Șofer: „Dați jos indicatoarele de sens giratoriu”

Schimbare importantă de circulație în intersecția de la Episcopie.

„Domnule reporter, cum facem ? Veniți până aici să vedeți. Pe asfalt au apărut marcaje de cedează trecerea pentru cei din rond. Ce respectăm ? Marcajele de pe asfalt sau indicatoarele de sens giratoriu ?”

Marcaje pe asfalt

Indicatoare de sens giratoriu

„Acum e dublă semnalizare. Se bat cap în cap. Unii merg după reguli de sens. Și alții după marcajul de pe asfalt. După părerea mea ar trebui date jos indicatoarele de sens giratoriu, a continuat șoferul care ne-a scris.

Concluzie

Fiind o situație de egalitate (sens giratoriu și marcaj pe asfalt) se va aplica prioritatea de dreapta!

Peste câteva zile urmează să fie puse în funcțiune și semafoarele, moment în care, oficial, sensul giratoriu va deveni intersecție semaforizată.

Cine a decis schimbarea ? Toma: „Nu eu, ci el!”

În decembrie, la finalul conferinței de presă despre bicicleta municipală, jurnalistul de la Campus TV l-a întrebat pe primar, suplimentar, cum e cu semafoarele din rondul de la Episcopie și de pe str. Marghiloman.

C-tin Toma: „Am văzut că lumea mă înjură pe mine. Deși n-am nicio vină. Nu eu am decis să se pună semafoarele, nu sunt specialist. Uitați, tot domnul Radu Dragomir e consultantul tehnic și la proiectul de management de trafic. E aici, puteți vorbi direct cu dânsul, el e specialistul care a decis!”


Radu Dragomir, Chief Executive Oficcer – Urban Scope Romania: „Da, noi am decis așa! Și la Episcopie și pe Marghiloman. Le cer buzoienilor să aibă răbdare până la finalul acestui an. Deocamdată, sistemul inteligent de trafic nu e pus în funcțiune. Nu avem încă realizat nici Dispeceratul de Monitorizare a Traficului, încă se lucrează la amenajarea acestuia.

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Șofer: „Dați jos indicatoarele de sens giratoriu”

  • Nu este normal sa ne impuna reguli noi in sensul giratoriu.Daca voia să asta, trebuia ridicat semnul care indică sensul giratoriu.Nu facem o struțo-cămilă cä asa vrea nu stiu cine.Regulile de circulatie sunt stricte.Numai un iresponsabil poate face o astfel de combinație in afara normelor.

    Răspunde
    • Ma întreb dacă acest Radu Dragomir, ce studii are, a făcut și el ceva cursuri de legislație rutiera? Și mai grav persoanele autorizate de la Politia rutiera, cum au permis și au dat autorizație sa facă acest haos în oraș, marcaje puse anapoda, semafoare din în fiecare intersecție (strada Obor si TRANSILVANIEI)…Asta înseamnă fluidizarea traficului?

      Răspunde
  • Sa vezi blocaje, dupa ce o sa puna in functiune semafoarele lui peste prajit.

    Răspunde
  • Sa le dea foc. Semafoarele alea sunt puse doar pt a lua bani în plus, nu ca ar ajuta cu ceva. Se circula mult mai bine cu sens giratoriu

    Răspunde
  • Trebuia lăsat sensul giratoriu așa cum era el de mult timp!….O să iasă un mare rahat cu sensul semaforizat…o să se facă cozi din Unirii până la Episcopie….de la Bazar spre Episcopie… Așa se întâmplă când toți ratații se cred mari cunoscători in ale traficului!…Nu cred că este vina lui Toma….dar și el dacă gândește și are capul pe umeri fiind și conducător auto ar fi putut avea ceva de spus când a văzut proiectul semafoarelor noi montate în oraș!.. Drumuri bune dragi șoferi și mare grija la condusul prin oraș!!

    Răspunde
  • Era o intersecție în care se circula destul de bine dar cum la Buzău nu trebuie să se circule ci să se stea în trafic au stricat-o să fie în ton cu restul orașului,,modenizat”.

    Răspunde
    • Avem comisii rutiere si la primarie si la prefectura si la consiliul judetean , oameni care se” pricep “si iau bani pentru ca fac parte din aceste comisii. Exista politie judeteana , municipala , locala , toate cu servicii rutiere, cu oameni platiti bine si……., uite ce se intampla !
      Sau avem sens giratoriu , cu prioritati clare , stabilite de lege , sau avem intersectii independente si nu mai este sens giratoriu.
      Ce fac comisiile si politiile ? De ce iau bani ?

      Răspunde
  • Până nu se întâmplă ceva..
    VREM GIRATORIUL ÎNAPOI!

    Răspunde
  • Greșit, dle Tereacă! Dacă indicatoarele de giratoriu sunt încă, marcajele contradictorii nu au nicio valoare. Mai citiți codul rutier, că l-ați uitat! Ordinea regulilor este: semne politisti, semafoare, indicatoare, marcaje. Așa că e deocamdată giratoriu! Se respectă INDICATOARELE, nu marcajele

    Răspunde
  • Va fi haos. Nu era nevoie de așa ceva în acea zonă. Dacă exista un rond foarte mare și lat cu 3-4 benzi , atunci DA.
    Mai mult o să încurce și vor fi accidente. Peste 6 luni revenim la giratoriu normal …..

