Șoferul a pierdut și din lemne și din bani

Ghinion pentru un cetățean care transporta lemne cu tirul prin Buzău.

Polițiștii buzoieni l-au tras pe dreapta la Poșta Cânău și i-au luat la controlat marfa (cherestea rășinoase) și actele.

„În urma verificărilor a fost constatată o diferență de aproximativ 7 mc între cantitatea trecută în avizul de însoțire și materialul lemnos transportat efectiv. Diferența nejustificată prin documente a fost confiscată. Șoferul, un sucevean de 51 de ani, a fost amendat cu 6000 lei” – informare IPJ Buzău.

Cheresteaua din rășinoase confiscată

Amendă și pt. un cetățean din Pătârlagele

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției Berca au oprit pe DN 10 o autoutilitară încărcată cu material lemnos (fag și mesteacăn). În urma verificărilor a rezultat că materialul lemnos din autoutilitară nu corespundea din punct de vedere al volumului și speciei cu ceea ce era înscris în avizul de însoțire. Conducătorul auto, un bărbat de 56 de ani din Pătârlagele a fost sancționat cu amenda de 3000 lei.

Un salcâm în căruță

Duminică, poliţişti din cadrul Postului Comunal Topliceni, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au depistat un localnic în vârstă de 23 de ani  care transporta cu un atelaj material lemnos din specia salcâm fără a deține documente de proveniență.

Context

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege prin care se interzice pe o perioadă de zece ani – începând cu 1 ianuarie 2021 – exportul de buştean în spaţiul extracomunitar.

Criticii apreciază că e o frecție la picior de lemn, în condițiile în care lemnul ajunge totuși ca materie primă în UE, îndeosebi în Austria.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Șoferul a pierdut și din lemne și din bani

  • Aha, am înțeles, bravo! Se va continua tăierea pădurilor noastre și exportul de bușteni în cele 26 de țări membre UE, pentru că „România nu poate opri tăierile și exportul de masă lemnoasă către UE”. În schimb toate țările UE pot opri tăierile și exportul de bușteni. În Austria nu se taie nici o creangă și nu se exportă nici un lemn, în timp ce firma austriacă Schweighofer defrișează non stop România de zeci de ani. Deci, bravo parlamentului, a dat o lege ff importantă și ff utilă care va avea un efect ff nul!

    Răspunde
  • Alea-s amenzi? Eu daca ies din casa iau 5000 Euroi, iar ala ca taie de unde vrea si cat vrea ia 600 Euro? Asta-i echitate?

    Răspunde
  • În România ar trebui interzise tăierile de arbori verzi timp de 10 ani. Doar cei uscați sau doborât de fenomene naturii să poată fi exploatați.
    De asemenea, ar trebui făcute investiții în sistemele de alimentare cu gaze naturale sau în sisteme alternative pentru ca populația să se poată încălzi și să poată beneficia de apă caldă.
    Încălzirea cu lemne nu este deloc benefică, nici din punct de vedere economic, nici din punct de vedere al protecției mediului.

    Răspunde
  • Vor folosi solutii miraculoase care pot arde si usca hectare intregi, numai bune de taiat legal apoi. Se stie tehnica…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.