Somație de neplată, deși însuși Petre Daea le-a promis că apa de irigații va fi gratis

04


Îngrijorare printre șefii Primăriei Mărăcineni, dar și pentru legumicultorii din Mărăcineni.

Hidroelectrica amenință că va bloca țeava prin care se scurge apa din râul Buzău înspre canalul de irigații (vezi foto) care trece prin Mărăcineni.

Mai exact, Hidroelectrica solicită plata imediată a două facturi restante la apă în valoare de 61 de milioane lei vechi pe luna mai și de 81 de milioane pe luna iunie.

„Dacă nu se face plata, se va sista furnizarea apei”, scrie negru pe alb în preavizul trimis de Hidroelectrica înspre Primăria Mărăcineni (vezi facsimil la finalul articolului).

Nedumerirea și totodată nemulțumirea celor din Mărăcineni e că însuși ministrul Petre Daea la care C-tin Dumitru (manager la Primăria Mărăcineni) a mers însoțit de deputatul Dănuț Păle a promis că apa va fi subvenționată.

Mai mult, la momentul respectiv, Daea când a aflat de proiectul de irigații de la Mărăcineni – pus în practică! – a fost încântat și l-a numit „nebun” pe „Măleanu” când a văzut planurile cu sistemul de irigații înființat la Mărăcineni.

Acesta prevede cuplare la canalul energetic al Hidroelectrica și subtraversare a râului Buzău cu o țeavă de 80 de centimetru diametru.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, dacă cei din Mărăcineni vor plăti, de frică să nu fie tăiată apa, sau dacă  Ministerul Agriculturii va plăti/anula facturile așa cum s-a promis.

Sursa foto: Muntenia de Buzău

loading...

3 comentarii la „Somație de neplată, deși însuși Petre Daea le-a promis că apa de irigații va fi gratis

  • Unde e oaia?
    Unde e apa?
    Pa,pa,tu,tu!

  • Consumi, platesti… parca asa e regula.
    Sa intelegem ca maine putem sa nu mai platim nici noi apa, ii trimitem facturile Primariei, sa le plateasca ea, nu noi, daca moda e sa arunci pisica la o autoritate a statului pentru ce consumi.

  • Banii ăștia ,iară banii ,de parcă ar veni tot pe o țeavă ca cea din râul Buzău ,de la Dumnezeu .Câte lucruri nu s-ar putea face cu ceea ce ne dă pe gratis natura .Nu pot să cred că în cazul semnalat de dvoastră nu se poate ajunge la un consens .Situația este prea evidentă și numai un orb nu ar putea să o vadă .Trebuie discutat și sunt sigur că s-ar ajunge la o soluție amiabilă .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.