Șofer sancționat după vizualizarea imaginilor de pe camera de supraveghere


Așa cum era normal, fiind un caz la limită, incidentul de pe trecerea de pietoni a stârnit numeroase comentarii.

Unii cititori au apreciat că șoferul e vinovat. Alții, dimpotrivă, au considerat că eleva e cea care a procedat incorect.

Astăzi, a venit și verdictul polițiștilor rutieriști – într-un caz aproape didactic.

„S-a dispus suspendarea pentru o perioadă de 30 de zile a permisului conducătorului auto din cauza neacordării priorității de trecere pietonului” – anunț IPJ Buzău

Așadar, s-a considerat că – deși eleva se uita în partea opusă în momentul plecării de pe loc – șoferul avea obligația de a opri.

Legat de acest incident se pot face și câteva observații:

 1. O idee bună ar fi mutarea trecerii de pietoni mai departe de intersecție. Șoferii – care pătrund pe strada Al Marghiloman dinspre Bucegi și Dorobanți – pot acuza faptul că observarea pietonilor  e dificilă în condițiile în care ei trebuie să se asigure în primul rând dacă vin sau nu mașini pe strada principală.
 2. Înainte de a păși pe zebră, pietonii trebuie să se asigure că șoferii i-au observat și că au apăsat frâna în vederea opririi.
 3. Nu e suficient ca pietonul să se uite într-o parte și alta. Informația trebuie și procesată!
 4. Cadrele didactice și polițiștii care fac acțiuni de prevenție în școli trebuie să le repete elevilor că pot începe traversarea doar când au observat intenția certă șoferilor de a opri. Cum imaginile fac adesea cât o mie de cuvinte, acest clip video (sau altele) poate fi edificativ.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  La ora trei noaptea. Manglitorul a fost surprins de camerele VIDEO  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Șofer sancționat după vizualizarea imaginilor de pe camera de supraveghere

 • Totuși pietonul a lovit mașina și nu invers.

 • Nici nu aveam alte asteptari de la desteptii de la Politie.
  Dupa mintea lor ar trebui ca masinile sa nu circule pe strazi pe motiv ca circula pietonii pe trotuare si poate ii vine vreunui pieton sa sara pe carosabil din senin.

  In locul soferului as depune o contestatie la judecatorie si o plangere penala pentru abuz, ca prea s-au obisnuit politistii sa abuzeze cetatenii doar sa isi faca norma de amenzi sa isi incaseze sporurile de “performanta”.

  Se vede clar ca fata a asteptat momentul pentru a sari in oglinda soferului. A stat in dreptul trecerii de pietoni o perioada destul de lunga fara sa isi manifeste intentia de a traversa in timp ce nu trecea nici o masina si putea traversa daca dorea, si cand a vazut ca trece una, atunci a sarit brusc in oglinda masinii sa simuleze un accident.

 • Daca tu nu acorzi prioritate si intra altul in tine el e vinovat? Ca el te-a lovit pe tine, nu invers.

 • Politia româna trezițiva nu dormiți şoferu nu are vină clar sarăcia face din oameni ce vrea păcat de bietul sofer făra vină rusine de decizia luata

 • Va contesta si va castiga,vedeti ca suspendarea este doar de 30 zile,neacordarea a existat DAR NU ESTE CONSTATATA IN MOD DIRECT DE POLITISTUL CARE A INTOCMIT PROCESUL VERBAL asa cum cere legea,pv va fi anulat.Camerele alea NU SUNT OMOLOGATE PENTRU ASEMENEA CONSTATARI,ele doar ajuta IN CAZ DE ACCIDENT.Daca n-ar fi asa ,POLITIA AR PUEA ZILNIC SA DERULEZE inregistrarile si sa amendeze eventualele incalcari ale CR.Zilnic acolo si in alte puncte unde sunt amplasate au loc sute de asemenea incalcari.

 • Se uită ca vaca si după vrea să tranverseze ce vina are soferul să fie și pietoni atenti că la 20 de frine bruște o ia dracu de mașina….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.