Soluția pentru Buzău. Mai curat, mai ieftin, mai eco

Este ultima găselniță a binomului RER Ecologic – Primăria Buzău împotriva căutătorilor prin gunoaie, dar și a platformelor tradiționale, cu pubele la vedere, resturi împrăștiate pe jos și mirosuri dezagreabile.

Modulul din imagine are patru compartimente care ascund patru containere. Două pentru deșeuri reciclabile, unul pentru deșeuri biodegradabile și unul pentru cele menajere.

Avantajul acestui modul este prețul. Are aceleași facilități , dar costă mai puțin de jumătate decât o rampă îngropată.

Prima astfel de platformă a fost instalată în cartierul Micro XIV, lângă capătul de linie al maxi-taxi 7 și 8.

Este perfect etanșă,  fapt care nu permite romilor să răvășească pubelele după deșeuri reciclabile. În acest fel se asigură curățenia perfectă la punctul de colectare.

În compartimentul pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile trebuie depuse resturi de fructe, legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea, resturi de ceai, coji de ouă și plante de casă.

La deșeurile menajere se pot pune resturi de carne și pește, de produse lactate, uoă întregi, scutece, mucuri de țigară etc.

Aceste platforme supraterane nu le înlocuiesc pe cele subterane, fiecare adaptându-se zonei în care trebuie amplasate.

Modulul din imagine este arondat doar unei părți a blocurilor din cartierul Micro 14, celelalte ramânând cu pubele în fața blocurilor.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.