Silvestru: „Minorul nu a avut contact direct cu mama mea!”

Duminică seara autospeciala ISU a poposit în cartierul Crâng de unde l-a ridicat pe elevul de 16 ani de la Hasdeu, depistat pozitiv la testul cu coronavirus.

Informația a circulat printre jurnaliștii din Buzău, iar Știri de Buzău chiar a surprins momentul (video AICI).

Autospeciala ISU la blocul din cartierul Crâng. Elevul a fost coborât din casă de personalul medical în echipament de protecție

Al doilea și al treilea test (ziua 12 și 13) au consemnat „pozitiv” în dreptul puștiului (primul fusese negativ), iar autoritățile sanitare au decis transferarea acestuia la „Matei Balș”, la București.

Ciudățenie

Sebastian Silvestru: „Minorul nu a intrat în contact cu mama mea. E ciudat. Doar eu am luat-o pe mama de la aeroport la revenirea din Italia. Iar eu, ca și partenera mea, mama copilului, la toate cele trei teste am ieșit negativi. Deci, cum se putea transmite virusul la copil, dacă eu, contactul direct, nu îl am ? N-aș vrea să fac speculații, dar îmi pun întrebarea dacă nu cumva elevul are virusul din altă parte ? De la liceu, de pildă ? Lucru care ar fi grav”.

Posibilă explicație

Chiar dacă elevul nu a avut contact direct cu femeia de 73 de ani de ani (mama lui Silvestru, depistată pozitiv), e posibil ca virusul să se fi transmis prin intermediul unui obiect, atins atât de femeia purtător, cât și de minor.

O informație liniștitoare

Aseară, după ce site-ul buzoienii.ro a publicat puțin înainte de ora 20.00 informația, mai mulți părinți ai unor elevi din Hasdeu au început să-și facă griji. Logic, n-ar avea de ce. Mama lui Silvestru a venit din Italia miercuri 4 martie. Primul test făcut elevului, luni 9 martie, a ieșit negativ, ceea ce înseamnă că minorul nu era purtător activ în cele 2-3 zile în care a mai mers la școală. Apoi, de luni seară (9 martie), elevul nu a mai ieșit din casă, intrând în carantină.

S-a ajuns la 5 cazuri, oficiale, la Buzău

Duminică, autospeciala ISU a dus la București pe lângă elevul de 16 ani, o studentă de 24 de ani din Micro XIV și un bărbat de la centrul de carantinare din mun. Buzău.

S-a ajuns astfel la cinci cazuri confirmate în jud. Buzău.

Primul buzoian la care s-a depistat virusul a fost femeia de 73 de ani din Pârscov. Al doilea a fost un bărbat de 36 de ani din Rm. Sărat. Ambii s-au întors din Italia.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Silvestru: „Minorul nu a avut contact direct cu mama mea!”

 • Ori e vorba de un test fals pozitiv (cum sunt indicii temeinice ca a fost cazul la primul declarat cu covid in Romania), ori l-a luat din alta parte.
  E stiintific imposibil sa il fi luat elevul care n-a avut contact cu batrana deloc iar cei ce au avut contact cu batrana sa nu aiba. E cat se poate de clar ca in cazul lui e imposibil ca sursa sa fie batrana.
  Cazul acesta reconfirma faptul ca se arunca vina si se linseaza efectiv persoane degeaba, acuzand persoane ca au mintit sau ca au dat virusul la altii desi si ei au fost tot victime aleatorii ale bolii ca si ceilalti, ghinionul lor a fost ca la ei s-a manifestat mai rapid si ei au primit rezultatul la test mai repede si asta le-a dat ocazia unora sa plaseze toata vina pe primul care primeste rezultatul, ignorand ratiunea si logica, ca presa face mai multa audienta cu linsaje mediatice, nu cu adevarul.

