Sentința de la Buzău, schimbată azi la Ploiești. Cine a câștigat

Sentință definitivă în celebrul proces dintre elevul Andrei Voicu și Colegiul Hasdeu în privința mediei 2 la purtare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au schimbat la 180 de grade decizia dată de Tribunalul Buzău.

Întrucât minuta de pe site-ul Curții de Apel Ploiești e mai greu de înțeles pentru omul de rând (vezi mai jos), reporterul buzoienii.ro l-a rugat pe avocatul Hasdeului, Adrian Tudorancea, să facă „traducerea”:

„Păi, ce să fie ? A câștigat Hasdeul. Se menține nota 2 la purtare pe acel semestru din clasa a zecea. Mai exact, se menține hotărârea Consiliului Profesoral în care s-a decis sancționarea elevului și se anulează decizia de pe fond luată la Tribunalul Buzău. Asta a fost tot, decizia e definitivă”.

Victorie importantă, de imagine, în cariera avocatului buzoian

Elevul a reușit totuși să promoveze clasa zecea întrucât a primit 10 pe semestrul al doilea (media generală 6). Andrei Voicu a absolvit și Hasdeul, iar luni va susține prima probă a bacalaureatului.

Decizia de azi îi suflă vânt din pupa directorului Ionel Banu, opinia publică și presa, în majoritate, fiindu-i ostilă de la declanșarea scandalului.

Sentința de azi, Curtea de Apel Ploiești:

Admite recursul. Casează în parte încheierea din 27.05.2020 şi în parte sentinţa recurată , în sensul că admite cererea pârâtului de constatare a decăderii reclamantului din dreptul de a modifica acțiunea şi va respinge cererea de modificare ca tardiv formulată şi pe cale de consecinţă înlătură din sentinţa recurată mențiunea privind anularea hotărârii Consiliului Profesoral 1/10.12.2018. Menţine în rest încheierile atacate şi sentinţa recurată. Obligă intimatul la plata către recurentă a sumei de 200 de lei cheltuieli de judecată, constând în taxa de timbru.

UPDATE. Avocata Oană Tănăsică – care a reprezentat elevul – susțiune că dimpotrivă, Andrei Voicu a câștigat.

„Elevul a câștigat, sentința s-a menținut. Din cauza unui viciu de procedura al avocatului anterior al elevului nu s-a putut dispune și anularea hotărârii colegiului profesorilor însă s-a menținut irevocabil anularea hotărârii consiliului de administrație a Liceului precum și toate actele care au stat la baza acesteia și actele subsecvente”.

Avocata elevului e de părere că trebuie așteptată motivarea pentru a se afla dacă, până la urmă, media din acel semestru va fi 2 sau 10.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

21 de comentarii la „Sentința de la Buzău, schimbată azi la Ploiești. Cine a câștigat

 • Repet parerea mea: justitia nu are ce cauta in stabilirea corectitudinii sau incorectitudinii notelor date intr-un liceu, scoala, facultate.
  Dupa mintea instantzei din Buzau ne-am putea trezi in curand cu actiuni intentate in Justitie pt notele primite la Matematica, Biologie, Istorie, Geografie, etc, considerate nememeritate de elevi si parintii lor.
  Curtea de Apel Ploiesti a sesizat anomalia comisa la instantza din Buzau, probabil ca se astepta si la o decizie in acest sens data la CCR.
  Pai cum vine, d-le: nu-mi convine o nota, zbang cu proces la Tribunal?!……[Leo]

 • A fost in completul de judecata ceva negru de i-o dat castig lu vulpoiul ala batran!Ori s-o facut vreun blat. Oricum orce sentinta definitivă in Romania se poate contesta la Haga. Si atunci vom vedea cine a avut dreptate.

 • Rusine!

 • Ptr Leo…..repeti numai prostii

 • Zăăăăău ?! Numai prin cât de SUPER-COMPLICATĂ sună acea formulare, chiar şi pentru avocaţi cu experienţă (lăsând deci loc de interpretări de ambele părţi) SE POATE CONTESTA DIN NOU DECIZIA. Pentru că e inacceptabil, sub orice formă, să dai 2 unui copil care n-a făcut ceva atât de grav, încât să merite chiar 2 ! Un cel mult 8 poate, dar nu 2 !
  2-ul se dă dacă baţi un profesor, ori un elev de intră în spital, dacă vii cu droguri la şcoală, etc….. Pentru fapte de genul ăsta se dă 2, oameni buni, nu pentru o simplă glumă (provocată !!!)….

