Steagul Turciei, falnic pe un bulevard din Buzău

Se știe, turcii sunt mari patrioți și arborează cu mândrie, acolo unde pot, steagul roșu cu semilună.

Un astfel de drapel, însoțit e drept și de cel al României, domină de la înălțime primul segment al Bulevardului Industriilor din mun. Buzău.

Steagul Turciei a fost amplasat la intrarea în fabrica Glasscorp (produce geamuri pt. industria auto) – deținută de compania turcă Șișecam. În prezent, Șișecam este unul dintre principalii producători de sticlă din lume, cu operațiuni de producție situate în 14 țări cu aproximativ 22.000 de angajați. La Buzău, lucrează peste 300 de angajați, după o investiție demarată în 2012 și care a ajuns acum la peste 80 mil.€.

Peste drum de fabrica turcească de geamuri sunt ruinele fabricii românești de geamuri, de care statul român și-a bătut joc după revoluție

Tot în Buzău, steagul Turciei apare și pe Șoseaua Brăilei, în dreptul Superlit, altă companie turcească.

Superlit produce tuburi și țevi din plastic (poliester), iar rezistența e dată de armarea cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip.  

La Superlit lucrează aproape o sută de angajați. În orașul Buzău mai sunt câteva afaceri mai mici deținute de turci (instalații auto pe gaz, fabrici de pâine, etc.).

Buzoienii n-au fabrici în Turcia, dar merg acolo din plăcere (pentru turism) și din durere (pentru diverse operații complicate, turcii având unele din cele mai moderne clinici din lume).

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Steagul Turciei, falnic pe un bulevard din Buzău

  • Si in grecia se pun steaguri peste tot . Grecii numai la w.c. nu au steag arborat . Si acum sa sunt rupti in fund mai rau ca noi ,tot nu au renuntat la obicei

  • Turcii de la Superlit au oprit producția. Se pregătesc să se relocheze în altă țară.

  • Bine ca nu au afisat si niscaiva tablouri cu tiranul ala de Erdogan. Maine ,poimaine o sa ne mai trezim si cu niscaiva moschei, sa le facem pe plac…….”investitorilor” de placinte si kebab.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.