Șomerii ăia mulți din jud. Buzău sunt de fapt ASISTAȚI SOCIAL! Vezi top 10 pe comune

E un adevăr dureros pentru jud. Buzău (și ascuns ani mulți sub preș). Are cele mai multe persoane apte de muncă din țară (procentual), dar care nu muncesc!

Conform cifrelor oficiale – în jud. Buzău sunt 10.805 de adulți APȚI DE MUNCĂ și care primesc AJUTOR SOCIAL.

Deci, în loc să aibă servicii și să plătească impozite către stat și Buzău, acești zece mii de buzoieni apți de muncă iau lună de lună bani de la stat!

Acești zece mii de asistați social figurează în statistici și la capitolul șomeri – ducând jud. Buzău pe primul loc în țară (7,84% rata șomajului pe județ).

În realitate, în jud. Buzău, șomeri adevărați (în afara celor zece mii de asistați!) sunt doar 2,6 mii – cei care își caută „pe bune” un loc de muncă! (șomer, DEX – persoană care își caută un loc de muncă)

Topul comunelor cu „șomeri” – asistați social

1 Viperești 371

2 Calvini 362

3 Mihăilești 314

4 Luciu 296

5 Buda 286

6 Vernești 280

7 Râmnicelu 267

8 Smeeni 262

9 Țintești 225

10 Pănătău 225

Primar Viperești: „Da, avem 371 de asistați social APȚI DE MUNCĂ”

„Da, e o situație foarte dificilă la noi în comună”, a recunoscut primarul din Viperești.

„Toți 371 figurează ca șomeri, dar sunt de fapt asistați social. Toți sunt adulți, persoane apte de muncă, peste 80% rromi. Admit, trebuie făcut ceva, am ajuns pe primul loc în județ. A fost o acțiune foarte bună, chiar marți. Au venit de la Șomaj de la Buzău și de la Pătârlagele și li s-au oferit locuri de muncă. Acum să vedem și câți se vor angaja. Dar, vă promit, cei cărora li s-au oferit locuri de muncă și le-au refuzat, deși sunt apți, vor rămâne fără ajutorul social. Să mă sunați peste două luni, prin aprilie, să vă spun câți mai sunt din ăștia 371”, a adăugat Romi Dedu, primarul din Viperești.

Încă o realitate crudă

În timp ce în jud. Buzău avem zece mii de persoane APTE de MUNCĂ și care primesc lunar ajutor social (o armată!) angajatorii din Buzău se plâng că nu au forță de muncă. În realitate 2,5 mii dintre ei nu știu să scrie și să citească (nu a fost deloc la școală!), iar până la 8.500 au maximum opt clase. De aceea e destul de greu și pentru angajatorii din Buzău să absoarbă această forță de muncă – întrucât cei mai mulți nu au nicio pregătire!

Vom reveni.

loading...

5 comentarii la „Șomerii ăia mulți din jud. Buzău sunt de fapt ASISTAȚI SOCIAL! Vezi top 10 pe comune

  • Și acum Auras, întrebare: Nu cumva PSD- ul, cu pomenile lui electorale în schimbul voturilor a încurajat acest fenomen? Nu te-am auzit deloc înainte de alegeri să abordezi subiectul!!! Domnul Toma, de exemplu, în primul mandat, ce a făcut pt. a descuraja fenomenul? Sau poate dom’ Ciolacu….care îi mobiliza pe la mitinguri?

  • Ar fi bine sa fie încurajate firme mari sa vina in Buzău dar asta nu convine primarilor ca nu mai au masa de votanți si nici bogaților locali care dau salarii minime pt ca le fugeau oamenii pt salarii mai mari. Foarte păgubos sistem cu oameni asistați, necalificați, săraci și o societate buzoiana subdezvoltata. Doar o spoiala lucioasă la suprafață…

  • Somajul in buzau este peste 40% ,iar in tara se apropie de 30 % . Toti oamenii care n-au un job sunt someri . Asta cu catalogarea drept someri numai a celor care isi cauta de munca, e doar pentru a da bine in statistici . Negarea realitatii nu inseamna ca nu exista .No offence !

  • Asistatii astia sociali sunt de fapt ”ASISTENTI ELECTORALI” pentru primari. Doar nu dau din banii lor, ci din ai nostri…….

  • Nu te contrazic neaparat, dar de unde ai cifrele astea atat de sumbre ?!
    Ca in supermarket e full, la munte e full (si ce preturi !), in carciumi e full, in Maldive pleaca cate un charter aproape in fiecare zi…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.