Strungar din Sri Lanka, anunț la jurnalul Antena 1

Antena 1 a trimis o echipă de ziariști în îndepărtata insulă Sri Lanka (50 km de India).

Surpriză, în reportajul difuzat aseară, personaj principal a fost Dilshan Nimantha, un strungar din insulă, care a anunțat că zilele următoare va ajunge la Buzău!

Am un prieten care lucrează deja acolo. El mi-a spus lucruri bune despre România. M-a convins și am aplicat și eu pentru o slujbă de strungar. Mi-am găsit de lucru la Buzău”

Dilshan Nimantha: „Sunt căsătorit, am o fetiță, cu siguranță că o să-mi dea lacrimile în drum spre aeroport”

Reportajul difuzat seară în Observator poate fi vizionat AICI.

Foarte probabil, Dilshan va ajunge să-și aducă în România soția și fiica. Va învăța limba română, se va stabili în România și poate că peste 8 ani va deveni (și) cetățean român.

Probabil în acest fel, prin naturalizarea muncitorilor străini, România va încetini puțin scăderea accentuată a populației (în special a celor activi, care merg la serviciu și plătesc taxe și impozite).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Strungar din Sri Lanka, anunț la jurnalul Antena 1

 • Da cum sa nu. Ca este si usor sa devii cetatean roman. Da ia cercetati dvs mai bine, cel din Romania care a ramas la Buzau in anul 2015 cu o anumita ocazie, a reusit sa devina cetatean roman?

  Răspunde
 • Nu am nicio problema cu asiaticii, dar dacă statul roman s-ar ocupa cum se cuvine de proprii cetățeni, nu ar mai fi nevoie de forță de muncă din afara tarii.

  Răspunde
 • Din cate stiu eu,muncitorii extracomunitari sunt platiti cu salariul MEDIU pe economie,in timp ce majoritatea buzoienilor castiga salariul MINIM pe econamie.Oare,nu este discriminare?…

  Răspunde
 • @Cocstel : pentru ca majoritatea buzoienilor ACCEPTA salariul minim pe economie.

  interesul patronatului e sa OFERE acest salariu minim – de aceea cam toti fac asta.
  nu vei avea alternative in Buzau pentru ca va fi cineva care va ACCEPTA acest salariu minim.

  si uite asa se modeleaza viata in Buzau: il preaslaviti pe unul/altul, va plangeti ca salariu e minim, ca nu aveti parcari samd – dar nu va implicati astfel incat sa conteze

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.