ ca vinovati sunt si pesedistii si penelistii si co.! Dar ce pretentii sa ai de la un astfel de „domn”, pe care din pacate l-am cunoscut, „care-si baga si-si scoate” prin deferite comitzii, sa isi educe copilul intr-un anumit sens… pozitiv! bre nea fostu’ sef da cancan, libertatea si alte publicatii ‘ternationale da succes, ba chiar si ex.ministru al coolturii, ocupa-te mai mult de copil si lasa pe altii sa doarma prin parlament!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.