Sfârșitul maxi-taxi se apropie rapid! Ce e bine și ce e rău în eliminarea lor ?

Mai întâi a dispărut anul trecut maxi taxi de pe traseul 2M.

De aproape o lună a sucombat din cauza lipsei șoferilor și linia 1M, lăsând pe traseu doar autobuzele Trans-Bus.

Peste patru luni și jumătate, mai exact de la 1 august, maxi-taxi va fi eliminat complet din municipiul Buzău.

Celor de la maxi taxi le expiră licențele, iar Primăria Buzău nu le va mai prelungi.

Reporterul buzoienii.ro vă prezintă mai jos aspectele pozitive, dar și cele negative ale desființării serviciului maxi taxi.

Partea bună

Vom vedea mai puține autobuze care circulă goale prin Buzău. Fără maxi taxi călătorii vor fi nevoiți să folosească autobuzele.

Trans-Bus va vinde mai multe bilete. Se estimează că încasările se vor dubla sau chiar tripla. Mai multe bilete și abonamente vândute înseamnă o subvenție mai mică ce se va scurge dinspre Primărie înspre Trans-Bus.

Primăria Buzău va economisi câteva zeci de miliarde/anual. În loc de subvenție la Trans-Bus, banii vor putea fi folosiți la asfaltarea străzilor

Condiții mai bine de transport pentru călători cu autobuzele „olandeze” față de maxi-taxi

Fără maxi taxi, traficul va fi mai „subțire” prin oraș

Citește și articolul: Neagu, pentru prima dată furios: „Această lege este antiromânească!”

Partea rea

Călătorii vor trebui să stea mai mult în stație. Între două autobuze, mulți preferau maxi-taxi pentru că veneau mai repede

Unii călători preferau maxi taxi care erau mai libere față de autobuze în anumite momente ale zilei

Trans-Bus va deține monopolul în oraș. Poate crește oricând tarifele, fără riscul de a pierde călătorii

Câteva zeci de șoferi vor rămâne fără locuri de muncă, în caz că aceștia nu vor fi absorbiți de Trans-Bus care va continua extinderea în județ

Citește și articolul: O minciună demontată în legătură cu „lalelele lui Toma”. Iată documentul!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Sfârșitul maxi-taxi se apropie rapid! Ce e bine și ce e rău în eliminarea lor ?

 • Aș mai adăuga la aspectele pozitive:
  1) Maxi taxi își târâie ”toroapele” prin oraș cu 10-15 km/h încurcând traficul îngrozitor (zilnic veneam cu această viteză din Micro XIV până la Crâng, în spatele unui maxi taxi);
  2) securitatea călătorilor crește semnificativ…șoferii de la Transbus nu numără banii în timp ce țin volanul în mână și se află în trafic și nici nu vorbesc la telefon în timp ce autobuzul rulează;
  3) securitatea ”fonică” a călătorilor crește considerabil, aceștia ne mai fiind nevoiți să asculte discuții semi-pornografice ale șoferilor de maxi taxi;
  4) securitatea participanților la trafic crește simțitor, deoarece autobuzul nu îți taie fața la ieșirea din stație, el are prioritate prin lege, nu parchează pe mijlocul șoselei chiar dacă are refugiul liber, neavând intenția de a-l bloca pe cel din spate pentru a nu pierde călătorii de la ”următoarea” etc…
  5) din autobuz nu coboară nimeni printre mașini la semafor la McDonalds când este culoarea roșie ș.a.m.d.

 • Se numește monopol.
  Așa zișii șoferi la noile autobuze cine sunt. ? Foștii șoferi mai taxi ” nee ducați ”
  Cu ce vine primaria ? Cu autobuze second hand…. Nu știu ce business a lu domn primar …. comisioane pe linie de partid…
  Mai scutițima cu astfel de păreri de membrii de partid.

