„Stau de trei ore și jumătate aici!”

E o situație oarecum kafkiană pe care ne-a povestit-o cu câteva minute în urmă dna Elena D. (42 de ani) ajunsă în cortul de triaj de la Spitalul Județean.

„Sunt astmatică. Am fost zilele trecute la medicul de familie pentru a-mi elibera medicamente. Dna doctor mi-a spus că nu e specialistă și că trebuie să mă vadă un medic pneumolog. Am fost la policlinică, dar doctorul de acolo e în concediu pt. două săptămâni. Am fost și la un cabinet privat, dar medicul de acolo nu mai lucrează în perioada asta cu coronavirus. Ieri, am încercat la Spitalul Județean. M-am dus la UPU, iar dna dr. Gabriela Popovici, foarte drăguță, mi-a făcut trimitere către la spitalul Gârlași. A și sunat acolo pentru mine dar tocmai plecase doctorul de la Gârlași. În dimineața asta m-am dus pe jos la Gârlași, e aproape de mine. Doamna de la poartă a sunat, și ea foarte amabilă, dar doctorul de acolo mi-a transmis că mă poate primi doar dacă vin cu ambulanța. M-am întors acasă și am sunat la ambulanță. A venit ambulanța numai că în loc de spitalul Gârlași m-am trezit la Spitalul Județean. Nu știu de ce m-au adus aici. Am fost băgată într-un cort de triaj, unde stau de trei ore și jumătate. Nimeni nu s-a mai interesat de mine, de atunci stau aici degeaba.

Mă gândesc că poate cineva, nu știu cine, mă consideră suspectă de coronavirus, nu înțeleg ce se întâmplă. Eu n-am niciun simtom, nu sunt răcită, mă simt bine, doar că am astm de vreo 20 de ani. Am apelat la dvs., poate se sesizează cineva și mă ajută să ajung la un medic pneumolog care să-mi dea niște pastile de astm”, a încheiat dna, care în timp ce ne explica situația sa a început să plângă.

UPDATE: Dinspre spital ni s-a transmis că dna a fost văzută după 20 de minute și nu e adevărat că nu a fost băgată în seamă de nimeni:

„I s-au făcut analizele, lucru care a durat ceva. O rugăm pe ea și alții asemenea ei să fie înțelegători în aceste zile când UPU e supraaglomerat, iar procedurile îngreunate de coronavirus. Dna va fi dusă la Pneumo cu ambulanța, dar și acolo, la Ambulanță, cazurile se rezolvă în funcție de gravitate și urgență, iar dânsa nu e în situația asta. Încă o dată, solicităm înțelegere în aceste zile”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „„Stau de trei ore și jumătate aici!”

 • Mai sunt si „eroi” din acestia! Sa nu uitam Auras, ca sistemul medical romanesc este tot…romanesc, asa ca domnul Arafat si altii ca el, sa arate cu degetul si spre astfel de lucruri, dar mai ales, sa si le asume!!

  Răspunde
 • Curat Kafka!…
  De cate ori postez aici despre nereguli in administratie si supralicitarea „eroilor” platiti, se gaseste cate cineva care sa-mi sara la beregata. Unde sunt acum postacii astia de serviciu ai puterii?…
  Ah, da!… Aici nu poate fi vorba de pozitionari electorale, ci „doar” de viata unor oameni.

  Răspunde
 • Doamna Elena are dreptate și chiar așa s-a întîmplat !!! Am stat cu dinsa in curtea spitalului ,cu alta problema eu, nu au abordat-o in nici un fel !!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.