  În acest caz, trebuie subliniat că Banu şi Ţepeluş au intenţionat iniţial chiar EXMATRICULAREA copilului, pe lângă nota de 2 !!!!!!!!! Deci dacă 2-ul ne sună super-nedrept şi super-abuziv, atunci acea lovitură maximă cu EXMATRICULAREA (pe care au şi prezentat-o oficial presei chiar autorii ei, Banu şi Ţepeluş, dar retrasă imediat ce s-a aflat în spaţiul public de ea !!!) cum ar trebui să ne mai sune ? Ce ar trebui să înţelegem noi, oamenii normali, de pe urma unui asemenea gest de-a dreptul criminal (în sens moral) ???!…. Că doar aşa poate fi perceput.

  Dar uite că trăim în România şi avem posibilitatea să vedem şi una ca asta…. Doar în CEDO mai avem încredere că se face dreptate pe lumea asta ! Iar cazul ăsta chiar e de CEDO !

 • Na belea, ajunge #mamadesahist la Haga, NORRRMAAAALLLL ! ca n-a facut campanie degeaba pt Iohanis si PNL, DAR aia la Haga parca se ocupa cu altceva ? Nu conteaza cu Tanasuca avocat invinge oriunde, AUAU ! dar o avea oarece matusi, unchi prin instanta aia ? Oricum judecatorii aia de la Ploiesti au imbulinat-o, ce s-o abate asupra lor, ce blesteme, ce ”muie PSD”, ce corupti barabara cu Banu,ce mai, imi este mila de ei,c e blesteme virtuale le va dedica #mama. In toata povestea vad ceva FOARTE IMPORTANT, baiatul s-a cumintit si se pare ca sistemul lui de valori s-a imbunatatit, ii urez succes la examenele viitoare si in viata si un sfat, iubeste-ti mama, dar fa ca tine .

 • Pana sa fie sesizat CEDO, mergeti la Cotroceni, poate il angajeaza consilier pentru sah, iar pe mama i-o trimite lui Orban purtatoare de cuvant, ca e mai tare-n gura decat Danca.

 • Daca “geniul sahist” si maica-sa nu isi dau seama cat vor avea de pierdut de acum incolo, va veni vremea cand vor regreta amarnic toata mizeria asta pe care au starnit-o si imprastiat-o asupra unei institutii de invatamant. Domnii Banu si Tepelus – cu toate “pacatele” lor stiute sau nestiute – au procedat foarte corect aparand prestigiul si onoarea unei institutii de invatamant, a colectivului de profesori si elevi din institutie. ………Domnule Tereaca,te rog sa nu ne mai aduci in atentie astfel de “cazuri”, de fapt o mizerie, care prejudiciaza grav imaginea unei institutii de invatamant si a orasului.

 • Ce-si mai rade Johnny Cash in barba acum, dar rabdare-rabdare, va veni si vremea matele …., soon my friend, soon…

 • Curtea de Apel Ploiesti i-a bagat chestia cu ,,tardiv formulata”, pt ca motivatzia aceasta este imbatabila (asta-i data, este peste termenul legal, atunci vira!). Poate sa se duca si la mama lu’ CEDO.
  In esentza procesul la Bz nici nu ar fi trebuit admis din motive de incompetentza a instantzei. Daca marele sahist ar fi fost la un liceu militar si ar fi primit doi la Sport, la Arme de Nimicire in Masa sau chiar la Purtare, tribunalul ar fi fost competent sa-i anuleze nota?
  Ar fi fost coana judecatoare atat de sportiva, ANM-ista sau mai competenta decat un consiliu profesoral incat sa aprecieze EA nota primita de elev?…..[Leo]

 • Nu am nici o treaba cu nimeni. Toate comentariile îl blamează pe elev. Ma întreb eu ,asa ca un om de rand ,este normal ca un cadru didactic al prestigiosului colegiu ,sa-si etaleze chiloțeii public?. Sau…ma scuzați…e în slujba artei…

 • 🙂 m-a amuzat copios emanația viespii pedagog de mai sus… auzi, “prestigiul si onoarea unei institutii de invatamant” 😉
  Zici că tocmai “înfierează cu mânie proletară” dușmanii poporului…
  Bre, aia de juca rolu’ de profesoară, aia nu știrbea “prestigiul si onoarea unei institutii de invatamant”
  Că între poza cu ea și una cu vulpița de la accesdinrect…

 • Atâta înverșunare împotriva unui copil si atatea orgolii bengoase ale unor asa zisi dascăli, te scarbesc. Eu nu mi as da copilul la acest liceu ,unde se pompeaza bani si meditații la greu. Mulți dintre cei care au trecut prin” hasdeu” au un gust amar. Mult succes băiatului la bac!! Noroc ca se corectează in alt județ.

 • Sunteți sănătoși oameni buni, vorbim totusi de un copil, îl distrugeți psihic.

