„Sper că doamna Dăncilă va semna hotărârea favorabilă Buzăului peste câteva zile”

E anunțul-promisiune făcut azi la Buzău de ministrul Agriculturii.

„Sper ca peste câteva zile, doamna prim-ministru Dăncilă, să semneze hotărârea de guvern prin care la Buzău se va înființa banca de semințe a României”, a spus Petre Daea de pe scena „Festivalul Tomatei” de la Buzău.

Primarul Toma a anunțat că municipalitatea a pregătit donarea terenul din Crâng al Urbis Serv către viitoarea Bancă de Gene a României.

„Va fi o mândrie pentru Buzău să găzduiască așa ceva. Aici se vor depozita și conserva semințele tuturor plantelor din România. Va fi un obiectiv științific de importanță națională, dar și un viitor obiectiv turistic. Vă dați seama, când va fi gata, mii de copii și nu numai, din toată țara, vor veni la Buzău să vadă cum e conservat acest tezaur verde al României. Prin fondarea Băncii de Gene de la Buzău, ne apropiem un alt obiectiv important pentru oraș, înființarea la Buzău a unei secții a Facultății de Horticultură de la București”, a spus Toma

Ideea înființării aceste Bănci de Gene îi aparține cercetătorului Costel Vânătoru de la Stațiunea Legumicolă Buzău. Un aport important îl are și deputatul Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură de la Camera Deputaților.

„Sunt deja doi ani de când ne zbatem să finalizăm acest proiect. Dar, știți cum e, lucrul bun se face greu. Sper că domnul Daea se va ține de promisiune și ni se va împlini acest vis”, a spus Păle.

Pentru înființarea Băncii de Gene, Guvernul României va trebui să aloce fondurile necesare investiției inițiale și apoi, anual, pe cele ale funcționării băncii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Sper că doamna Dăncilă va semna hotărârea favorabilă Buzăului peste câteva zile”

 • Mai bine mai târziu decât niciodată!

 • Sper ca doamna Dancila sa,si dea demisia luni si sa se intoarca de unde a venit

 • Dacă se vrea neapărat banca de semințe, de ce nu se face la stațiunea legumicola și se vrea în Crâng?
  Ce facilități oferă spațiul unde este Urbisul???

 • Nu o sa va vina sa credeti, dar Academia de Stiinte Agricole, care detine SCDL Buzau, nu a vrut sa dea teren. Nu pretind ca informatia e 100% corecta, dar astea sunt informatiile care au ajuns la mine. DE asta s-a oferit Primaria Buzau.

 • Doamne ajută!Ar fi o mare realizare,succes tuturor celor implicati!

 • E o idee buna dar aplicata prost, adica se va mai inventa inca o institutie publica degeaba care sa suga bani de la buget cu milioanele.
  Din moment ce exista deja zeci de institutii ce in teorie au competente pe treaba asta, dar in practica nu fac nimic, doar trag mata de coada la birou, sau nici macar atat, doar ponteaza in acte ca in realitate sunt liberi (pe acasa, pe la alt loc de munca, pe la afacerea personala) ca n-au ce face la institutie, exista doar ca sa se sifoneze bani si sa se asigure posturi caldute pentru oamenii de partid si rude, prieteni ai celor din partide… de ce e necesar sa inventam alta institutie platind alti bani unor oameni sa faca ce se presupune ca deja fac, ba chiar o sa ajunga unii oameni sa fie platiti de 2-3 institutii ca sa faca acelasi lucru.

 • Dacă Academia de Științe Agricole nu se implica, înseamnă că nu avem nevoie de asa ceva!
  Pentru ce ar face o primărie acest lucru?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.