Stejar tăiat în Parcul Crâng. „Din păcate mulți sunt așa!”

Încă un stejar falnic din Crâng a ajuns azi la pământ.

„Era un pericol. Putea să cadă în capul cuiva. Vedeți și dvs. cât era de putrezit. Bine că a fost văzut de pădurar la timp”, a explicat pentru buzoienii.ro ing. C-tin Jeleriu, șeful Ocolului Silvic Buzău.

„Nu neapărat că sunt bătrâni. Alta e problema. Până acum vreo zece ani a fost ca o mlaștină în multe zone Crâng. D-aia au putrezit mulți stejari. Nu le face bine să stea în apă, normal. Nici salciei nu-i place să stea în apă. Mediu umed da, dar nu mlăștinos. Avem, din fericire, și mulți stejari sănătoși în Crâng, acolo unde nu se adună prea multă apă”, a adăugat inginerul silvic.

Pe lângă stejarii putreziți, din Crâng se scot în această perioadă și ulmii omorâți de ciuperca ucigașă. Extragerea celor bolnavi e singura metodă de protecție a ulmilor neatinși încă de ciupercă

Din fericire, Primăria Buzău pregătește – în schimb – o amplă campanie de împădurire a Pădurii Crâng cu stejari pedunculați.

„Se dau fonduri europene pe așa ceva. După ce terminăm studiul, vom aplica pentru fonduri europene pentru o reîmpădurire masivă”, a anunțat primarul Toma.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Stejar tăiat în Parcul Crâng. „Din păcate mulți sunt așa!”

 • Cum pot fi cumpărate lemne din pădurea crâng?
  Ma refer la ulmul uscat și stejarii putrezi

  Răspunde
 • Prin acest jalnica motivatie – golul din trunchiurile stejarilor – au fost taiati cei mai vechi stejari din Parcul Crang . O fi a boala a acestor copaci – probabil ciuperca … dar in acest moment noi oamenii – nu avem un medic (specialist) care sa afirme cu tarie ca acesti stejari trebuie taiati. Exista si tratamente la copaci …
  Eu … mai degraba preferam … sa vad stejarii seculari ai Parcului Crang … asa „bolnavi” – dar vii, decat o taietura la rasul pamantului .
  Nu ne mai potolim … cu taiatul …. si cu deciziile pripite….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.