Soluția găsită la Buzău pentru comercianții ocazionali

Soluție găsită la Buzău pentru a se evita scenele cu băbuțe venite ocazional de la țară cu diverse produse din gospodărie și polițiști locali care le amendează pentru ocuparea trotuarului.

În Piața Centrală s-a amenajat un sector special pentru acestea, unde micii comercianți – cu produse în cantități mici – primesc o tarabă contra a șase lei pe zi.

O sumă care poate fi achitată și de chivuțele precum cea din imagine.

În acest fel, acestea vor fi îndrumate de către polițiști/cetățeni către piață, iar vânzarea de ceapă, lapte, ouă (etc.) direct pe trotuar evitate.

„În Piața Centrală există amenajat un sector de comercializare produse diverse în cantități mici, cu o taxă ocazională de 6 lei/zi. Persoanele fizice care vând acest tip de mărfuri sunt îndrumate în permanență de către administrator, personalul de taxare și agenții poliției locale către acest sector special amenajat pentru a nu ocupa domeniul public” – comunicat SC Piețe, Târguri și Oboare

Principalele două sectoare din Piața centrală sunt ocupate de producători și comercianți:

„În Piața Centrală exista un sector de 40 % rezervat numai pentru producatori, unde exista locuri libere ( 14 tonete in acest moment) pentru producatorii traditionali. În restul pieței își desfășoară activitatea numai societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru activități de comerț. Nu există posibilitatea ca în piață să vândă legume, fructe sau alte produse agricole și persoane neautorizate. În acest sector există 39 de tonete libere în acest moment” – Daniel August, director SC Piețe, Târguri și Oboare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Se închide ? Ing. Viorel Constantinescu lucrează acum la proiect. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

2 comentarii la „Soluția găsită la Buzău pentru comercianții ocazionali

  • saraca vine cu 2 l de lapte si sa dea 6 ron taxa ? rusine saraciilor. pacatul vostru sa fie. la cat au muncit la CAP-uri sau alte institutii si acum au pensii de nimic

  • Nu au pensie de nimic, orice pensionar are pensia de minim 640 lei, ca atat e ajutorul social pentru pensionar, incasezi minim 640 lei ajutor social pentru pensionar.
    La care se mai adauga alte indemnizatii sociale care completeaza venitul.

    Cea din imagine din cate am inteles are si un copil incadrat in grad de handicap, deci inca 2100 lei pe luna ce intra in gospodarie de la stat ajutor social.
    Adica castiga lunar mai bine din ajutoare sociale decat unii care se duc la munca zilnic si chiar sunt pe pozitii de management.

    Sa nu mai plangem de mila unora ce castiga pe spinarea noastra mai mult decat castigam noi, ca ne mananca politicienii banii cu taxe si impozite ca sa poata da la asistati sa le cumpere voturile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.