Șevcenko, la Gloria! Alături de el mai vin trei sud-africani și trei fijieni!

Nu e vorba de celebrul fotbalist Andriy Shevchenko, care a făcut carieră la AC Milan, Chelsea și naționala Ucrainei.

Ci de tizul său Oleksandr Shevcenko, care și el joacă la naționala Ucrainei, dar la cea de rugby.

Are 21 de ani, e puternic ca un taur și va veni de la Odessa la Buzău săptămâna viitoare.

Alături de Schevcenko pentru echipa de rugby din Buzău a semnat pentru următorii doi ani și Petro Kobylansky, tot linia a doua și tot de la Odessa.

„I-am remarcat astă-toamnă când am jucat un amical la Buzău cu Odessa, campiona Ucrainei. Le-am făcut oferta de a veni la noi și au acceptat. Amândoi sunt puternici, ne vor ajuta să promovăm și apoi în Superligă”, a anunțat președintele Vasile Niță.

Citește și articolul: EXCLUSIV! Cum vor circula elevii cu autobuzul de la 1 martie. Vești bune pentru școlarii de la țară, dar și din oraș

Alături de cei doi ucrainieni, la Gloria vor ajunge săptămâna viitoare și trei rugbiști din Africa de Sud și trei din insulele Fiji.

Bernard Renier (taloner), Sinclair Scheepers (centru) şi Bryan Isaac (fundaș/aripă) sunt sud-africanii, toți cu origini europene, iar Sautu Tavabulabula, Tuicakau Touru şi Naiduki Ratabacaca sunt fijienii.

„Unul dintre fijieni a mai jucat în România la CSM București. Costică Merșoiu l-a convins să vină la Buzău, iar apoi acesta a convins alți doi colegi. Toți trei au jucat în finala Campionatului Mondial Under 20 contra Noii Zeelande, deci sunt jucători foarte buni. Vă mai pot spune că de uvertura Scheepers s-a interesat și federația, existând posibilitatea ca după doi ani să fie naturalizată pentru a fi folosită în naționala României”, a adăugat Niță.

Citește și articolul: Ghinion! A rămas fără mașină în cinci minute. Incident în curtea spitalului

De notat că biletele de avion (tur-retur) pentru cei șase rugbiști din emisfera sudică, în jur de 500 de milioane de lei vechi, au fost obținute printr-o sponsorizare a unei firme către SCM Gloria Buzău.

Se apreciază că după toate achizițiile din această iarnă, echipa de rugby din Buzău va reuși promovarea, iar în Superligă, din toamnă, va deveni o echipă respectată de toate adversarele.

Citește și articolul: Când se va deschide noul LIDL din Bariera Ploiești. Iată răspunsul oficial al companiei

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Șevcenko, la Gloria! Alături de el mai vin trei sud-africani și trei fijieni!

  • Imi aduc aminte cu placere cum cu (scuzati cacofonia! ) ceva ani in urma mergeam la stadion sa urmaresc meciurile de rugby ale unor rugbisi ca Cioarec,Dumitras si alti asemenea sportivi.Barbati si sportivi adevarati pe care ii urmaream cu mare placere! De aceea ma bucur de aceste vesti pe care ni le dati si sper sa vedem din nou stadioane pline la meciurile acestor baieti.Mult succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.