Și Primăria Buzău va câștiga ceva

O firmă importantă din Buzău a câștigat un contract valoros: 90 mil. € pe 8 ani!

E vorba de firma salubritate RER SUD, cu sediul în mun. Buzău pe Bd. Unirii.

„E vorba de un contract pe 8 ani în valoare de 90 mil. €. RER SUD a devenit operator unic pentru întreg județul Brăila. Asta înseamnă 44 de localități, inclusiv municipiul Brăila. Va avea și orașul Buzău de câștigat de aici prin dividende, întrucât Primăria Buzău e acționar la RER Sud cu 7%”, a anunțat Liviu Mocanu, directorul RER Sud Buzău.

RER va angaja în jud. Brăila peste 400 de oameni și va contracta un leasing de 10 mil. € pentru achiziția de utilaje și echipamente.

Pentru a presta servicii în cele 44 de localități, RER a deschis deja trei mari puncte de lucru la Brăila, Ianca și Însurăței.

RER va introduce la Brăila, precum în mun. Buzău, colectarea selectivă

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Și Primăria Buzău va câștiga ceva

 • Primăria ar trebui să își mărească participația la RER.

 • Primaria Buzau 7%si restul actiunolor cine il deține ar fi interesant sa știm si noi cetățeni

 • Nino, pai si Preda Cezar a „muncit” degeaba cand marit artificial aportul de capital in anii 90 (conglomeratul RER de acum are la baza societatea infiintata in 95), cu niste cazaturi de masini „de gunoi” aduse de prin Europa de a disparut peste noaptea Primaria Buzau ca actionar majoritar, in detrimentul „baietilor” intreprinzatori?!? Apoi, prin anii 2000, au „cumparat” la sanchi o firma nemteasca, iar acum aia sunt tartorii, ca sa raspund la intrebare. RER-ul din prezent e un grup cu vreo 8 firme, scrie si pe site-ul lor. Au combinatii pe peste tot, inclusiv in Bucuresti https://economedia.ro/cine-este-rer-ecologic-rebu-firma-cu-care-clotilde-armand-a-incheiat-contractul-de-strangere-a-gunoiului-pe-durata-starii-de-alerta.html.
  Redactia iar se inflameaza pozitiv in avans, pentru ca la cate afaceri are grupul in Romania, as intreba cam ce a castigat Primaria Buzau din asta, „noi” fiind actionari (sub 7%) doar in cadrul RER SUD, care e parte din RER ECOLOGIC GROUP? https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2019/11/331-Hot.-Majorare-Capital-social-RER-SUD-S.A.-BZ.pdf
  ___
  Cu un abonament platit la ONRC si o minima documentare prin sursele deschise si nu ar mai aparea astfel de „stiri”.

 • Chestiunea asta cu câștigă ceva și primăria ar trebui nuanțată. În primul rând nu este moral să delegi, încredințezi, concesionezi, administrarea utilităților publice unor firme private. Orice firmă privată are ca principal obiectiv maximizarea profitului care se face din buzunarul consumatorului, iar utilitățile publice nu sunt mofturi care ar putea fi taxate arbitrar. Administrarea utilităților ar trebui să se facă exclusiv de primării pe principiul non-profitului, doar interesele contribuabilului ar trebui avute în vedere.
  Deci, ne bucurăm că o firmă privată din Buzău unde are și primăria 7% din acțiuni face profit pe spatele brăilenilor. Pe același principiu se bucură și cetățeanul francez că firma Engie unde statul francez este acționar majoritar, cu 23% participație, face profit de pe urma românilor.
  În 2015, hunul Orban a înființat de la zero o companie națională de administrare a utilităților publice (curent electric și gaze naturale – pentru apă, gunoi, transport public nu era cazul) ( https://www.mvmnext.hu/ ) pe principiul non-profitului. Ăsta este unul dintre motivele reale pentru care Orban nu este iubit în occidentul mai de la vest. Le-a stricat modelul economic cu care asigurau prosperitatea vest-occidentalului! Le-a tăiat Orban o halcă bunicică de profit în favoarea ungurașilor lui. Noroc cu politicienii români trădători de țară!
  În concluzie. Moral este ca primăria să nu facă profit de pe urma utilităților publice care ar trebui administrate exclusiv de către aceasta pe principiul non-profitului.

 • Domnule Tereacă, din comentariile de mai sus, se vede treaba că suntem cam departe cu gândirea economică, dar mai ales că, nu învățăm nimic din lecțiile primite, ne „inflamăm” la prima adiere de vânt și am cam devenit un fel de „yes-man” (termen în engleza lui Shakespeare), în limba noastră neaoșă sunând diferit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.