    Răspunde
  • Nu dati, ba, drumu la semafoare, ca iese scandal. Lasati giratoriu ala in pace, nu sunteti sanatosi la cap?

    Răspunde
    • Pe domnul radu de la urban l-a interesat sa-si puna cat mai multe semafoare chiar daca unele sunt fara rost. cele din sensul de la episcopie zici ca au fost castigate la pufuletii cu surprize si s-au gandit să le folosească daca tot le-au primit degeaba.
      Cand pui mai multe semafoare incasezi si mai multi bani! Sunt curios ce specialitate are acest om ? Este mai priceput decât politia rutiera ? stie dumnealui ca acea intersectie este mai fluidizabila decat un sens giratoiu ? Sa se duca un pic sa se intereseze sa vada ca cea mai fluidibila intersectie este cea de sens giratoriu, dar cand ne intereseaza sa ne intre bani cat mai multi pune semafoare la greu.
      Rusine sa va fie. Pt ca bateti joc de buzoieni numai ca sa va urmariti interesele propiii.

      Răspunde
  • Indicatoarele rutiere și marcajele de regula se dublează in același sens dar dacă se contrazic nu e egalitate conform codului rutier.

    Răspunde
  • „Primul” giratoriu de dupa Revolutie. 30.000 lei in vremea lui Bosco, niste borduri, pamant si un ceas care functiona precum o dama cu toane. Bebe Ionescu era convins ca benzile in giratie nu se marcheaza cu vopsea contrar exemplului de intersectie/giratie de la Universitate. Ce vremuri! De inceput.
    Acum, e alta procedura, e pe abundenta. Pun, fac, toptan, gramada, apoi se apuca de finisat, de inlaturart surplusul sau cauta solutii de urgenta la auto create situatii cronice.
    Rondul acela este blestemat sa existe in vremea unor incompetenti, atata tot. Ma intreb din ce cauza s-a ajuns la concluzia ca acea intersectie e necesar a fi impaiata concomitent cu semafoare de jur imprejur si cu marcaje dintre cele mai idiotice. E printre cele mai fluente din zona centrala, dpvd mobilitate rutiera, contrar hartoapelor si altor vicisitudini.

    Răspunde
  • Deja este haos.unii respectă indicatoarele iar alții marcajele de pe asfalt.Poliție rutieră nu mai avem în Bz?Sau doar stau cu etilotestul sau cu radarul!?

    Răspunde
  • Poate nu ați văzut că se intră, dinspre Clubul polițiștilor către rond, pe trei benzi și deodată rămân două. Două cât toate zilele în loc să rămână trei. Măcar să facă și aculo bandă de autobuz și pistă de biciclete.
    Bă voi sunteți sănătoși!?!
    Poliție mai e in tara asta?!?

    Răspunde
    • Aveti dreptate, hasurasera in dreptul Bancii Transilvania, exact unde te incadrai sa faci dreapta spre ANAF. Acum au hasurat in dreptul benzinariei. Pentru ce au sacrificat o banda care te ducea linistit spre ANAF, direct din intersectie, fara sa ii aglomerezi pe cei care mergeau inainte sau in stanga? Doar ei stiu, pentru ca nu are logica deloc. Exact ca si cazul rondului in discutie. Circul in fiecare zi si niciodata nu am stat foarte mult, chiar si cu un sofer nepriceput si fricos in fata, care tot avea la un moment dat timp sa se bage. Eu apreciez ca s-au montat multe semafoare, pentru ca pe Gherea de exemplu stateam de ma canta cucu’ cand trebuia sa intru de pe strazi secundare. Daca nu era cate un om mai „om”, la ore aglomerate, iti blestemai viata. Daca aveai treaba in zona de cateva ori, cativa ani din viata se stergeau ca datoriile miliardarilor din Romania.

      Răspunde
  • Suntem pe primul loc pe țară la intersecții ciudate. Așa e podul de la fabrica de lapte, rondul de la bere, rondul de la avion…asta de la Episcopie era normal dar l am prajiit și p-asta.

    Răspunde
  • Pai daca nu va mai fi sens giratoriu, ca sa ai prioritate sa iesi/eliberezi sensul, acum vor sta toti blocati la „Cedeaza”, altii vor forta sa intre, ca au „prioritate” si… gata! Va fi cea mai misto expozitie auto, noua Dragaica…

    Mai ales ca diametrul insulei e destul de mic, nu stiu daca un autobuz sau alt vehicul lung are macar loc sa opreasca la „Cedeaza” fara sa blocheze toata intersectia… asa, cu sens, odata intrat, iesea si gata… 😉

    Chiar mi se pare o idee proasta renuntarea la sensul giratoriu…

    Răspunde
  • Bre, Tereaca, ce faci, tati? Lasi asa articolul, nu vezi ce spun oamenii astia, ca ai gresit concluzia?! Induci oamenii in eroare?
    Uite ce zice codul rutier: ordinea de prioritate a semnalizarilor rutiere:
    Articolul 31
    Participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulație, semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier, precum și semnificația diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
    a) semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier;
    b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b);
    c) semnalizarea temporară și/sau indicatoarele electronice, care modifică regimul normal de desfășurare a circulației;
    d) semnalele luminoase sau sonore;
    e) indicatoarele;
    f) marcajele;
    g) regulile de circulație.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.