Și cum ar fi trebuit să-i răspundă Toma!

Vlad Pufu: „Solicit Prefecturii Buzău anularea hotărârii de majorare a impozitelor pe clădiri. Nu a existat o dezbatere reală, buzoienii nu au fost informați cu privire la ce urma să se întâmple. Textul hotărârii CLM nu vorbește nimic de această majorare”.

La rigoare, Pufu nu are dreptate. Chiar site-ul pe care îl deține, sansanews, a publicat pe 18 decembrie (cu patru zile înainte de CLM) știrea care a informat despre majorarea tarifelor.

Articolul cuprinde și declarația primarului (text + audio) care anunță exact creșterea impozitului. Materialul de presă a fost distribuit și pe facebook, noutatea preluată și de alte site-uri, deci informarea buzoienilor s-a făcut înainte de ședința CLM.

Apoi, proiectul de hotărâre de CLM (referitor la majorarea impozitelor pe clădiri), a fost publicat pe site-ul Primăriei Buzău (vezi printscreen mai jos) încă de pe data de 3 decembrie.

În aceste condiții, strict juridic, solicitarea senatorului PNL nu poate fi admisă.

Cu tipăriturile de mai sus, și mai puțin cu vorbe, ar fi trebuit și primarul Toma să-i răspundă parlamentarului PNL (și, din câte afirmă unii zvonaci, viitor contracandidat la Palatul Comunal).

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Și cum ar fi trebuit să-i răspundă Toma!

 • Hotararea a fost comunicata, nu au existat dezbateri sau discutii….

 • Avem printre cele mai mari taxe pe munca din Europa . Toata lumea este de acord ca munca trebuie incurajata si prin scaderea taxelor pe munca si compensarea deficitului prin cresterea taxelor pe avere . Este chiar liberala aceasta teorie .
  USR chiar vine cu o utopie marxista cu ideea de zero taxe pe salariul minim ….
  Deci TOMA chiar asta a facut : a marit taxele pe avere !

  Cit despre consultare publica ….. sa ne spuna si noua Pufu cu cine s-au consultat public liberalii cind au majorat salariul minim cu un leu cincizeci pe zi ! Sau cind au hotarit sa incalce Legea pensiilor si propriile promisiuni electorale cum ca vor majora pensiile ! Sau cind in dispret fata e Lege au hotarit sa nu majoreze alocatiile copiilor !

  Politica populista de un leu cincizeci ( nici macar de 2 lei ) .
  Stai sa vezi cumvor majora ei dragutii taxele , impozitele ,
  , – TVA …. La un deficit de % din PIB care se traduce la un deficit de 33-35 % pe cash ( adica la fiecare 70 lei incasati statul va cheltui 100 ) cu un deficit estimat la cca 85 miliarde lei / cca 17 miliarde de euro …. IMPOSIBIL SA NU SE MAREASCA IMPOZITELE IN 2021 !

 • Tereaca,tu,crezi ca toti oamenii nu au altceva mai bun de facut, decat sa stea toata ziua pe facebook,sa citeasca postarile de pe site-urile Primariei,ale lui Toma și Pufu? Are dreptate „Misha” sa spuna ca „…nu au existat dezbateri sau discutii….” pe aceasta problema.Si ,sa stii ca cei ” cativa poli” de care zice Toma ca trebuie sa ii platim in plus la impozit,nu sunt un „mizilic” pentru toata lumea.

