Soția și socrii plasați în izolare la domiciliu. „Nu au fost testați”

Sunt câteva zile în care îngrijorarea a crescut printre localnicii din satul Potoceni, comuna Mărăcineni.

Asta după ce medicul rezident bucureștean a fost depistat pozitiv, extras de la Potoceni (sâmbătă seară) și transportat la spital la București.

Medicul a avut o atitudine refractară, pe alocuri chiar jignitoare, și s-a ales cu dosar penal

Medicul (asimptomatic) a locuit în aceeași casă cu soția și cu socrii săi, cu ultimii de miercuri până sâmbătă. Există riscul transmiterii cel puțin către acești trei contacți direcți

„Pe toți trei i-am informat de duminică de faptul că vor trebui să stea 14 zile în izolare la domiciliu. Chiar dacă mi s-a spus că cei doi vârstnici n-ar fi intrat în contact cu fiica și ginerele, permiteți-mi să fiu rezervată. Au locuit totuși în aceeași casă. Deocamdată nu-i testăm, ar putea fi fals negative. Dar în caz că vor apărea simptome, imediat vom recurge la asta”, a anunțat Carmen Scântei, medic la DSP Buzău.

Bărbatul rămas în casă a suferit recent o operație ce necesită schimbarea regulată a pansamentului. Unei asistente medicale, echipate corespunzător, i se va permite accesul în locuință.

Ultima oră. Cazul 14 la Buzău

Pe seară la DSP Buzău a sosit faxul care anunță un nou caz pozitiv la Buzău.

„E vorba de un buzoian de 38 de ani întors de trei zile Anglia. Era la un centru de carantină din Buzău. Ieri a acuzat ușoare probleme de respirație. Ne-a informat de acest lucru și am decis să-i facem testul. În urmă cu câteva minute ne-a venit de la Institutul Cantacuzino răspunsul pozitiv. Bărbatul va fi transferat la spitalul tampon de la Rm. Sărat” , a anunțat doctorul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Soția și socrii plasați în izolare la domiciliu. „Nu au fost testați”

 • Socrul proaspat operat, deci cu o suferinta importanta, iar dl doctor rezident vine la el pe timp de pandemie. Ce o fi fost in mintea lui? Dar sotia, fiica batranului bolnav, ce a avut de zis?
  Pe bune, ciudati oameni!…

 • La BZ, în municipiu şi judeţ, până acum nu au fost motive de îngrijorare, deoarece la nr-ul de cazuri, avem printre cele mai puţine din ţară.
  Asta mulţumită autorităţilor care, în comparaţie cu cele din SV şi alte judeţe, până acum şi-au făcut bine treaba. S-au interesat de fiecare diasporez nou venit, strângându-i în centre de carantină. Sau pe alţi suspecţi în izolare la domiciliu.

  DAR APARE UN MEDIC DIN BUCUREŞTI, DE O CRASĂ IRESPONSABILITATE, care, în loc să rămână la el în Buc. acolo, să fie la datorie ca şi ceilalţi medici, vine la socri în jud. BZ, la Potoceni, ca să le mai aducă şi buzoienilor Covidul.
  ATENŢIE, Potoceniul nu e Tisău, o localitate de margine a judeţului. Potoceniul face parte din Mărăcineni, probabil cea mai aglomerată comună, care e şi cea mai apropiată de BZ, accesul în municipiu se poate face şi pe jos, în câteva minute, doar se trece podul.
  NUMEROŞI LOCALNICI DIN POTOCENI, ca şi din restul comunei, lucrează în BZ. Unii dintre ei, dacă sunt vânzători sau alţi angajaţi indispensabili, cu siguranţă fac naveta şi în aceste zile la BZ !

  Concluzie:
  Din cauza ăluia, nu doar potocenenii au acum motive serioase de îngrijorare, ci şi buzoienii din municipiu !

 • Buzaul are putine cazuri pt ca nu testeaza, este refuzata testarea si a celor din carantina care cer acest lucru. De ce? Pt ca le permite metodologia, pt ca cei de la DSP nu sunt obisnuiti cu munca. Nu se datoreaza autoritatilor nr mic de cazuri, ci lipsei testarii. Poate ne spun si noua autoritatile cate testari s-au facut la Buzau, avem dreptul sa stim asta.

 • Nu este mare lucru sa ne trezim cu tot Buzaul infectat din cauza iresponsabilului acesta, pe deasupra si doctor.
  Sa speram ca masurile de izolare luate si stabilirea contactilor nu au fost tardive.
  O vorba veche spune: ,,Cand vrea Dumnezeu, de la un paduche ti se umple capul”. Asa si cu noi din cauza acestui nemernic……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.