Stricăciuni produse ploile din ultimele zile. Iată cum arată drumul spre un important obiectiv turistic din Buzău

Ploile din ultimele zile au ajutat la agravarea alunecărilor de teren de pe drumul comunal de la Lopătari (sat Luncile) înspre satele Terca și Ploștina.

Pe o parte a drumului este o coastă de unde apa pluvială se strânge și se scurge exact pe mijlocul drumului, iar de cealaltă parte este malul Slănicului.

Prăpastia mușcă încet dar sigur din drum, iar localnicii din satele Terca și Ploștina se tem că într-o dimineață se vor trezi fără șosea.

În locul respectiv a mai existat o amenajare

„E nevoie de o lucrare care mă tem că va depăși posibilitățile financiare ale comunei nostre. Trebuie excavat, puse câteva tuburi care să preia apa de ploaie din șanț și apoi refăcut drumul peste tuburi. De asemenea va trebuie să vedem cum facem să luăm puțin teren de la proprietarul terenului de pe partea sigură a drumului”, ne-a declarat primarul Vasile Lefter.

Primarul a precizat și că va cere ajutorul Prefecturii și al Consiliului Județean. Deocamdată, drumul nu este semnalizat, iar un șofer neatent și care să nu fie din zonă se poate trezi în prăpastie.

Șansa localnicilor e că acesta e drumul spre Focurile Vii – un obiectiv turistic important al județului Buzău – și că măcar din acest motiv autoritățile județului se vor implica pentru repararea lui.

Posted by Maria Soimaru on 13 Martie 2018

 

loading...

3 comentarii la „Stricăciuni produse ploile din ultimele zile. Iată cum arată drumul spre un important obiectiv turistic din Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.