Știai că becurile cu LED există încă din 1962? Iată cum ne schimbă ele viața

Atunci când ne decorăm casa, alegerea surselor de lumină trebuie să fie pe lista priorităților. De ce? Pentru că este extrem de important cum ne luminăm locuința, cât de mult curent o să consumăm, iar în acest sens găsirea de soluții economice și performante este necesară.

În ultima vreme lumea a început să opteze din ce în ce mai mult pentru becurile cu LED, care sunt considerate mult mai economice, prietenoase cu mediul și potrivite pentru orice tip de locuință sau birou. Dar puțini dintre noi știu că becul cu LED nu este o apariție recentă, ci a fost inventat încă din anul 1962. Treptat, odată cu creșterea interesului pentru ocrotirea mediului înconjurător și a interesului pentru o viață sănătoasă becurile cu LED au început să ia fața considerabil becurilor convenționale, fiind extrem de apreciate în prezent.

De altfel, se estimează că până în anul 2020 toate locuințele din Statele Unite ale Americii vor avea iluminat pe bază de becuri LED, ceea ce înseamnă că ușor ușor și alte state vor prelua modelul american iar iluminatul LED va fi prima opțiune în alegerea oricărei persoane pentru casa ei.

De ce sunt becurile cu LED atât de apreciate?

1.     Au o durată de viață mult mai lungă decât becurile incandescente, chiar dacă prețul becurilor cu LED poate să îi dea înapoi pe mulți de la achiziția acestora. Totuși, o durată mai mare de viață a becurilor cu LED înseamnă, automat, și scăderea frecvenței cu care achiziționezi becuri, deci investiția merită. Se estimează că dacă ai lăsa aprins un bec cu LED fără a mai apăsa pe întrerupător, acesta ar rămâne aprins timp de 3 ani.

2.     Sunt cu până de 7 ori mai eficiente energetic decât becurile incandescente clasice.

3.     LED-urile oferă o lumină plăcută pentru ochi și este extrem de benefică și confortabilă pentru citit și studiu. De multe ori constatăm că lumina mai degrabă ne obosește ochii decât ne ajută, iar în perioade de stres și oboseală lumina proastă poate fi cel mai mare dușman. Becurile cu LED îți vor relaxa ochii și, astfel, vei putea să îți duci la bun sfârșit toate activitățile de seară.

4.     Permit reglarea intesității luminii în funcție de nevoile fiecărei încăperi. Probabil ai constatat că atunci când le aprinzi, becurile LED luminează foarte fad, iar pe măsură ce minutele trec, lumina devine din ce în ce mai puternică. Avantajul becurilor cu LED este că adaptează lumina în funcție de cât este necesar, astfel că nu vei avea nici mai multă, nici mai puțină lumină decât camera ta are nevoie. Acest lucru înseamnă și economie semnificativă la factura de curent.

5.     Nu conțin mercur și au impact minor asupra mediului. Dacă îți dorești să ajuți mediul înconjurător, atunci becurile cu LED sunt o soluție ideală de reducere a riscului de poluare.

Așadar, deși există de mult timp, importanța și funcționalitatea becurilor cu LED nu au fost pe deplin remarcate decât în ultimii ani, când a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre reducerea poluării și economisirea energiei electrice. Tu ce știi despre becurile LED?

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Știai că becurile cu LED există încă din 1962? Iată cum ne schimbă ele viața

  • Acum LED-urile sunt pe dispozitive numeroase, de la cele mai recente lanterne la televizorul HD din camera de zi. Și în timp ce becul incandescent încă arde puternic în multe case, zilele sale sunt numerotate . Reglementările guvernamentale și costurile în scădere ale LED-urilor, care continuă să strălucească mai bine în fiecare an, sunt mai mici pentru „copilul lui Edison”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.