Strigăt de ajutor. Accident cu paralizie a picioarelor!

Fericirea unei familii de buzoieni s-a spulberat în câteva secunde.


Accidentul s-a produs în timp ce familia a mers în vacanță în insula Thassos din în Grecia (Cătălin, Mihaela și fetița de 3 anișori).

După o săritură în apă, Cătălin Baniță (38 de ani, inspector daune auto, originar din comuna Sărulești) s-a ales cu o leziune a măduvei spinării (contuzie medulară severă). A fost scos din apă fără să-și mai poată mișca picioarele!

Buzoianul a fost dus de urgență pe continent, la spitalul din Kavala, unde investigațiile au relevat afectarea măduvei și fracturarea vertebrei C7.


Cătălin nu-și mai putea mișca picioarele, în proporție de 20% fiindu-i afectate și mâinile.

Transportul în România nu se putea face rutier, astfel că familia a trebuit să plătească un elicopter (15.700 de euro).

Operația de urgență a trebuit și ea făcută la un spital privat (Regina Maria), întrucât „cele de stat nu au fost cooperante”. Cost 10.000 euro, dar post-operator s-au obținut ameliorări (mișcări mai bune ale membrelor superioare și trunchiului, dar nu și ale picioarelor).

Acum, Cătălin, familia și prietenii cer ajutorul comunității buzoiene întrucât cheltuielile de mai sus plus cele necesare recuperării (de durată) depășesc posibilitățile lor.

Mesajul de mai sus de pe facebook a fost însoțit și de relatarea întregii pățanii de către Cătălin:

Cererea de ajutor a fost însoțită de documentele medicale emise de spitalul din Grecia, dar și de cel din România, după operație:


Cei care vor să ajute o pot face donând (lei sau euro) în contul soției:

Nume: BANITA MIHAELA ALEXANDRA (soție)

IBAN RO76BTRLRONCRT0098892602 (lei)

IBAN RO53BTRLEURCRT0098892601 (euro)

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Strigăt de ajutor. Accident cu paralizie a picioarelor!

 • E o situatie dramatica, dar ce vreau eu sa observ, la modul general, e ca romanii niciodata nu pun bani deoparte. 3 sferturi din cunoscutii mei, unii castigand mai mult decat mine, traiesc de la salariu la salariu, eventual se baga si la credite, iar daca apare o nenorocire, nu mai au pe unde scoate camasa. In rest, restaurante, vacante, evenimente…

  Răspunde
  • Ai observat acum stai jos. Cam cat ai vrea sa economiseasca “un roman”? Daca ai fi citit ai fi inteles ca sumele cheltuite initial au fost foarte mari. Probabil mult peste ce ai strans tu deoparte, nu ca “romanii care nu strang nimic”.
   Si daca nu ai inteles, mai citeste o data.
   Eu am inteles altceva. Accidentele se pot intampla si din nimic, dapoi daca mai ne apuca sporturile extreme prin Grecia.
   Sunt multe cazuri de conationali care sufera accidente prin strainatate, riscurile sunt mari daca esti aventuros. Iar daca te apuca asa deodata si nu ai facut o asigurare de sanatate inainte, ghinion. Mai ales cand lucrezi in sistem.

   Răspunde
  • După cum observati a avut omul 15000 euro elicopter și 10.000 operatie puși deoparte.Aveti un soi de răutate specifica omului mic ,frustrat,mai ales cand altul se duce în vacanta .Stați sa le faceți socoteala altora la buzunare în loc sa ajutați,dacă vreți…bineînțeles.
   Nu mai emite dta judecată,ajuta dacă poți,dacă nu, vezi-ti de ale dumitale.

   Răspunde
   • Ada, de ce faultezi limba română? Ce ți-a făcut?

    Răspunde
  • Plus mașini mai scumpe decât casa în care stau

   Răspunde
 • Dar de ce a sărit în apă? Nu putea să intre calm și să salveze tot efortul și banii cheltuiți?

  Răspunde
 • Cand faci prostii de genul sau orice sport extrem ar trebui sa ai asigurare sau bani pusi deoparte cat sa nu apelezi la ajutorul celorlalti. Într-o masura e un accident asumat

  Răspunde
 • Accidente si tragedii avem indiferent de atentie si planificare, mai tragic este atunci cand filozofii si „parerologii” se aduna pe margine si nu au nici o contributie reala.

  Răspunde
 • Pun pariu….era vaccinat ! De aia, de fapt, a patit ce a patit.
  Stati, apare acum specialistul care comenteaza sub diverse si multiple identitati :))))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.