Sfaturi pentru întreținerea încălțămintei

În sezonul estival, se poartă culorile deschise și încălțămintea din materiale diverse, nu doar cea din piele.

Pentru a evita deteriorarea pantofilor preferați și pentru a-i putea purta cât mai mult timp, iată câteva idei de întreținere.

Curăță încălțămintea după fiecare utilizare

Pantofii ne reprezintă personalitatea, de aceea este foarte important să îi păstrăm curați. Dacă cei închiși la culoare sunt mult mai ușor de curățat, iată cum îi poți păstra curați pe cei deschiși la culoare și cu talpa albă.

Curățarea pe talpă este foarte importantă, mai ales cea deschisă la culoare.

Praful poate intra în striații și este mult mai greu de curățat. Pentru a evita aspectul inestetic și gradul mare de murdărire, cel mai ușor este să îi curățăm după fiecare folosire.

Nu aplica soluții pe materialele speciale. Sunt foarte multe modele de incaltaminte pentru barbati și fiecare se curăță diferit. Citește instrucțiunile de curățare înainte de a folosi soluțiile pe care le ai sau testează pe o porțiune mică.

Pe marginea exterioară a tălpii, poți curăța încălțămintea cu un șervețel umed dezinfectant. Va curăța rapid praful și vei putea ieși imediat pe ușă. Știm că timpul este prețios, de aceea poți curăța talpa doar atunci când este foarte murdară sau când îi pui la loc în raftul de depozitare.

Pentru exterior folosește soluții speciale tipului de material, perii sau cârpe moi.

Încălțămintea din material textil o poți spăla cu apă și detergent special pentru lucruri colorate și delicate, însă ai grijă la temperatura apei. Apa prea caldă poate transfera culorile sau decolora materialul. Nu îi usca direct în razele puternice ale soarelui (vara) pentru a evita decolorarea.

Dezinfectează frecvent și interiorul. Folosește spray-uri speciale pentru a evita mirosurile neplăcute și apariția fungilor, mai ales la pantofii pentru sport.

Folosește soluții de protecție

Aplică soluții de întreținere a materialului recomandate de producător pentru a crește durata de purtare a pantofilor.

Soluțiile pentru impermeabilitate sunt foarte utile în perioada iernii. Testează materialul înainte de a pulveriza peste tot și aplică soluția pe pantofii uscați.

Cumpără creme și perii speciale pentru fiecare tip de material. Nu folosi apă sau soluții de curățare pe materialele delicate.

Depozitează corespunzător

În momentul în care vrei să depozitezi încălțămintea, în primul rând, ai grijă să fie curată. Apoi, pentru a nu se modifica forma, folosește dispozitive sau hârtii speciale pentru încălțăminte.

Spațiul de depozitare trebuie să aibă o temperatură medie constantă. Umiditatea sau temperaturile ridicate pot duce la modificarea culorilor și a calității materialelor.

Pentru a evita excesul de umezeală poți adăuga în cutii pliculețe cu dioxid de siliciu. Deci, atunci când îți cumperi o nouă pereche de pantofi, nu arunca pliculețul din cutie. Păstrează-l și folosește-l atunci când depozitezi pe termen lung încălțămintea.

Alege cu încredere pantofii preferați de aici www.fashiondays.ro/g/barbati-/incaltaminte-pantofi_sport_si_tenisi. Dacă îi îngrijești corespunzător, vor arăta bine foarte mult timp.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.