„Știți de ce Toma redenumește străzile ? Ca să pară mai multe la asfaltare”

Sunt două afirmații incorecte făcute aseară la Campus Tv de fostul viceprimar Fănică Bârlă la adresa administrației Toma.

1Bârlă: „Știți de ce Toma redenumește străzile ? Ca să pară mai multe ca fiind asfaltate. Unele străzi au fost împărțite în trei și astfel, la număr, ies mai multe”

În realitate, singura stradă asfaltată și împărțită la trei este Colonel Buzoianu. Bucata dintre Bd. Unirii și Bd. Bălcescu a fost numită Soroca, iar segmentul de dincolo de blocul Magnolia a primit denumirea I.C. Bratianu.

Redenumirile au fost însă necesare din cauza numeroaselor confuzii apărute de-a lungul timpului. Puțini știau, de exemplu, că str. Col. Buzoianu se prelungea dincolo de Bd. N. Bălcescu – peste blocul Camelia.

Trotuar și carosabil asfaltat, pe strada de dincolo de Blocul Magnolia

Străzi asfaltate și împărțite la doi nici nu există. Spusele lui Bârlă se prea poate să aibă ca izvor invidia, că în mandatul lui Toma s-a asfaltat indiscutabil mai mult decât în era Boșcodeală. Dacă afirmația lui Bârlă ar fi cu titlu de glumă, atunci, da, ar fi fost una reușită.

2Bârlă: „După iarnă s-a stricat asfaltul pe străzi unde s-a turnat un strat de doar 3 cm”

Afirmația este din nou incorectă. Pe niciuna dintre străzile reabilitate de Urbis Serv, unde s-a frezat asfaltul vechi și s-a turnat un strat nou, nu s-au format gropi. Au existat străzi asfaltate și stricate din cauza intervențiilor la gaze, apă, canal etc. (de exemplu Al. Marghiloman), dar nu pentru că a sărit asfaltul.

Unde au apărut într-adevăr probleme, dar Bârlă nu s-a referit la acestea, e în cazul străzilor de pământ. Dar acolo nu asfaltul e problema, ci terasamentul. Fiind asfaltate pentru prima dată – 43 de străzi – deși s-a pus strat suport de balast s-a întâmplat în unele cazuri ca pământul de dedesubt să se afunde după câyeva săptămâni/luni. Dar, atenție, aceste străzi de pământ au fost făcute de Hidro Salt B92 și nu de Urbis Serv – firmă acuzată gratuit de Bârlă. Iar pe străzile de pământ nu s-a turnat doar un strat de asfalt, ci două.

Notă. În lupta politică se practică emiterea de afirmații exagerate, iar uneori complet false. Dar e bine ca electorii să cunoască adevărul. Iar Bârlă, mai face uneori și gafe, cum a fost aceea, pentru a da încă un exemplu, că „semafoarele cu buton sunt o prostie”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

18 comentarii la „„Știți de ce Toma redenumește străzile ? Ca să pară mai multe la asfaltare”

 • Tov. barla sa explice mai bine cum a gestionat transportul local pe vremea cat era responsabil de el. Pe vremea aia smenul maxitaxi a prosperat, eram carati in niste cotete pe roti, fara sa se respecte numarul de locuri legal, fara ca dubele alea infecte sa fie adaptate pentru nevoile persoanelor cu handicap, cum cerea legea, fara sa se dea bilete sau dandu-se bilete revandute, pe trasee clonate dupa cele ale Transbus, cu orare neafisate si nerespectate samd samd Nu-i e rusine sa deschida pliscul tocmai el?!? Adica stai, cine a mai auzit de rusine in politica..
  Iar domnul Toma a facut in timpul de cat e primar ce n-au facut tarla si bosco in toate mandatele lor!
  Si, repet, nu l-am votat pe Toma, am crezut ca va fi doar o marioneta a PSD sau a lui bosco, dar m-am inselat si-mi pare bine ca m-am inselat si Toma face treaba, ii doresc spor !

 • Auras, afirmația care spune ca veniturile lunare încasate de doamna Savulescu de la Compania de Apa nu sunt cu nimic mai mici decat ale lui Tescaru aflat in aceeasi functie înaintea dansei este reala sau nu? Daca tot combați din oficiu si in mod gratuit bineinteles afirmatiile false lansate pe piata!

