„Știți ce-a fost aici înainte de 1989 ?”

Performanță. „Cașcarabeta” hidoasă din tablă ruginită din imagine a rezistat în picioare 30 de ani.

Abia azi, când muncitorii de la Urbis Serv au primit comandă de la primărie să modernizeze Aleea Castanilor (între CJ Buzău și Muzeul Județean) baraca va fi demolată, încărcată în camion și trimisă la fier vechi.

„Știți la ce-a servit ? Vă spun eu. Acolo, înainte de ’89 se colectau sticle și borcane. Atunci a avut utilitate. În ultimii ani a servit drept toaletă publică”, ne-a spus Simion Chesim, locatar la blocul de vizavi.

În locul barăcii, primăria va face parcare. Ca și în locurile lăsate de izbeliște de prin jurul blocurilor.

Vestea bună pentru locatari, dar și pentru buzoieni, în general, e că Aleea Castanilor va fi asfaltată integral, plus locurile de parcare.

Se va înfrumuseța în acest fel zona din jurul muzeului/teatrului, iar spectatorii care vin la spectacole poate vor găsi mai facil un loc de parcare.

Conform muncitorilor de la Urbis Serv se va asfalta inclusiv aleea din spatele blocurilor.

Rămâne, se pare, în discuție situația garajelor. Primăria ar vrea să le demoleze și să amenajeze o parcare asfaltată (pornind de la zidul cimitirului), locatarii care le dețin se opun. Pentru demolarea garajelor sunt și locatarii care n-au prins.

loading...

10 comentarii la „„Știți ce-a fost aici înainte de 1989 ?”

 • Corect ar fi sa se aplice aceiasi regula in tot orasul… nu?
  In micro 3 s-au demolat…

 • Această mizerie urbană a dăinuit în timp datorită unei întelegeri existente între fostul primar și actualul președinte de CJ. In interiorul acesteia și-a prelungit garajul Consiliul Județean, iar în fața acesteia, un investitor strategic, vremelnic într-o importantă funcție publică, a construit câteva garaje, bineînțeles fără a avea autorizație de construire, pe care le-a vândut unor prieteni, care au ramas acum, după desfințarea acestora, cu buza umflată (-3000 euro). Felicitări domnule primar, Buzăul este al tuturor buzoienilor!

 • Vine imediat și tov Leo cu un comentariu specific despre deficiențele sistemului capitalist în comparație cu binefacerile sistemului socialist….
  Bineînțeles, Iohannis e de vină ( a dat și la tv….la România TV) !!!

 • Prezent! Iata-ma-s!
  De data aceasta vin cu marea deficientza condamnabila a sistemului socialist care colecta sticlele si borcanele, in contradictie cu enorma binefacere a epocii de aur capitaliste care nu le mai colecteaza, preferand sa le arunce sparte in muntii de gunoaie, unde vor dainui pana la transformarea Soarelui intr-o stea uriasa rosie care va ingloba Pamantul si astfel vom scapa de gunoaie.
  Sper ca acum toata fauna de primate de pe forum va fi multumita de pozitia mea progresista si in totala concordantza cu capitalismul mioritic actual despre ale carui avantaje tot incearca sa ma lamureasca d-l Cacatlin si alti domni din aceeasi specie cu el, adica gibonus stupidus……[Leo]

 • Cele demolate prin restul orasului s-au demolat pentru ca aveau alt regim juridic, plus ca unele erau in ilegalitate dar ignorate de politia locala care prefera sa hartuiasca aleatoriu lumea cinstita decat sa se ocupe de cei ce incalca legea cum spune statutul politiei locale.
  Sunt in oras unele garaje care nu pot fi demolate decat daca vor proprietarii lor sa fie demolate pentru ca sunt legale si vandute/concesionate legal pe toata perioada existentei lor si orice incercare a primariei de demolare a acestora e ilegala si abuziva si s-ar lasa cu despagubiri catre cetatenii abuzati si nu numai.

 • @Leo
  Mai nou ,aceste vedete de dreapta, cu drepturi de cetățean european, arunca gunoiul pe domeniul public sau in natura, în zone turistice. Asa au învățat ei de la iohanis et company, ca nemtii si alte state UE, arunca gunoiul in natura.

 • E o aberatie sa spui ca cei ce vin la muzeu sau teatru vor gasi locuri de parcare acolo mai facil, deoarece dupa ce se vor face lucrarile se vor privatiza locurile de parcare si va deveni ilegal sa parcheze pe locurile alea alte persoane decat proprietarii locurilor de parcare.
  Din contra, va deveni un calvar pentru cei ce vor veni la muzeu sau teatru ca nu vor mai putea parca pe nici un loc legal ca vor fi toate privatizate si vor trebui sa parcheze pe unde apuca in mod ilegal, spre bucuria primariei care cand vor fi evenimente va fi in alerta in zona cu politistii locali gata sa ii taxeze 1000 lei parcarea sub forma de contraventie sa stranga bani pentru primar si sporuri pentru locali.
  Asa au facut in celalalte zone de interes public, cum ar fi in centru. Primarul a gasit metoda tiparnitei de bani fara sa faca nimic, iar cetatenii nu s-au prins inca ca sunt luati de fraieri, ca inca nu realizeaza ca au intrat intr-o capcana datorita orgoliului prostesc, si au ajuns sa plateasca bani foarte multi pe ceva ce ar trebui sa fie gratis.

 • Ăia cu setea de cultură să facă bine și să ia taxiul sau autobuzul, că stația nu-i departe…

 • Așa este tov Leo….aveți dreptate…din nou Iohannis este vinovat.
  Nu știu dacă ați aflat dar…de ceva vreme, ziua se face tot mai mică, noaptea devenind mai lungă….este posibil că peste câteva luni să vedem chiar și zăpadă….clar, tot din cauza președintelui !!!
  Leo, ești doar un tovarăș frustrat, victimă a îndoctrinării A3/ RTV.

 • Indicatii pretioase de la @Leo cetire:
  1-@Bio, vezi ca dai de dracu. O sa-ti sara in cap toata fauna de primate cu limba latzita de la atata lins, datorita (ca-i de bine, nu ,,din cauza”!) ca te iei de idolul lor, Iohannis cel cinstit, care a furat numai 7 case, dintre care doar doua dovedite cu acte false. Celelalte 5 cu sigurantza ca le-a cumparat cu banii din meditatii sau cei obtinuti de la paradele de moda la care Ranjita isi etala dantura ei cabalina, incat pana si iepele de la fostul CAP mureau de invidie.
  Eu sunt antrenat in luptele cu fauna lingailor, dar ptr tine nu garantez. Astia te halesc cu fulgi cu tot.
  2-Bre caricatura lui @Soljenitin, mai schimba si matale placa, banda, CD-ul, memory stickul, sau ce oi fi avand matale montat in bibilica. Mergi si la un ornitolog sa controleze daca n-ai cumva in tartacutza vreun papagal care repeta mereu acelasi text. Zi-i sa ti-l alunge de acolo. Nu de alta dar o sa faca oua si o sa te trezesti cu un stol intreg care va recita textul in cor, ca la tragediile acelea antice.
  Nu te lua dupa zicala aia latina: ,,Repetitio est mater studiorum” din cauza ca este perimata. Acum repetitio aceasta seamana a mater psyhopathorum…….[Leo]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.