Pe ei! 11 amenzi într-o singură zi! Poliție, jandarmerie, DSP, angajați din primării

Record. În doar o zi autoritățile din Buzău au luat în evidență 443 de buzoieni întorși din străinătate (zona galbenă).

Ei se adaugă celor 895 de ieri, rezultând un număr de 1338 de buzoieni aflați acum (pe hârtie) în izolare la domiciliu.

11 amenzi într-o zi

Față de ieri s-au mai dictat încă 11 amenzi unor cetățeni care n-au respectat izolarea la domiciliu.

Amenzile sunt uriașe: 200 de milioane de lei vechi de persoană, cu risc – în caz de neplată – de a se ajunge la condamnări la închisoare.

Poliția Națională și Locală, Jandarmeria, DSP și reprezentanți ai primăriilor vor face controale și mai aplicate în zilele ce urmează. Recomandarea pentru cei 1338 de „izolați” e să stea acasă.

Îngrijorare

Temerea e că zeci dintre buzoienii întorși acasă ar putea fi purtători și transmițători de Covid-19. De aceea există îngrijorarea că peste o săptămână-două numărul buzoienilor depistați cu coronavirus să explodeze.

56 de carantinați

Numărul buzoienilor aflați în carantină a rămas același, 56. În total, la nivelul județului, au fost făcute până acum 105 teste pentru coronavirus, iar 98 sunt negative. Restul de 7 sunt în lucru.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Pe ei! 11 amenzi într-o singură zi! Poliție, jandarmerie, DSP, angajați din primării

 • Titlul articolului e foarte bine pus: ,,PE EI !”
  De îndemnul ăsta să se călăuzească în permanenţă autorităţile şi nu numai: toţi cetăţenii care conştientizează PERICOLUL MAJOR reprezentat de aceşti diasporezi !
  Să fie ASPRU PĂZIŢI şi ASPRU PEDEPSIŢI dacă nu se supun regulilor !

  Dacă nu înţelegem că trebuie să fim EXTREM DE RESTRICTIVI şi NEÎNDURĂTORI cu ei, Buzăul nostru e în mare-mare pericol !

  CA SĂ TRECEM CU BINE PESTE ACEASTĂ NENOROCIRE, trebuie să ne asigurăm că regulile, oricât de drastice ar fi ele, sunt respectate de absolut toată lumea !!! Fără nicio excepţie !

 • Avem un caz cu o familie întoarsă din italia sau spania. pe str. Unirii bloc 24 sc b se numeste petcu sta la etj.4. a venit de circa o săptămînă. Nu sta izolat în casa ba luni a adus si o firmă cu 3 meseriași de i-a facut balconul cu termopan .ieri a lucrat si el ceva pe la balcon .vineri a dispărut nu se vede lumina nici o mișcare. Verificați cred ca a plecat la tatăl lui tara zona pietroasele.nui in regula cu asa ceva .Nu a verificat nimeni cu toate că o doamnă din bloc a facut postarea pe stiri de buzau .Tel meu este 0746647246.

 • Rog DSU SAU POLITIA SA FACA VERIFICARI

 • Este isterie generala. In toata lumea si, in particular, in Romania.

  Departe de a minimaliza importanta situatiei determinata de apariria acestui nou virus sau de a face abstractie de necesitatea luarii masurilor de precautie pentru a preveni contractarea virusului, consideram totusi ca starea de panica generala este total exagerata.

  De altfel, chiar faptul ca aceasta tulpina de coronavirus a fost supranumita “virusul ucigas” face parte din tabloul general creionat de mass-media. Este ca si cum prezenta acestui virus ar fi asociata fara discutie cu moartea persoanelor infectate. Si nu este de loc asa. O spun statisticile, nu o spunem noi. De altfel, decesul bolnavilor se poate produce, ca si in cazul gripei sau a altor patologii virale, doar daca pacientii au afectiuni grave preexistente, probleme de imunitate, varsta avansata.

  In orice caz, desi in Romania au inceput sa se inregistreze primele cazuri si s-au luat deja unele masuri pentru limitarea circulatiei virusului, totusi, ca de obicei, nu suntem deloc pregatiti pentru a face fata unei eventuale explozii de cazuri de imbolnavire. Abia acum se deruleaza procedurile de achizitie a materialelor sanitare necesare: echipamente de protectie, masti, substante dezinfectante.

  Nu mai vorbim de amenajarea unor spatii de izolare corespunzatoare si cu conditii “omenesti” pentru ca, din unele materiale difuzate in spatiul public, rezulta ca cei bolnavi sau suspecti sunt tratati ca niste leprosi. Acum putin timp, primarul municipiului Buzau a afirmat ca, daca situatia va lua amploare , „Doamne ferește,ne gândim să pregătim un cămin din ăsta abandonat pentru așa ceva”. Subliniem faptul ca in Buzau s-a confirmat deja un caz de infectie cu COVID-19.

  In alta ordine de idei, intre timp, companiile farmaceutice profita la maximum de starea de panica a populatiei si se pregatesc sa dea un tun nerusinat odata cu aparitia vaccinului pe piata. De moment au scumpit doar mastile.

  La fel si supermarketurile. Imaginile cu rafturi goale nu sunt “facaturi”, sunt reale. Populatia, ingrozita de anunturile “in rafala’ facute de la cel mai inalt nivel si prezentate in mod “corespunzator” de jurnalisti cu fete impietrite, a dat navala in magazine. Profit maxim.

  Sunt multe domeniile afectate de epidemia de coronavirus. Criza de ofertă, care era previzibilă de când boala era izolată în China, începe o metamorfozare într-un șoc de cerere. Factorul frică ajunge la consumatori, care își schimbă comportamentul.

  Coronavirus a devenit o criză globală cu implicații individuale, societale, economice, politice și, deși nu încă evidente, geopolitice. Criza este încă departe de a fi limitată și, mai ales, înțeleasă în toate dimensiunile și implicațiile ei.

  Dr. Trancă Marinela (DSP Buzau/medic specialist epidemiologie si boli infectioase)

 • Esti ANONIMUL sau Dr Tranca ? Ca sa stiu cui ma adresez . Cind totul era ”departe in China ” nu eram asa panicat,in primul rand pt ca ii cunosc pe chinezi si eram sigur ca vor depasii urgia. Credeam ca la noi va ajunge tarziu si ca puteam folosii invatamintele trase de ei,m-am inselat ,Europa mandra si suficienta a luat-o in bot si acum urgia e la noi ,mult mai ampla si cu aliura APOCALIPSEI pt Italia,Franta,Spania,adica tari pe care noi nu le putem ajunge din urma nici in100 de ani si daca eiar sta pe loc. Asa ca Dr Anonimul ,panica este justificata si NECESARA pt ca masurile luate sa fie si EFICIENTE. Da ,virusul este ucigas,daca nu credeti intrebati-i pe italieni. Da, oamenii aia aveau si alte afectuini morbide,dar NU SE INGHESUIAU SA MOARA TOTI ODATA daca nu venea ”ucigasul” SI DACA RESPECTAU MASURILE CHINEZESTI ,cele care si-au dovedit eficienta,timp a fost suficient,dar ”ne luam noi dupa COMUNISTI”, NOI CARE BLA,BLA,BLA,BLA. Comentariul Dr Anonimul este si el o prelungire ”docta” a blabla-urilor.

 • @Anonim sau dr.
  Esti de o inconștiența maxima si sper ca inconștiența ta sa nu se transmită asa usor si rapid precum acest covid 19. Dragi cetateni, fiti responsabili si procedati cum spun autoritatile pe canalele media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.