Sentință finală, azi, în „Dosarul Orizont”

Azi, judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au pronunțat, după cinci ani de la deschiderea procesului, sentința în „Dosarul Orizont”.

Debutul a fost furtunos „se desființează sentința de pe fond și se rejudecă”, dar apoi am aflat că – în fapt – nu s-a schimbat absolut nimic.

Boșcodeală e vinovat pentru mânăria grosolană cu terenurile, dar a scăpat de pușcărie pentru că a intervenit prescripția.

Boșcodeală, râzând de noi

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti şi de inculpaţii: Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica, Nicolae Trandafir, împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa.

Desfiinţează în parte sentinţa în latură penală şi rejudecând, pronunţă o nouă hotărâre, după cum urmează.

Constată că legea penală mai favorabilă inculpaţilor Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir este Codul Penal din 1968. Menţine soluţia dispusă prin sentinţa atacată de încetare a procesului penal pornit împotriva inculpaţilor Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir ca urmare a constatării intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu contravin prezentelor.

Dispune anularea adresei nr. 1676/09.05.2007 emisă de O.C.P.I. Buzău şi transmisă Instituţiei Prefectului jud. Buzău. Respinge ca nefondat apelul declarat de partea civilă Agenţia Domeniilor Statului, împotriva aceleiaşi sentinţe. Definitivă”.

Boșcodeală pus dea bani. Ce glumă!

Conform sentinței de pe fond, Boșcodeală și ajutoarele sale în înfăptuirea escrocheriei, ar trebui să plătească Stațiunii de Cercetare Legumicolă vreo 5,3 milioane de lei, plus dobânzi. Numai că, în realitate, fostul primar a avut grijă demult să-și pună averea la adăpost, astfel că stațiunea se va alege cu praful de pe tobă. Vezi mai jos sentința.

„Obligă, în solidar, pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, la plata către aceasta a sumei de 5.352.864 lei, cu dobânda legală la data plăţii, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în suprafaţă de 33 ha” – sentința de pe fond

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Sentință finală, azi, în „Dosarul Orizont”

 • Na că ai pierdut iar domnule reporter.
  Trăiască PSD ul.pe care il tot sustii!

 • Cand era primar ii pupati mainile , acum ati schimbat mâinile…

 • Umilinta intre justitie si autorități! Nici vorba, sa vezi umilinta, in astfel de cazuri pentru cetățeanul de rand in disputa cu autoritatile. Dar acest lucru nu conteaza.

 • Sunt anti-Bosco convins, dar, una peste alta, cert este ca in campul ala a rasarit un Cartier frumos. Punct.
  Altfel, era o parloaga si acum. Punct.
  Restul e cancan.

 • Da mai catalin, dar de ce asa? de ce doar acolo, pentru sute de mii de euro o cosmelie ca in miami? nu puteau sa faca in toate zonele periferice apartamente, sa le poti cumpara cu 40 000 de euro? vezi tu, faptul ca de la masa bogatilor ne pica si noua firimituri nu inseamna ca ar trebui sa fim multumiti. Punct si de la capat.

 • Ca sa-ti arat ca ai ganduri comuniste, iti spun doar atat:
  1. Pretul locuintelor este dat, ca orice alt bun in economia libera, de raportul cerere oferta. Punct.
  2. Tot s-a batut moneda pe faptul ca acest Cartier a fost initial conceput pentru locuinte ANL. Adica ce am fi avut in final: o mare tiganie, adunatura de locuinte facute indoielnic, pentru o categorie de oameni care ar fi transformat zona intr-o alta mizerie. Punct.
  3. Aici stau acum 90% tineri, tot buzoieni, oameni normali – nu miliardari, care platesc impozite la Stat si bani la banci. Punct.
  4. Zona e frumoasa, decenta, civilizata. Nu o tiganie ANL. Punct.
  5. Cand copiii tai sau tu o sa va luati aici, va fi bine. Pana atunci o arzi pe critici din spatele tastaturii. Invidia face rau la inima. Punct.

  Weekend placut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.