Sindicat Săpoca: „Erau doar o asistentă, o infirmieră și un paznic”

„Este inadmisibil ca în weekend doar o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și cu cod penal”, e mesajul postat azi dimineață de sindicatul cadrelor medicale de la Spitalul Săpoca.

Mesaj care se bate cap în cap cu spusele directorului spitalului:

În acel pavilion au fost aseară medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere pentru bolnavii psihic periculoși. Avem și doi paznici, dar erau la poartă și în curte”, a spus Viorica Mihalașcu.

Viorica Mihalașcu, director Spital Săpoca

Care o fi adevărul poate nu vom ști niciodată. Ministrul Sănătății a trimis totuși la Săpoca de dimineață corpul de control.

Pe facebook părerile sunt împărțite. Unii susțin că ar trebui angajați cât mai mulți supraveghetori, alții că astfel de cazuri sunt excepționale și că procedarea la noi angajări nu va face decât să crească un aparat bugetar și așa supradimensionat.

„Numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Am avut discuții intense cu conducerea spitalului, am făcut memorii către Ministerul Sănătății, dar nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și de cod penal. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuți” – Sanitas SMPS Săpoca

„Acum ce-o să facem ? O să angajăm la fiecare pacient câte un supraveghetor ? E plină țara de paznici și pândari. Sunt mai mulți decât cei care muncesc și produc ceva. Mai bine că azi-noapte n-au fost mai multe asistente că altfel erau primele victime” – opinie facebook.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Sindicat Săpoca: „Erau doar o asistentă, o infirmieră și un paznic”

  • Imtrebati pe dna manager cate sectii sunt in acel pavilion. Ea trebuie sa spuna cati salariati avea pe sectia respectiva nu pe pavilion sau in tot spitalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.