 • Citind articolul , m-am uitat cu atenţie şi la pozele cu cei doi protagonişti din tabere adverse (directorul Banu vs. avocat Tănăsică)… Şi am observat că avem aici un contrast cu totul şi cu totul izbitor :
  Câtă plinăciune de sine (mascată straşnic sub un deosebit aer ,,academic” – costum, cravată, pieptănătură…) se poate observa la unul din ei, de automat te face să te întrebi dacă oare poţi pune bază pe vorbele unei astfel de persoane , dincolo de eleganţa fizică afişată… Şi cât profesionalism, câtă seriozitate profundă pe un chip frumos şi tânăr, câtă EDUCAŢIE în primul rând , se poate observa la celălalt…. Întocmai ca negrul cu albul. Unde albul va învinge negrul.

 • Sfaruiesc elevul,familia lui ,sa mearga pana in panzele albe sa si dovedeasca dreptatea ! Banu,Tepelus ,Dansatoarea ,sa si dea demisia ! Iar voi astia care blamati acest elev ,santeti din teapa celor 3 ! Sa va fie rusine !

 • Doamne ,doamne ce ti-e si cu pozele astea …contrastante, cum definesc ele persoana,cum n-au ele nuante si sunt fruste ALB sau NEGRU. Meseria avocatilor n-are nimic in comun cu a fotomodelelor,ci cu Drepul civil sau penal si rezultatele ei se vad ” negru pe alb” cand Hotararile instantelor sunt definitive. Acum trebuie sa recunoastem, contrastul este izbitor intre ce hotaraste instanta si dorintele perdantilor, de ! ”maretia dreptului” cum zicea unuL NEGRU din lumea dretului romanesc,unul ”special”

 • pentru @ CUCUVEAUA MOV ,
  Şi faţa (moaca) spune multe despre caracterul unui om. Mai ales ochii, privirea… Şi nu haina îl face pe om OM (asta am vrut să arăt !) , oricât de mult s-ar afişa la 4 ace… Şi nici funcţia de director (mai ales dacă e obţinută politic)… Astea sunt principii capitale care se aplică perfect în cazul actualilor directori ai Haşdeului.

  Şi pentru că tot vorbim de contraste în acest caz (de-a dreptul izbitoare, cum spuneam)… Probabil cel mai izbitor asemenea contrast îl vedem chiar la declanşatorii acestui scandal – directorii Banu, Ţepeluş şi Dansatoarea lor (cu chiloţii la vedere prin galbenul ăla transparent)… Ei, ditamai directorii ce se cred deasupra tuturor, oameni de vază şi ai partidului , îmbrăcaţi la 4 ace toată ziua… Şi dansatoarea asta în galben transparent, colegă cu ei, susţinută de ei (până în pânzele albe !), care tot ,,profesor” îşi zice (bine, elevii îi zic ,,profă”, dar mă rog…), care numai a profesor n-arată… Păi atunci cum să nu râdă o ţară întreagă de ei, fraţilor ?… Ce fel de învăţământ mai e ăsta ?!

 • Observ ca unii uita ca declansatorul scandalului a fost insusi d-l elev, cam necontrolat in postare si cam insolent fatza de profesoara lui.
  Profesoara care la un nivel mai modest sau mai ridicat este o artista in timpul ei liber. La mentalitatea celor cu postari precum cea de mai sus ar insemna ca pe Ana Lesko, Loredana, Andreea Balan, Lidia Buble si altele care canta chiar mai sumar imbracate in public, sa le omoare lumea cu pietre precum se intampla si acum in Afganistan.
  Tzin sa va dezvalui ca la televiziunile multor state musulmane si in diverse spectacole cu public, canta femei mult mai sumar imbracate decat profesoara in galben si nu le mai acuza nimeni de indecentza sau imoralitate, cat sunt ei de musulmani. Uitati-va pe Youtube daca nu ma credeti, poate va mai destupati putzintel la minte……[Leo]

 • Ptr.dl Leo,mai omule nu compara Ana lesco,etc cu dansatoarea in galben ! Ana lesko,eeetc,nu sant cadru didactic ! Cea in galben,este” o struto / camila a artei care se zbate intre a canta si a dansa “! Ce intelegi tu prin acest citat ” o struto / camila “?

 • Bravo, dle @Anonim… foarte bine ai subliniat. Nu se poate compara Dansatoarea în galben TRANSPARENT (reprezentantă a unui liceu de prestigiu totuşi, ditamai colegiul naţional) cu divele de la TV (care sunt nişte femei cu o libertate totală , lipsite de orice obligaţii, tocmai din acele apariţii sumare, golaşe. câştigând şi bani frumoşi).
  Ori… un cadru didactic are obligaţia să respecte o anumită conduită, atenţie permanentă la codul vestimentar. Cum să nu râdă elevul (şi oricine altcineva) dacă ţie, ca profesoară (în galben transparent), îţi vede CLAR chiloţii ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.