Situație ingrată în care se află în aceste zile cercetătorul și preotul Costel Vânătoru de la Stațiunea Legumicolă Buzău. Iată de ce!

Costel Vânătoru, între SCDL și Arhiepiscopie, între meseria de cercetător și preoție

Cercetătorul Costel Vânătorul de la Stațiunea Legumicolă Buzău e unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați buzoieni.

Campania sa ca românii să consume legume și fructe sănătoase, provenite din soiuri românești, a prins printre buzoieni.

Mai mult, eforturile sale au început să fie recunoscute și la nivel național, doctorul buzoian în horticultură câștigând mai multe premii în ultimele luni.

Vânătoru, la origini din Lopătari, este foarte apreciat și de primarul C-tin Toma, care vorbește laudativ de fiecare dată de cercetătorul buzoian.

Cu toate acestea, în ultimele zile, Vânătoru – preot la Arhiepiscopia Buzău, dar și cercetător la SCDL – se află într-o situație dificilă, prins între ciocan și nicovală.

Întâmplarea nefastă a vieții a făcut ca recent Stațiunea de Cercetare și Arhiepiscopia Buzău să se afle pe poziții divergente.

Arhiepiscopia urmărește să valorifice terenul situat vizavi de str. Frăsinet (în spatele garajelor auto), teren excelent pentru cercetare, care a aparținut SCDL, dar a fost retrocedat episcopiei.

Citește și articolul: Medic de la Spitalul CFR, deschis preluării urgențelor minore de la UPU! Iată declarația acestuia de azi!

Mai mult, pe acest teren urmează a se construi blocuri inclusiv cu nouă etaje, lucru cu care conducerea stațiunii de cercetare nu este de acord, întrucât umbra produsă va afecta culturile de pe terenurile învecinate, ce aparțin (încă) SCDL.

Vânătoru se află așadar prins între cei doi șefi ai săi, directorul C-tin Vlad de la stațiune și ÎPS Ciprian, dar și între interesele SCDL și ale arhiepiscopiei. Cum era de așteptat, Vânătoru s-a retras din ecuație, adoptând o poziție neutră, conformă cu firea sa blândă, pentru a nu deranja niciuna dintre părți.

Conducerea stațiunii ar vrea să blocheze proiectul imobiliar, iar pentru acest lucru a depus o contestație la elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

În încercarea de a împăca și capra și varza în ecuație a intervenit și primarul Toma, apropiat de ambele entități, care a făcut stațiunii oferta de a primi în folosință gratuită 27 de hectare de teren, situate lângă pepiniera Urbis Serv din Simileasca.

Citește și articolul: Toma vrea să demoleze această casă. Iată cu ce îl încurcă pe primar

Rămâne de văzut de decizie vor lua cei de la stațiune, directorul C-tin Vlad anunțând o ședință în acest sens cu salariații din cadrul SCDL.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Un comentariu la „Situație ingrată în care se află în aceste zile cercetătorul și preotul Costel Vânătoru de la Stațiunea Legumicolă Buzău. Iată de ce!

  • Un om normal „la cap” in mod sigur va spune ca mult mai necesara ar fi acea suprafata de teren pentru cercetare in domeniul agricol,decat o noua biserica.oricum,acest mod de ” a b se baga pe gatul si in sufletele oamenilor” al bisericii devine absolut suparator si deranjant pentru oamenii normali.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.