 • Domnule Cătălin, nici eu nu l-am votat pe Toma, ba chiar l-am combătut în campania electorală. La fel am crezut si eu că e doar un boșcodist. Ce m-am înșelat! Cea mai mare eroare din cariera mea de jurnalist (fac presă de la 19 ani).

 • Domnule Auras, si ce a facut actualul primar asa fenomenal, in afara de a mari taxele si impozitele si de a inventa altele noi – vezi locuri de parcare- de il ridicati asa in slavi? Eu fac parte din cealalta categorie – nu am votat niciodata cu ciuma rosie si cu atat mai putin cu boscodelul. Crezand ca va face ceva remarcabil Toma, mi-am calcat pe inima si i-am votat. Ce dezamagire!!! In afara de cateva strazi si locuri de joaca nu a facut mare lucru (care pana la urma erau obligatia fiecarei primarii sa faca). Ne-a aburit cu niste vise frumoase in campanie, din care nu a facut nimic! Unde sunt marile proiecte, unde sunt marii investitori, unde sunt locurile de munca, undr este apa de calitate si la pret mai mic, unde sunt fondurile UE??? In schimb ne-a marit taxele s iimpozitele si a inventat altele noi, in timp ce noi ne rupem in continuare picioarele pe trotuare sau ne rupem masinile pe strazile neasfaltate! Basca, a lasat in frig un sfert de Buzau in primavara si a intrat in toate scandalurile si controversele posibile! Domnule Auras, nu suntem fraieri cum crede pesedeul sau dl. Toma, iar 2020 se apropie cu pasi repezi! Si readucerea in discutie a unor vise de proiecte, nu cred ca este o strategie care mai prosteste pe cineva! Eu nu am auzit pe la nicio primarie model -gen Oradea- ca au facut proiecte prin adaugarea de noi taxe si impozite pe seama locuitorilor, ci prin atragerea de granturi! Ori tocmai in asta consta arta unei administratii locale! Cat despre invocarea trecutului, mie mi-ar fi rusine ! Tot ei au fost la carma municipiului! Domnule Auras, mai e putin pana in 2020 si mare lucru nu vedem…tic…tac…tic..tac…

 • Ce a facut domnul Toma ,sunt lucruri absolut NORMALE ! In mandatele lui Bosco,Buzaul a uitat sa mai fie un oras european,normal.Daca trebuie sa laudam municipalitatea pentru lucruri normale in anul 2019,atunci ok….

 • Mai Tereacă,
  Plătește primăria schimbarea tuturor documentelor cu ocazia schimbării numelui străzii? Te rog să răspunzi cum ți se pare să-ți bage primăria mana in buzunar!

 • Din câte stiu, in prima săptamana e gratuită schimbarea cartii de identitate. E drept, e un efort pe care locatarii pe care trebuie să-l facă, dar se compensează cred cu mandria de a locui pe o strada care poartă numele cuiva care a făcut ceva remarcabil pentru Buzău sau România. Educație se poate face inclusiv prin numele străzilor.

 • În primele 30 de zile, de regulă, schimbarea documentelor este gratuită.
  Toma nu este un sfânt, un salvator, așa cum îl vad mulți. Au fost asfaltate 100 de străzi! Ce pompos sună! Dar dacă aduni km sau mp nu este o realizare extraordinară. Este o realizare că unele străzi neasfaltate niciodată, deși unele dintre ele figurau ca asfaltate, au fost în sfârșit asfaltate. Să nu uităm că încă mai avem străzi neasfaltate.
  Schimbarea denumirii străzilor este o ambiție a primarului și ar fi trebuit făcută după ce se rezolvau toate problemele din oraș.
  Ne-a promis un mare investitor. Nimic!
  Ne-a promis mai puțini gardieni publici. Nimic! Avem cei mai mulți raportat la numărul de locuitori.
  Ne-a promis o apă curată și ieftină la robinet. Nimic!
  Ne-a promis că nu vom mai plăti apă meteorică. Nimic!
  Ne-a promis restructurări în societățile primăriei. Nimic!
  Ne-a promis străzi și trotuare asfaltate. Aproape nimic!
  Să mai continui?

