Stop violenței în școli!

De 55 de ani, la sfârșitul lunii ianuarie se marchează Ziua Internaţională pentru non-violenţă în şcoală.

A apărut în 1964 la nivel mondial și coincide cu comemorarea asasinării lui Mahatma Gandhi.

Scopul promovării acestei zile este dezvoltarea sistemului de învăţământ în baza a trei valori cardinale: respect, solidaritate şi non-violenţă.

Aceste   valori   invocă   împreună dreptul la siguranţă al elevilor.

În acest context, Organizaţia de tineret şi Departamentul pentru Egalitate de Şanse din PRO ROMÂNIA atrag atenţia asupra răspândirii aproape generalizate a acestui fenomen în şcolile din ţară, în pofida modificării   recente a Legii   nr. 1 din 2011 (Legea   Educaţiei).

Deşi există cadru normativ, soluţiile la nivel executiv par să nu fie aplicate deloc, statisticile arătând în continuare Romania pe primul   loc la   capitolul  victimelor acestui tip de agresiune. De aceea, Organizaţia   de   tineret   PRO   România   transmite   un   mesaj   ferm: „Stop violenţei în şcoli!”.

La nivelul tuturor filialelor din țară – membrii PRO România au desfășurat ieri,  o campanie de conştientizare şi prevenire a violenţei de tip „bullying”.

Nici tinerii buzoieni ai partidului PRO România nu s-au lăsat mai prejos, demarând o amplă acțiune în acest sens. Președintele Alexandru Dobre, însoțit de o parte din colegii organizației pe care o coordonează, au lansat o dezbatere  pe tema în cauză și au distribuit în on-line mai multe filmulețe sugestive.

„Salutăm iniţiativa Organizaţiei de Tineret, de a organiza la nivel naţional această campanie! Bullying-ul este un fenomen cu consecinţe deosebit de grave asupra căruia autorităţile mai au mult de   lucrat. Sunt   necesare   măsuri eficiente de conştientizare şi combatere”, a arătat Anca Bălăşoiu, coordonatorul pe Egalitate de Şanse a Pro România.


„Problema bullying-ului  este una dintre cele mai grave  ale sistemului formal de educație. Ne-am   dorit   să atragem atenția prin aceasta campanie asupra faptului ca deși există cadru legislativ,   la nivel executiv lucrurile practic stagnează. Iar pe fondul neintervenției guvernamentale în aceasta problema lucrurile se agravează aproape într-un mod insidios pe zi ce trece”, a completat Miroslav Stanici coordonatorul organizației de tineret.

Pe viitor, tinerii PRO România Buzău vor continua astfel de acțiuni, bine primite la nivel central.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.