Soțul și fetița ei au intrat în spital pt. consult în ambulator

Situația de azi, ivită la UPU – Spitalul Județean Buzău, e ceva mai complicată/îngrijorătoare față de cea de duminică seară.

Spre deosebire de doamna care a coborât din microbuzul de Italia, tânăra de 29 de ani din Rm. Sărat care s-a prezentat azi la UPU (venită de o săptămână din Veneto, Italia) are simptome de gripă: febră, tuse, dureri musculare, etc.

Din pricina simptomatologiei, râmniceanca a fost așezată în izoletă și trimisă, nu la Arbănași în lazaret, ci direct la București la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

S-a deschis tolba cu suspiciuni

Râmniceanca n-a venit singură la Buzău. Ci împreună cu soțul și fetița. Pe lângă problemele ei de sănătate, fetița era programată în ambulatoriu la un consult la chirurgie infantilă.

La triajul efectuat la intrarea în ambulatoriu, asistenta a aflat de problemele de sănătate ale mamei și de faptul că aceasta s-a întors de o săptămână din Italia (Veneto, regiune afectată) cu avionul (aterizare la Otopeni).

Mama a fost trimisă în UPU, unde a fost izolată și apoi transportată la București, iar în ambulator au intrat, pentru consult, doar fiica și cu soțul. Până la urmă, n-a mai fost niciun consult. Pentru că problema de sănătate nu e acută fetița și tatăl au fost trimiși înapoi la Rm. Sărat cu rugămintea de a sta în casă până când se vor afla rezultatele testului pt. coronavirus – aplicat mamei.

Triaj la intrarea în spital

Din această dimineață, conducerea Spitalului Județean Buzău a decis instituirea unui filtru la intrarea în unitatea medicală. O asistenta medicală îi ia la întrebări pe toți pacienții și aparținătorii.

Cei care spun că au fost în ultimele 14 zile în Italia (Lombardia și Veneto) sunt luați în evidență și rugați să intre în carantină (pentru restul zilelor rămase până la 14). Dacă au și simptome de gripă se dă imediat alarma și sunt trimiși în UPU.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Soțul și fetița ei au intrat în spital pt. consult în ambulator

  • bianca :)) ce faci la pediatrie ma ti-ar coronavirusu`n capatzana :)))

  • p.s.: dupa ce ca nu ma anunti cand duci copilul la spital (ceea ce esti obligata prin lege avand custodie comuna) mai il si expui unui potential pericol.. FIX CAND e alerta asta. tu esti sanatoasa la cap? (pt. necunoscatori, ma refer la tipa din ultima poza care n-are leg cu articolul). Merci Tereaca pt poza! 😀

  • auaras, te rog frumos sa-mi trimiti si mie pe mail ultima poza din articol nestantata cu buzoienii.ro pt ca am nevoie la tribunal. multumesc frumos.

  • rectificare mesaj intial: apare si fosta soacra in el si ai dat cu stantza site-ului peste moaca ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.