 • Primaria aplica taxe si impozite locale pe servicii adminstrative (taxele individuale, in functie de solicitarea cetateanului – avize, acorduri, aprobari etc., si care nu sunt obligatorii, evident, daca nu soliciti acel serviciu) si pe proprietati (cladiri, terenuri si vehicule), nu pe salarii, afaceri si ce mai viseaza unii. Vlad Pufu sa interzica trustului sau sa mai perceapa bani de la administratiile locale cu ocazia diverselor sarbatori, crestine sau nu, in care edilii „ne ureaza”! Restul mass-mediei ar subcomba pe loc daca n-ar mai beneficia de acest „ajutor social”, deci sa-i mai lasam putin!
  Este clar ca administratia de pana acum nu are abilitatea necesara pentru a stimula, direct sau indirect, investitii care sa creeze locuri de munca si care ar genera impozite in plus prin> fabrici, spatii comerciale noi, mai multi angajati, mai mult consum, mai multa dezvoltare a afacerilor cu amanuntul, mai multe afaceri imobiliare, mai multe proprietati.
  O alta modalitate de a nu creste impozitele si taxle este de a limita cheltuielile inutile sau care pot fi reorientate spre mediul privat. In tarile civilizate, cum ne place noua sa spunem, si ne place si cand mergem pe acolo in vizita, mediul de afaceri intoarce, prin donatii, comunitatii fara de care nu ar fi crescut nici ei. Astfel, festivaluri, spectacole, serbari, iluminat festiv, sponsorizari in domeniul cultural/educational sau activitati ori dotari indreptate catre sportul de masa, de amaatori, sunt la ordinea zilei organizate de catre firmele si organizatiile din acel oras. La noi platim cu bani publici activitati profesioniste. Noaptea mintii!
  NICIODATA nu veti fi ca acolo unde mergeti in vacante si va comportati sau va simtiti cetateni model. Acasa, debandada, de la mentaalitate la atitudine si fapte.

 • Răspuns pentru „Om”. Ursus a deschis anul trecut un depozit uriaș la iesirea din Buzău spre Vernești. Investiție de 10 mil.€. Cargus deschide la 1 aprilie noua sucursală la Buzău – investitie de 1 mil. € etc. Deci, investiții la Buzău se fac, deși criza le va încetini.

 • Dl. Tereacă, investitiile se măsoară in locuri de muncă, nu in euro!

 • Dom Tereaca crezi ca e meritul lui Toma ??????? acele mari investitii ????

 • Domnule Tereaca, depozitul nu apartine Ursus, doar este utilizat, dar asta nu are relevanta decat la tusele de finete intr-o discutie constructiva pe tema economica. Important ar fi daca terenul pe care s-a construit cladirea apartine de UAT Buzau si unde sunt inmatriculate vehiculele, daca e cazul. In rest, asa cum bine a precizat si „Gabi”, in cazul de fata foarte importante sunt numarul de locuri de munca create pentru buzoieni, in special cele de conducere. In contrapondere, a disparut Ductilul, iar pe la cei din industria automotiva bate vantul. Personal mi-as dori implicare din partea primariei in atragere, nu sa ne laudam cu investitii de la sine. Din pacate incepe sa se aplice vorba cu nu reusesc predecesorii macar sa varuiasca ceea ce a creat Constantinescu Nicu (ii e drag primarului, d-aia il invoc, nu din rautate).
  P.S. Daca va prisoseste timpul, „investigati” putin pe net ce cifra de afaceri are Agricover (conglomerat de natiuni) de la fiintarea in Romania, si in Buzau in special (2012 daca nu gresesc), cati angajati (putin peste 200 erau prin 2018, desigur, lucratori) si ce rezultat financiar a inregistrat an de an. Va spun eu, pierdere, mereu. Unde e investitia, ca silozurile existau, ba s-a mai dus naibii si Aleea Industriilor, ca nu suntem capabili sa convingem mediul de afaceri privat sa fie decent in abordarea biznisului si sa parcheze tirurile la Transbus? Cine sta ani de zile cu o afacere care produce decat pierdere? Cu placere pentru pont!
  P.S.S. Primarului ii prisosesc oamenii cu idei proaste si foarte proaste din jur, pentru ca refuz sa cred ca e doar incapatanat ori limitat. Refuz, sincer!

 • Don Primarele ia baga si aia ca se scumpeste apa sa vezi bucurie si ca mai achizitionezi 500 de banci si in loc de 4 masini „eco” la „localnici” cumperi 10 masini. Spor la „sporuri”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.