Și-a dat DEMISIA înainte de a fi schimbat. Vezi AICI anunțul

Printr-o postare pe facebook, prefectul Leonard Dimian a anunțat în această dimineață că a demisionat din funcție.

Cauza: Dimian a fost numit în funcție de Adrian Mocanu. Cum Mocanu jr. nu mai e nimic, Dimian a rămas fără susținere politică, iar zilele următoare (posibil miercuri) urma să fie schimbat de guvernul Câțu.

Dimian se va întoarce la Direcția de Finanțe, unde lucra înainte de avansare
„Stimați buzoieni,

Am început un nou an, un nou capitol al vieții noastre. Am încheiat 2020, un an dificil pentru noi toți, în care am descoperit ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și oamenii dragi, care ne sprijină ori de câte ori avem nevoie”.

Mandat greu din pricina pandemiei

„Anul ce tocmai s-a încheiat a fost o lecție, ne-am trezit la realitate și ne-am dat seama cât de fericiți eram înainte de debutul pandemiei, câtă bucurie ne aduceau întâlnirile cu prietenii, vizitele la părinți sau voioșia nepoților veniți la bunici. Eu am pășit în 2021 mai optimist, cu speranța că vom învinge pandemia de Coronavirus și ne vom putea relua obiceiurile care ne făceau fericiți. Pandemia de COVID-19 a fost provocarea mandatului meu de prefect al județului Buzău.

La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, județul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS CoV-2. De atunci, cea mai multă energie și implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populația județului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse și prin măsuri uneori mai dure, am reușit să ținem în frâu răspândirea bolii și, iată, că noul an găsește județul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri/1000 locuitori”.

Două rânduri de alegeri

„Pe lângă pandemie, activitatea de la Instituția Prefectului mi-a adus și alte provocări. Am organizat, în condiții speciale, două runde de alegeri: locale și parlamentare. Am lucrat împreună cu echipa Instituției Prefectului,având alături reprezentanții MAI,dar și pe cei din alte instituții implicate,am încheiat fără evenimente deosebite cele două tururi electorale, cărora le mulțumesc și pe această cale”.

Azi, demisie de onoare

„Pe parcursul perioadei în care am deținut calitatea de subprefect, apoi de prefect, am fost tot timpul conștient că funcția este vremelnică. Așa că astăzi am decis să îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Buzău. Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat. Este o experiență pe care o voi purta în suflet ca pe un dar! Plec cu sentimentul datoriei împlinite! A fost o onoare pentru mine să îmi servesc țara și pe buzoienii mei dragi!

Până la numirea unui nou prefect, „Casa Albă” va fi condusă de subprefectul Alecu Vasile.

Cel mai probabil miercuri, guvernul Câțu va elimina prin OUG obligativitatea ca prefecții să fie funcționari publici, astfel că premierul va putea numi prefecți din rândul membrilor de partid.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Și-a dat DEMISIA înainte de a fi schimbat. Vezi AICI anunțul

 • De departe, cel mai bun prefect pe care l-a avut Buzaul in ultimii ani. Un om decent, integru, bun profesionist si decent in decizii.

 • Daca o nulitate precum Adrian Mocanu a ajuns in masura sa numeasca prefecti, este clar ca am ajuns o tara fara speranta…….[Leo]

 • Fiind o funcție politică este perfect logic să fie schimbat. Ar fi de preferat, în interesul cetățenilor, că noul prefect să poată trece peste interesele de partid și să facă echipă cu primarul municipiului și cu șeful Consiliului Județean. Nu de preferat ci chiar ideal.

 • Extraordinar, cum o sa mai dorm la noapte ? 🙂

 • Aceste functii sunt DEGEABA pentru cetateni, nu aduc niciun folos real.
  Încă o verigă birocratică, niște intermediari inutili între guvern și prostime…

  Aceste functii sunt folosite pentru a „recompensa” discretionar fauna de partid si acolitii lor.

  Pentru ce anume sunt platiti astia din banii nostri?!? Ca sa aiba alde Mocanu si cei ca ei cu ce se „juca” ?!?

  S-a inlocuit „comunistii” de dinainte de ’89 cu niste neisprăviți sau poate chiar mai rau in judetele rosii unde calitatea votangiilor e cum e, cumperi o legatură de votanți cu o lingură de fasole sau cu o sticla la birtul primarului din sat…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.