Speranța e ca boala să nu se transmită și la cele din vecinătate. Altfel…

În imaginea de mai sus, luată din satelit, se văd cele trei ferme moderne de porci situate pe câmp, la vest de Glodeanu Siliștea.

Pesta porcină a fost identificată la ferma din mijloc. Mai multe suine au fost găsite moarte de îngrijitori. S-au prelevat probe, iar rezultatul a confirmat prezența pestei porcine africane.

Câteva mii de porci de la ferma din mijloc (o mie de scroafe și șase mii de purceluși) urmează a fi sacrificați în zilele următoare și apoi aruncați într-o groapă comună.

„Sunt temeri mari în comună. Speranța e ca pesta să nu se transmită și la celelalte ferme. Pe lângă pierderea economică uriașă, acolo lucrează peste o sută de oameni din comună. Nu erau suficiente necazurile provocate de coronavirus și secetă, acum a mai venit și asta”, ne-a transmis, îngândurat, primarul din Glodeanu Siliștea, Gabriel Popescu.

Anul trecut pagubele provocate de pesta porcină în jud. Buzău s-au limitat la câteva gospodării mici. Cazul de la Gl. Siliștea e cel mai grav din jud. Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.