Șoferii sunt rugați să-și spună părerea

Asta e soluția propusă pentru a evita accidentele (grave) în Spătaru – Satul Nou (cartierul de vile) la intrarea și ieșirea mașinilor de pe E85.

După cum se observă se propune construirea unor scuaruri de delimitare din borduri – care să faciliteze accesul în/din cartier.

Soluția a fost convenită la ședința organizată de prefectul Dimian cu șefii CNAIR și Primăriei Costești în prezența unei delegații de cetățeni.

Refacerea tramei stradale din zonă s-a pus accentuat după accidentul teribil de pe 29 ianuarie când o fetiță de 2 ani a murit, iar părinții au ajuns la spital.

O altă soluție adjuvantă e limitarea la un singur punct de ieșire/intrare din cartierul nou în DN2 E85. Se vor realiza șanțuri de-a lungul drumului de colectare și drumului european.

În plus, s-a trimis către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o solicitare de limitare a vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru de la 100 km/h la 70 km/h.

Până la realizarea celor trei deziderate pomenite mai sus, CNAIR a luat deja o măsură. La intrarea în Spătaru dinspre Costești s-a montat două indicatoare. Unul de reducere a vitezei, altul de anunțare a unei intersecții.

În plus, s-a întrerupt și linia continuă ca localnicii să potă intra și ieși prin acel loc din cartier (CLICK AICI pt. mai multe detalii).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Șoferii sunt rugați să-și spună părerea

 • S-au montat doua indicatoare.

 • Nu este posibil asa ceva.
  Nu este singurul accident cu victime.
  Nu se pot limita pentru toti locuitorii la o singura intrare si iesire, sa ne inchita acolo ca pe niste oi.
  Ganditi-va dimineata intre ora 7-8.30 ca vom sta la coada sa iesim de acolo, ca sa nu mai spun de un dezastr, incendiu, etc
  Cum vom iesi? Era bine ca aceeasi solutie sa o faca si la baraca albastra, ca sa avem posibilitatea sa intram si sa iesim, nu mai spun de un rond.
  Primaria sa isi faca treaba astfel sa nu fim nevoiti sa blocam dn2e85.
  Vom lua in calcul si aceasta.

 • Cu parere de rau,nu o sa respecte nimeni viteza maxima legala.Poate doar patruland masini neinsciptionate cu radar,in timp sa mai tempereza pe vitezomani .

 • O singură iesire este suficientă si montarea scuarului sa fie presemnalizat fff bine pentru ca pe timp de noapte acest scuar poată fi o capcană mortală.

 • Mi se pare o aiureala. Nu va face decat sa se inmulteasca accidentele, mai ales pe timp de noapte. Acolo este acum zona inter-localitati, cum sa ingustezi drumul in aliniament?
  Solutiile sunt doua. Fie este introdusa toata zona in regim de interior de localitate, iar soferii vor fi obligati sa circule cu 50 km/h (mai ales ca acolo sunt case, regimul de localitate este vizibil), fie se elimina complet iesirea in E85 in zona aceea si se forteaza iesirea pe drumeagul existent, deci tot in localitate.
  Iesirea din zona de case direct in drumul national, in afara localitatii, mai ales cu drept de traversare a mijlocului drumului (drept de viraj la stanga), fara semafor, sau sens giratoriu, va genera, fara indoiala, alte si alte accidente, doar pentru „moftul de oras” al unor potentati.

 • Autostradă africanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.