 • Raspuns pt dl. Vlad.
  1.Nu e adevărat ca mai sunt strazi neasfaltate. Ultimele trei se rezolva zilele astea.S-au asfaltat in ultimii doi ani peste 50 de strazi de pamant.
  2.Referitor la politistii locali de la paza, acestia au primit in doua randuri preavizuri. Dar justitia a hotarat sa ramana angajati. E drept procesul inca se judeca, dar termenele sunt la șase luni! Iar Toma n-a promit acest lucru in campania electorala. Discutia si toata tevatura au aparut dupa.
  3.Apa meteorica a fost scoasa si cateva luni nu s-a mai platit in Bz si Rm. Sarat. Pana cand s-a schimbat legea in parlament si s-a trecut OBLIGATIVITATEA plății ei!
  4.In societatile primariei si chiar in primarie s-au facut restructurari. Una chiar a fost inchisa PrestCom pt lipsa de activitate, ori lucrari de slaba calitate.
  5 Cum nu s-au asfaltat strazi si trotuare ? Chiar dvs ati scris la inceput ca s-au facut peste o suta de strazi.

 • Pana la terminarea mandatului actualul primar va schimba numele orasului. Evident ca pentru aceasta se lucreaza la premierea celor care vor propune numele noului oras.

 • Auras ,spuneai intr-o postare anterioara ca s-au inceput lucrarile de reparare a drumului de pe dig!Am trecut azi pe acolo !Sa-mi rup masina!Nimic!Cum vedeai tu legatura cu drumul de la Obor ,Pod Vadu Pasii cand e varza de la Rer incolo???

 • Barla era obisnuit sa mai roada si el cate un ciolan azvarlit de Boscodeala, iar acum, daca barca boscodista s-a rasturnat, nu-i mai ramane decat sa gogoneze ochii de ciuda la emanciparea lui Toma ca primar! Sa-l lasam sa-si latre frustrarea in felul lui, Toma oricum va castiga in continuare, indiferent de ce spune Barla, Marla sau Sula!

 • Sunt sute de strazi devastate si gaurite, facem ca la Ceausescu, 3 stiuleti = 3 tone la hectar

 • Ne luminezi si pe noi de ce se numeste Soroca o bucata de strada ?

 • Problema e ca nimeni nu a informat cetatenii ca trebuie sa isi schimbe buletinele astfel incat sa beneficieze de gratuitate, asadar nu e gratis, e pe bani.
  Si nu e vorba doar de buletine, trebuie schimbate multe alte acte, toate contracost, la celelalte nici nu exista macar o perioada de gratie.

 • Tereacă, până se asfaltează ultimele străzi, încă mai sunt străzi neasfaltate. Corect?
  Am spus că s-au asfaltat 100 de străzi, ca număr sună foarte bine, dar ca și suprafață efectivă asfaltată nu este chiar așa impresionant.
  Am scris că nu prea s-a făcut, când m-am referit la asfaltări.
  Nu îl mai slavi atât pe Toma, lasă-l să o facă singur.

 • Da, poate că sunt lucruri normale și „banale” ceea ce se face acum, în mandatul domnului Toma, dar la fel de „banale” erau și pe vremea lu’ boșco și bârlă, p-ăia cine i-a ținut să nu facă?!?
  Detest PSD-ul și nu am fost la vot când a fost ales Toma, de scârbă față de PSD și boșco sau bârlă.
  DAR acum, după câțiva ani deja, văzând că Toma mișcă ceva, se vede că se implică, că vrea, și asta nu mă împiedică să îl felicit pe domnul Toma, cu toate că în continuare detest PSD.
  Cred că suntem prea nerecunoscători.
  Da, probabil că și domnul Toma a mai greșit, probabil că va mai greși, dar între Toma care se vede că vrea sa facă ceva, să modernizeze Buzăul, și boșco pe vremea căruia nu rețin să se fi făcut ceva, îl prefer și îl voi prefera mereu pe domnul Toma.

 • Toma este un primar foatre bun! Să nu mai fim cârcotași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.