Simona e printre cele mai bune din Europa. Cadou important la doar 32 de ani

Are motive de mândrie. La doar 32 de ani a fost desemnată cetățean de onoare al județului Buzău.

Știrea care a atras atenția buzoienilor a fost că Simona Stancu urma să arbitreze la Campionatul European de Handbal Feminin.

Doar 12 cupluri de arbitri au fost acceptate la europeanul din Franța, din care unul singur din România.

Vestea a ajuns și la urechile celor din Consiliul Județean Buzău, care au decis s-o premieze la revenirea în țară.

„Luna decembrie este luna cadourilor, dar și a recunoștinței! Astăzi, am înmânat titlul de Cetățean de Onoare al Județului Buzău doamnei Stancu Simona Raluca, o speranță confirmată a arbitrajului național și internațional la handbal”, a anunțat Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău.

Vizibil emoționată, Simona – asistată de pe margine de soțul și fiul său – a primit diploma și trofeul oferit cetățenilor de onoare, iar în schimb i-o oferit lui Neagu o minge cu care s-a jucat la Campionatul European și un fanion al echipei României.

„Am practicat 10 ani handbalul la Buzău, la junioare și tineret, până când a trebuit să aleg între cariera de jucătoare și cea de arbitru. Am ales arbitrajul, iar de ani 15 fac cuplu alături de Cristina, o fată din București, partenera și prietena mea cea mai bună. Am progresat an de an, în 2011 am primit ecuson EHF, adică puteam arbitra în competițiile europene, iar din 2015 am promovat la IHF, la nivel mondial. Anul trecut am avut onoarea de a arbitra o semifinală de Liga Campionilor, Buducnost – Gyor, iar acum am fost alese între cele 12 cupluri de la C.E. din Franța”, a spus buzoianca.

Simona Stancu speră să-și continue ascensiunea. În 2019 vrea să arbitreze la Campionatul Mondial din Japonia, iar apoi în 2020 la Jocurile Olimpice tot din Japonia, de la Tokyo. Se descrie ca o fire modestă și recunoaște că se întâmplă să mai greșească:

„Nu există perfecțiune. Da, uneori greșesc. Nu sunt cu nasul pe sus, recunosc când, după analiza video, constat că n-am luat decizia corectă. Dar, am învățat din greșeli, acum post spune că am căpătat oarece experiență. Mă ajută mult faptul că am jucat handbal, am fost centru, simt jocul, îmi dau seama când unele jucătoare încearcă să trișeze sau când au fost lovite serios”.

Simona este căsătorită cu Ionuț Stancu, fotbalist la Team Săgeata, liderul din Liga IV.

Au împreună un băiețel de 6 ani căruia îi este nașă Cristina Năstase, partenera de arbitraj a buzoiencei.

Odată cu Simona a fost desemnat cetățean de onoare (post mortem) al județului Buzău și Alexandru Cristian, portarul care apăra poarta Gloriei la prima promovare în prima ligă din 1978.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Iată topul celor mai tineri edili din județ CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.