Soluție pentru rezolvarea unei probleme a Buzăului. Vezi galeria foto

Lipsa locurilor de parcare în condițiile înmulțirii necontrolate a mașinilor e una dintre principalele probleme reclamate de buzoienii de la bloc.

Soluția e cea parcărilor etajate, iar Primăria Buzău a solicitat întocmirea unui model unei firme de profil.

Astăzi, viceprimarul Ionuț Apostu a furnizat buzoienilor primele fotografii și detalii ale modelului propus.

„PARCĂRI SMART ÎN LOCUL GARAJELOR RUGINITE!
Iată soluția pentru parcările de reședință din cartierele aglomerate și pentru deținătorii de biciclete care locuiesc la bloc!
Încă de anul trecut, odată cu demolarea garajelor în mai multe zone aglomerate, Primăria Municipiului Buzău a demarat un Studiu de fezabilitate privind amplasarea de parcări supraetajate pe terenurile respective, pentru început în zona Cartierului Episcopiei (Micro 3), unul dintre cele mai aglomerate și compacte cartiere ale orașului. Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere, adică în condiții de securitate deplină.

Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare. Un alt element important este faptul că parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare.

Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric.
Am oferit aceste detalii tehnice pentru a vă forma o opinie despre aceste sistem foarte eficient din punctul meu de vedere. Rezolvăm două probleme majore, parcarea autoturismelor și a bicicletelor celor care locuiesc la bloc.

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet așa cum se poate vedea în fotografii. Vom implementa acest sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins și în alte zone ale orașului!”, a anunțat Ionuț Apostu.

loading...

4 comentarii la „Soluție pentru rezolvarea unei probleme a Buzăului. Vezi galeria foto

 • Așteptăm! Cred că asta e singura soluție în orașele aglomerate! Depinde și cât vor fi taxele într-o asemenea parcare!

 • Visător.stiti melodia.voi credeti ca se poate realiza asa ceva in Buzău
  Suntem vai mama noastra si deja vedem parcări supraetajate printre blocuri.oameni buni stati cu picioarele pe pământ nu mai credeti toate prostiile imposibil de realizat.

 • O complicatie de te doare capul
  Mai degraba se scurteaza gradinile si se fac parcari normale, ieftine si usor de intretinut, iar in jumatatile de gradina ramase se fac plantari pentru a spori vegetatia si a compensa.

 • Aoleu, domnu` Username! Cum să scurtați grădinile domnule, nu vă dați seama ce spuneți? Asta e ca o blasfemie la adresa autorităților ahtiate după fiecare petecuț de așazis spațiu verde, de altfel neîntreținut și lăsat a voia întâmplării tocmai de cei care trebuiau să se ocupe de așa ceva.
  Nu ar ceda municipalitatea o palmă de pământ din terenul viran din jurul blocurilor în favoarea celor care își permit încă luxul de a avea un autoturism și de a locui într-un apartament situat la bloc.
  Pe ei, capii orașului, oricum îi doare la coccis, că și-au tras viloace impunătoare cu garajul aferent pentru flota de mașini din dotare și dacă viloacele sunt în oraș, mai ocupă și abuziv carosabilul din dreptul lor, pe motiv că e de la mă-sa, ca să nu le mai bage în curțile imense, de silă să nu tragă de porți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.