Sigla Romcarbon a fost azi dată jos. Parte din fabrică se demolează

Azi s-a dar startul operațiunii de demolare a unei părți din uzina Romcarbon din Buzău.

S-a început cu sigla, se va continua cu clădirile din dreapta (vezi foto mai jos).

Foto arhivă. Ce vedeți în fotografie se va demola în zilele următoare

În schimb, pe terenul „curățat” se va face LIDL 3 Buzău, cu parcare și clădirea supermarketului (vezi schița de mai jos).

Romcarbon va continua să funcționeze, dar pe o suprafață mai restrânsă. Firma va încasa în schimb câteva milioane de euro pe terenul vândut către LIDL.

Nemții de la LIDL pregătesc la Buzău inclusiv LIDL 4 (vezi foto mai jos).

LIDL 4 Buzău se va construi pe câmpul situat vizavi de cartierul Orizont. Deja utilajele au intrat pe câmp pentru a amenaja un nou rond și suprafața pe care se va construi supermarketul.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Sigla Romcarbon a fost azi dată jos. Parte din fabrică se demolează

 • Da-o dracului de industrie, ce ne trebuie noua munca productiva?
  Negot, nene, ca suntem neam de speculanti…

 • Prietene, aia e industrie acolo ???? Really ????
  Lasa istoria, cand producea, sa zicem, conform cerere……io zic acum, in prezent….

 • Catalin acest gica contra!Ce ne trebuie noua MCG romanesti ?Nu mai bine cumpara Ciuca ,sclavul ,de la altii ,mai ales de la stapanii americani?Ce conteaza ca acum nici pulbere pt cartuse nu mai producem,noi care eram a sasea exportatoare de armament din lume!Vai de fundul vostru generatie de habarnisti si spalati pe creier ,care puneti botul la sorosistii din politica si din media si ati fost cumparati ca odinioara ,bastinasii de catre colonisti cu margele colorate si oglinjoare!

 • Află ,d-le Cătălin, că lucrurile stau taman invers : astăzi , în firmele private , inclusiv Romcarbon , se lucrează numai la cerere , pe comenzi ferme , iar istoria ne spune că pe vremea când IPMP Buzău ocupa locul 1 în Centrala de Mase Plastice din Romania Socialista , „Chimica” lucra și pe comenzi interne sau externe (export) , dar și marfă pe stoc , fără comenzi . Dureros însă , pentru toți cetățenii este perpetuarea și intensificarea binecunoscutului fenomen , care consta în restrângerea oportunităților , posibilităților de a obține un job și a câștiga un venit decent , concomitent cu extinderea posibilităților de a cheltui acest venit subțiat pe zi ce trece. În această simbolistică văd eu demolarea parțială a Romcarbon , pentru a face loc unei noi unități comerciale .

 • @Klaxxy ai dreptate, au nenorocit toata industria din țară noastra.suntem o țară de negot.
  @Cătălin, tu de unde ai venit mai nene?Din grădina lui mata mare?frate tu nu vezi ca de 20 ani numai importam?Suntem piata de desfacere a uniuni europene, noi in afara de dacia si inca cateva fabrici, suntem la pământ.Dar stii de ce? Din cauza unora ca tine.Voi trebuie să plecați din țară, nu muncitori care sunt acolo.Voi mințile luminate.

 • In nume PERSONAL, fac o întrebare pentru buzoienii care în vreun fel sau altul au avut de-a face cu vechea citadelă industrială de la nordul orașului : mai deține careva niscaiva fotografii cu și despre ” Chimicuța ” , astfel încât să nu ne uităm istoria locală ?! Mulțumesc celor care vor răspunde apelului meu !

 • Voi nu intelegeti ceva, pentru ca deehhh, proveniti din neshte vremuri: acolo CINEVA PRIVAT a decis sa vanda o bucatica din proprietatea LUI.
  Ce tot atata polemica, frate ?! E clar ca biznisul nu mai mergea si face ce vrea cu proprietatea LUI, PRIVATA.

  Restul e can-can, buzoienesc.

 • Se face vreun refugiu pentru cei care vor sa vireze spre noul Lild, sau isi bat si astia joc de lume? Toti isi pune ronduri si stranguleaza circulatia unde vor ?

 • ce am fost si ce-am ajuns… ROM jos, GER sus! memorabila poza…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.