Simona Halep a anunțat numele noilor antrenori


Rămasă fără Darren Cahill, Simona Halep a anunțat cine o va pregăti în perioada următoare.

Sportiva noastră a dezvăluit că noul cuplu de antrenori va fi format din Daniel Dobre și Adrian Marcu. Dobre era deja parte din echipă, în timp ce Marcu a fost cooptat recent.

Domnul Dobre este în echipă şi a venit şi domnul Marcu. Avem o echipă completă. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui”, a spus Simona Halep, potrivit Antena Sport.

Simona și Marcu au mai colaborat în 2013, când sportiva a făcut primii pași spre elita tenisului. De atunci, ea a rămas cu o impresie foarte bună despre Marcu.

„În 2013, am avut rezultate foarte bune. Singur nu poţi la acest nivel, e presiune. Sunt emoţii înainte de meciuri. Trebuie să fie o persoană care are încredere în tine şi trebuie să am şi eu încredere în ea, să îmi ofere linişte”, a mai spus sportiva noastră, care astăzi împlinește 30 de ani.

Simona mai are trei turnee în acest an

În acest sezon, Simona Halep va mai concura la Indian Wells (4-17 octombrie), Kremlin Cup (18-24 octombrie) și Transylvania Open (25-31 octombrie).

Apoi, în 2022, primul obiectiv va fi câștigarea turneului de la Australian Open. Conform cotelor de pe sport.netbet.ro, Simona este a șaptea favorită. Ea are cota 15.00 și este devansată de Naomi Osaka (cota 6.00), Ashleigh Barty (cota 6.00), Emma Răducanu (cota 8.00), Aryna Sabalenka (cota 11.00), Iga Swiatek (cota 12.00) și Garbine Muguruza (cota 13.00). Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, unde utilizatorii găsesc și cel mai mare cazinou online din țara noastră, cu peste 2.000 de jocuri, mese de ruletă și blackjack live, jocuri de poker, loterii internaționale și table online.

Ce antrenori a avut Simona în carieră

În 2013, Simona a avut trei antrenori: Firicel Tomai, Andreei Mlendea și Adrian Marcu.

Apoi, în 2014, Simona a avut în premieră o colaborare cu un antrenor străin pentru ea în acest sport. Sub comanda belgianului Wim Fissette, Simona a disputat prima finală de Grand Slam din cariera sa, la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Sharapova. Fissette a fost demis prin SMS de Simona Halep.

Ulterior, Simona a încercat o nouă variantă românească. L-a adus în echipă pe Victor Ioniță, dar acesta nu a rezistat prea mult. La Wimbledon 2015, Simona a mers alături de Daniel Dobre, dar începuse o colaborare part-time cu Darren Cahill.

Din 2016, antrenor permanent a fost numit Darren Cahill. Colaborarea dintre Simona și Cahill prevedea că australianul o însoțește la cele mai importante turnee. Simona a înregistrat o ascensiune fulminantă și a reușit să treacă peste problemele emoționale. Pentru că Darren nu putea să vină la toate turneele, Simona l-a mai cooptat în echipă și pe Andrei Pavel.

În 2018, Simona a câștigat, sub comanda lui Cahill, primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros, după o finală cu Sloane Stephens.

La finalul acelui an, Darren Cahill a părăsit echipa, iar startul din 2019 a prins-o pe Simona fără antrenor. A făcut o încercare de scurtă durată cu Thierry Van Clemput, dar a renunțat la el după doar un turneu.

În cele din urmă, l-a numit din nou antrenor pe Daniel Dobre, sub comanda căruia a câștigat turneul de la Wimbledon. În paralel, Simona mai discută însă cu Darren Cahill, însă acesta nu venea la turnee.

La finalul anului 2019, Darren a anunțat că revine în echipa Simonei, iar cei doi au reluat astfel colaborarea. După un 2020 bun, cu trei titluri câștigate, Simona a anunțat însă în această toamnă că s-a despărțit de antrenorul australian.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.