Spuneți-le asta copiilor! Durează un minut, dar salvează vieți

E o rugăminte adresată învățătorilor, diriginților, dar și tuturor profesorilor după cazul fetiței de zece ani, spulberate pe trecerea de pietoni la Focșănei, Vadu Pașii.

Aceea ca înaintea orelor, preț de un minut, să le spună copiilor din fața lor cum se traversează corect.

Că înainte de a păși pe trecerea de pietoni, trebuie să se uite în ochii șoferului. Să pună piciorul pe carosabil abia când au certitudinea că șoferul i-a văzut și că a oprit autovehiculul sau măcar a început manevra de frânare. La fel se procedează și cu șoferul de pe sensul opus și cu toți șoferii în cazul în care strada are mai multe benzi. Altfel, să nu traverseze și să rămână pe trotuar/marginea șoselei.

Explicația de mai sus nu durează mai mult de un minut, dar poate salva vieți. Ar fi bine să fie spusă de toți profesorii, întrucât fiecare elev are dascălul preferat, iar, de partea cealaltă, fiecare cadru didactic are harul său în a transmite informații utile elevilor.

Cadrele didactice care vor să aloce subiectului mai mult de un minut, pot face și exemplificarea video. Punându-le copiilor pe telefon sau la videoproiector clipul video de mai jos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Spuneți-le asta copiilor! Durează un minut, dar salvează vieți

  • Nu cred ca ar fi in regula sa li se arate acest video copiilor, totusi nu este o fictiune este real…si pentru un copil poate fi socant. Se pot face simulari pt a fi prezentate copiilor si cred ca e mult mai ok.

  • De spus, sunt de acord. Dar videoclipul este traumatizant pentru copii. Te înfioară pe tine, ca adult…. Este prea mult.

  • Adică nu ca statul asta, guvernul, consiliile locale sa construiască trotuare, treceri de pietoni defavorizate, limitatoare de viteza, garduri anti trecere prin zone expuse. Nu ca șoferilor sa li se arate la cursuri filmele astea cu copii întinși pe asfalt cu sânge curgandu-le din gura si cum povestesc unii ca au ajuns la pușcărie ca au omorât oameni pe trecere. Mai bine sa ii lăsăm pe cei de la țară sa meargă pe partea carosabil, de-alde huizi si paunesti sa creada ca sa omori oameni e un eveniment nefericit si mai ales sa cream impresia copiilor ca ei sunt vinovați.

  • Anonimule îmbolnăvit mediatico-propagandistic, problemele edilitare ale administrațiilor locale și centrale, construirea de trotuare, limitatoare de viteză, etc., nu exclud minutul de educație rutieră a copiilor în școli.

  • Felicitări pixelul tricolor. Ești foarte inteligent

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.