 • Cu sau fără comisioane nu știu… în ceea ce mă privește comentez din prisma participantului la trafic…al buzoianului care a călătorit cu maxi taxi; cât despre povestea cu membrul de partid: nu am fost, nu sunt și nu am să fiu membrul nici unui partid politic existent.

 • Va atrag atentia celor de la Trans-buz ca sunteti total neseriosi,cel putin intr-o privinta: aceea a tabelelor de afisaj cu mersul autobuzelor . Daca cineva ne arata un autobuz care respecta ceea ce este afisat pe aceste mini-panouri,atunci eu ma oblig sa introduc metroul in Buzau.Este o DEBANDATA totala in ceea ce priveste respectarea PROPRIULUI PROGRAM,ce nu le-a fost impus de nimeni.Nu pot intelege nici de ce autobuzele care si-au prelungit traseul spre mallul de la Fabrica de lapte face acest lucru.Fiindca este mai mult decat evident o risipa de carburant si cheltuieli inutile si ineficiente pentru Trans-buz.Sau are Primaria bani pentru “subventii”? A cui este “afacerea” asta,domnule Primar?Cine si cat ia “pesches”?……Stiu ca acum este nevoie de bani la partide,ca acum vine campania electorala.Dar,de ce te ocupi cu asemenea mizerii,domnule Primar?Chiar crezi ca Buzaul asta este un oras plin de “adoratori si dobitoace ” PSD-iste?Vezi ca si tu,calci apasat pe urmele escrocului Boscodeala si a camarilei sale! Chiar crezi ca ne vom lasa cu totii imbatati de mirosul”bulbilor olandezi” si ai “foioa selor peninsulare”?Nu am crezut,nu cred su nu o sa cred niciodata in “bunele intentii” PSD-iste ale lui Toma -filtru de apa…..chioara.

 • Erata : Cu scuzele de riguare,rog a se citi “debandaDa ” in loc de “debandaTa”.

 • Mea culpa! Alta erata: “rigoOare”,nu “rigUare”.Promit sa nu mai scriu in viteza si sa fac corectarea textelor inainte de a le publica.

 • Foarte bine ca, se scot maxi-taxi, ai loc, nu stai inghesuit sa mirosi transpiratiile la unii oameni nespălaţi!! Cand eram eleva si mergeam cu maxi-taxi eram îngrămădiţi si stateam în picioare ca sardelele!! Foarte bine!! In orasele mari sunt doar autobuze mari si ai confort!!

 • Până la bani ,pe buzoieni îi interesează ,frecvența cu care o să circule noile autobuze .Pentru că noi din cauza asta preferam serviciul MT .

 • As face un mic comentariu la aspect ele excuse in MEDIA de Dl IONESCU, care din punctul meu de vedere, e pe post de “GICA CONTRA” ca sa nu zic ca e “CARCOTAS”. Tot ce face noua echipa la PRIMARIE si face bine, Dl IONESCU critica vehement, la-si intrebare pe Dl Consilier ce a fa cut pe vremea lui BOSCODEALA si ce face cand Dl TESCARU, la COMPANIA DE APA, ne futnizeaza apa la pretul cel mai mare din ROMANIA ??? A spus, Dl IONESCU, ca bulbii plantati au costat UN MILION de EURO si din factura, prezentata de URBIS, se poate vedea ca e circa 100 000 EURO, de ZECE ori mai putin. Si cate si mai cate. INTREBARE : E Dl IONESCU “GICA CONTRA” sau nu ???

 • Pingback:

 • Pingback:

 • E mai bine cu autobuzele.
  In autobuz ai loc cu o geanta mai mare, daca de exemplu, te duci la gara si cei cu carucior cu copil mic au loc unde sa-si tina caruciorul.
  In maxi taxi daca aveai un bagaj mai voluminos nu prea reuseai sa te urci, renuntai si dadeai comanda de un taxi.

 • Cata evaziune fiscala au facut patronii de maxi taxi, si-au cam scos parleala.

 • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.