„Chiar dacă unora nu le va conveni”. Soluție pt. satul nou – Spătaru

„Există o soluție #pragmatică și #rapidă pentru a evita accidentele în zona Cartierului Nou dintre Spătaru și Costești. Montarea de #parapete #metalice pe marginea DN2-E85”, consideră vicepreședintele CJ Buzău, Romeo Lungu.

Nu de puține ori, am văzut în trafic cum locuitorii din aceasta zonă încearcă să iasă direct din curțile lor în E85. Această practică este una extrem de periculoasă, dovadă că, pe această porțiune de drum național au loc frecvent accidente rutiere. Există un drum colector paralel cu drumul european care ar trebui să faciliteze intrarea locuitorilor în cartier, însă graba și comoditatea unora care preferă să iasă, ori să intre în cartier prin zone improvizate, coroborate cu neatenția, pot fi letale”, a postat Romeo Lungu pe facebook.

Localnicii și-ar dori sens giratoriu, dar CNAIR nu va aproba așa ceva

„Măsură nepopulară, dar…”

„Montarea de parapete metalice de la ieșirea din Spătaru ar face imposibil accesul prin zonele ilegale și ar contribui la siguranța atât a locuitorilor, cât și a celor care tranzitează zona. Soluția ar putea fi catalogată drept nepopulară, însă este una rapidă și foarte bună pentru ca în zonă să nu se mai piardă vieți omenești”.

„Sunt pe stoc!”

„Sugerez reprezentanților Drumurilor Naționale și Poliției Rutiere să studieze această posibilă soluție ale cărei rezultate se vor vedea instant, mai ales că SDN Buzau are parapete pe stoc și deține toate mijloacele tehnice pentru montarea acestora”, a încheiat Romeo Lungu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Chiar dacă unora nu le va conveni”. Soluție pt. satul nou – Spătaru

  • Daca nu e sens giratoriu e sens unic iar daca nu punem parapeti. Poate e mai bine sa inchidem circulatia si nu mai avem accidente. Poate nu ar fi rau sa ne uitam si la CV-urile auto ale celor care au „ghinionul” sa faca accidente

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.