Primar: „Situația este sub control. Vânzătoarea n-are COVID!” Vezi COMUNICATUL

Vestea că la Tisău sunt două sau chiar trei persoane cu coronavirus a condus la reacții exagerate din partea unora. Localnici din Tisău au reclamat că au fost – joi și vineri – trimiși acasă de angajatori, iar alții că au fost refuzați la consultul medical.

Confruntat cu o astfel de situație, primarul din Tisău e emis ieri un comunicat de presă în care a prezentat ultimele informații și a îndemnat la calm și rațiune.

UPDATE: Testul vânzătoarei de la magazinul din zona unde au apărut cele 2-3 cazuri e ieșit negativ. Se așteaptă azi și rezultatul unei vecine a familiei care a adus virusul de la Suceava.

Comunicat Primăria Tisău

„Având în vedere situația cu privire la persoanele infectacte cu virusul Covid-19, vă aducem la cunoștință următoarele:

-Persoanele în cauză confirmate cu Covid-19, se află în stare bună de sănătate și au început să-și revină!

-Cazul a luat o amploare mult prea mare din cauza zvonurilor și fakenews-urilor care nu au fost confirmate!

-Situația de la Tisău este sub control, se ține legătura cu instituțiile de specialitate, cu Instituția Prefectului prin doamna subprefect Elena Preda și celelalte organe abilitate.

– Facem apel la toți cetățenii, inclusiv la cei din massmedia, să transmită tuturor că totul este sub control și nu este cazul sa îngrijorăm populația.

-În ultimele zile s-a creat panica printre locuitorii comunei și avem oameni care nu sunt primiți la consultații medicale, altele decât cele legate de Covid-19, iar alții au fost trimiși în concediu de odihnă.

-Încă o dată facem apel la calm, deoarece la Tisău totul este sub control, iar locuitorii comunei nu trebuie să fie îngrijorați.

-Primăria Tisău prin Primar si Viceprimar vă stau la dispoziție pentru orice lămurire! Toate cele bune tuturor!”

Ionel Mihai Cristian – primar Tisău. Sursa foto: Buzau Media

O nelămurire. Al treilea caz e sau nu pozitiv ?

Mai multe surse locale au scăpat către presă informația că și soțul femeii depistate cu COVID-19 a luat virusul și ar fi internat la spitalul Victor Babeș. Prefectura și DSP-ul au informat oficial că bărbatul n-ar avea virusul, că a plecat la București de bunăvoie (cu autoturismul personal) și că n-ar fi la spital ci la domiciliul fiului, medic rezident la „Victor Babeș”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.