Șoc aseară în Parcul Crâng. Doi mistreți s-au plimbat pe Aleea Centrală

Câțiva cititori ne-au informat că aseară, în jurul orei 23.00, doi mistreți au fost văzuți în parcul Crâng.

„Da, așa e. Au fost doi mistreți. Au apărut la locul de joacă, apoi au mers la obelisc și  au mai fost zăriți lângă bisericuța din Crâng. Ne-am mobilizat noi de la Poliția Locală și colegii de la Poliția Națională și de la Jandarmerie. Am intrat cu mașinile pe Aleea Centrală, s-a dat drumul la alarme, iar mistreții au fugit. Mai înainte i-am rugat pe buzoienii care ar fi vrut să intre în parc la acea oră să renunțe la plimbare. Sperăm să nu se mai întoarcă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

De incident a fost informat și directorul Asociației Județene a Pescarilor și Vânătorilor Sportivi.

„Au auzit de aseară, dar era prea târziu în noapte pentru a putea face ceva. Astăzi va merge la fața locului un paznic al unui domeniu de vânătoare învecinat orașului Buzău. Dar ne trebuie mai întâi un contract cu Primăria Buzău pentru a putea interveni. Legal, nu avem voie, e caz penal, să intrăm și să folosim pușca în Crâng. Dar vreau să-i liniștesc pe buzoieni, mistreții nu sunt periculoși, se feresc de oameni. Au ajuns în pădurea Crâng în căutare de hrană”, ne-a declarat Dragoș Ștefănescu, directorul AJVPS Buzău.

Pe parcursul zilei de azi, forțele de ordine vor monitoriza pădurea Crâng, iar buzoienii care vor să vină în parc o pot face cu încredere.

Este a doua apariție a unui animal sălbatic în parc din ultimele două săptămâni, după ce cu câteva zile în urmă forțele de ordine s-au mobilizat pentru a scoate o căprioară căzută în heleșteu.

Dar, în cazul mistreților, e prima oară când sunt văzuți în Crâng. În orașul Buzău au mau fost zăriți în urmă ciu aproape doi ani pe strada Frăsinet.

Citește și articolul: Piedică în calea cumpărătorilor, comercianți îngrijorați de scăderea vânzărilor

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Șoc aseară în Parcul Crâng. Doi mistreți s-au plimbat pe Aleea Centrală

  • De ce şoc?
    “Mistreți” pe aleea centrală sunt din totdeauna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.