 • Un las si un smecher care incearca sa iasa din incurcatura PENALA, pt ca el este elementul de legatura dintre femeia purtatoare si copil . Acum ,cand morcovul e cu frunze cu tot in dosul lui,nu mai este agresiv ca in zilele cand ii ”muia” pe toti din presa .

 • Eu în acest Silvestru nu aş avea nici cea mai mică încredere! Când îți iei mama de la aeroport, ştiind că vine din Italia, țară unde virusul circula in voie ( fie că era zonă roşu, galbenă sau ce culoare vrei tu) şi o plimbi sau o laşi să se plimbe liberă în voie, ce să cred? Că eşti un mincinos fără scrupule şi nu cred că este cazul să -ți demonstrez eu acest lucru, ci să depui tu eforturi supraomenesti să -mi arăți că nu eşti! Până atunci…eu ți -am pus eticheta!

 • Noi trebuie sa il credem pe cuvânt? Noi trebuie sa ii credem pe cuvânt pe responsabilii puterii începând cu președintele si terminând cu președintele CJ cand spun ca totul e in regula si au materiale suficiente? Noi trebuie sa ii credem pe cuvânt pe doctorii din România pe care îi cunoaștem de cand ne am nascut cand ne spun ca sistemul de sanatate e in regula si sunt ultradotati cu echipamente medicale, cu ventilatoare, cu paturi ATI, cu masti si cu mănuși, cu combinezoane si ochelari. Noi trebuie sa ii credem pe cuvânt pe românii si rommii/țiganii veniți din vest ca vor sta la izolare si nu vor răspândi boala…..Nu, nu trebuie. În tara asta, doar ca sa SUPRAVIETUIESTI, nu trebuie sa crezi pe nimeni pe cuvânt.
  Stați in casa, nu ieșiți sa vorbiti cu nimeni, nu primiti pe nimeni in casa sau in curte. Stati doar in casa si atat. Doar familia si atat. Dacă puteti si fara facebook. Afara doar la mâncare. O data pe saptamana. Imaginile alea cu spaniolii bolnavi întinși pe jos si italienii morți arsi in foc continuu spun tot. Dacă o sa fie bine ati stat cu cei dragi fără toti scarbosii pe care îi vedeți zi de zi si ii veti vedea din nou după această pauză. Dacă o sa fie rau in ultimele momente ati stat cu cei dragi.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 • Carevasăzică , băiatul ar fi putut lua coronavirusul din Haşdeu, crede Silvestru. Asta chiar e o IPOTEZĂ-ŞOC, care pune pe jar întreg Haşdeul !

  Cel mai avizat care să lămurească această temere e domnul director Banu. Pentru liniştirea tuturor buzoienilor, ar trebui să vină cu declaraţii oficiale în presă (dacă nu el, măcar adjunctul său Ţepeluş) din care să aflăm dacă această IPOTEZĂ-ŞOC poate fi (sau nu) luată în considerare.
  Să-i lămurească pe buzoieni dacă au fost (sau nu au fost) elevi ori profesori de-ai Haşdeului întorşi recent din Italia ori altă zonă roşie (dar înainte de venirea mamei lui Silvestru), şi care ar fi putut fi ei sursa de îmbolnăvire cu COVID 19, după cum pretinde acest individ.
  Aşteptăm deci şi un răspuns oficial al Haşdeului în privinţa acestei temeri.

 • Țepeluş nu are cum să ne lămurească, pentru că “şi el a fost acolo” , cum a avut grijă să le/ne arate, luptându-se cu statul paralel! Banu este în aceeași situație, doar că el se lupta aici, pe plan local! Aşa că. …

 • @ Dle Iliescu Ion, e de datoria directorului şcolii (că-i Banu, că-i Ţepeluş, nu contează) să vină public cu lămuriri ori de câte ori în presă apar informaţii despre instituţia pe care o conduce. Mai ales într-o asemenea circumstanţă gravă, cum e pandemia de coronavirus !
  Nu ne interesează decât o singură informaţie din partea dânşilor, una EXTREM DE IMPORTANTĂ pentru buzoieni, VITALĂ chiar, în aceste momente grele:
  AU FOST SAU N-AU FOST PROFESORI / ELEVI DIN HAŞDEU ÎNTORŞI DE CURÂND DIN ITALIA sau din alte zone roşii (înainte de venirea mamei lui Silvestru) ???
  Pentru că există mai multe dezvăluiri în acest sens, apărute inclusiv pe facebook , şi dacă se confirmă, atunci în cazul SILVESTRU-HAŞDEU va fi o totală răsturnare de situaţie !
  Directorii ăştia chiar nu se gândesc câţi părinţi stau cu sufletul la gură în aceste momente ??
  Cum pot fi atât de nepăsători când în spaţiul public se vorbeşte de caz COVID 19 tocmai în şcoala pe care o conduc ?

 • Ideea este următoarea : Personal am tot atâta încredere în informațiile furnizate de domnii Banu şi Țepeluş cât am şi în cele furnizate de Silvestru! Adică ZERO! Indiferent ce ar spune fiecare din aceste 3 persoane eu mi-aş forma propria convingere şi aş rămâne la fel de neliniștit în situația de față! Şi nu mă aştept ca zicerile vreunuia să răstoarne în vreun fel situația! Fiecare îsi dorește să iasă onorabil şi să nu fie arătat cu degetul sau să piardă beneficiile trecute, prezente şi viitoare ! Simplu nu?

 • @ D-le Iliescu, sunt întru totul de acord cu dvs. Individul care se joacă de-a activistul în Buzău nu se deosebeşte de cei doi directori la un colegiu naţional în privinţa caracterului. Chiar dacă pe cei doi din urmă îi vedem la cravată şi costum, pretinzându-se a fi, chipurile, marii corifei ai educaţiei buzoiene. Logic că cei trei nu pot prezenta încredere.
  Dar asta nu îi scuteşte de OBLIGAŢII. Mai ales că de data asta e în joc chiar sănătatea buzoienilor !

 • Ei se gandesc la luna Septembrie cand se aproba transferul unor mediocri de la alte licee catre Hasdeu….

 • Nu orice fel de mediocri… Doar cei care sunt copii de bogaţi !

 • Decât să bată câmpii, simulând că îşi îndeplinesc o obligație, plasând în spațiul public nişte idei pe care probabil unii dintre noi le-ar putea lua în seamă, prefer să se abțină, în acest mod, mediul informațional rămânând neinfectat! E ca şi cu coronavirusul, când se pare că mulți au început să se priceapă la medicină şi dezinfectanți. Cu ce mă ajută că găsesc dezinfectant pe piață dacă de fapt el este lichid de parbriz?

 • O sa fiti mirat: nu neaparat copii de bogati, doar copii mediocri care sunt invatati de parinti (la fel de mediocri) ca spaga se inghite de mic !
  Felicitari “parintilor” de acest gen ! Si nu uitati niciodata: copiii vostri care au ajuns asa la Hasdeu, fara merit – prin examenul de baza ci doar pe spaga, nu vor fi niciodata Hasdeieni, ci doar hibrizi care pornesc in viata cu stangul !!!!
  Sa nu spuneti niciodata ca aveti copilul la Hasdeu, ci doar că L-ATI BAGAT LA HASDEU.

 • @ Cătălin, ai dreptate. Dar si eu am fost cât se poate de precis: copii de BOGAŢI. Asta e adevărata condiţie de bază ca să ţi se deschidă uşa şi să ţi se dea atenţie în Haşdeu.
  Poţi fi şi prost-PROST la carte, nu doar mediocru, dar dacă eşti copil de bogătan, în Haşdeul lui Banu şi Ţepeluş se poate ,,găsi” cu uşurinţă un loc şi pentru tine.
  Cunosc mediul haşdeian, speciile Haşdeului şi tot ce se petrece acolo…. ştii cum ? Ca în palmă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.