Succes al CJ Buzău. Investiție de 4 milioane de euro – fonduri europene! CJ Buzău pune doar 2%

Nou succes al echipei din cadrul CJ Buzău.

După renovarea cu fonduri europene a clădirii fostului Spital Brătianu, un alt imobil emblematic pentru orașul Buzău va trece printr-un proces similar.

E vorba de clădirea care găzduiește din 1984 Biblioteca Județeană (înainte aici a fost Miliția, Sfatul Popular, Vinalcool, Avicola etc.) și a cărei construcție în stil neo-românesc a fost finalizată în 1914. 

CJ Buzău a accesat un proiect cu fonduri europene de peste 4 milioane de euro pentru consolidarea, restaurarea și dotarea clădirii. 

Contribuția CJ Buzău va fi una simbolică de doar 2%.

Investiția era necesară din cauza degradării construcției, în special la subsol, pe terase și în zona glafurilor, unde umiditatea și trecerea timpului au produs stricăciuni însemnate.

În total lucrările sunt estimate că vor dura în jur de trei ani și jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri de pe Bd. Nicolae Bălcescu.

E vorba de etajul Galeriilor de Artă și o casă fără etaj din vecinătatea Arhivelor Statului unde a funcționat o perioadă Teatrul George Ciprian. 

Pentru a aproba documentația tehnico-economică a proiectului, consilierii județeni au fost chemați joi dimineață de la ora 10.00 într-o ședință extraordinară. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Succes al CJ Buzău. Investiție de 4 milioane de euro – fonduri europene! CJ Buzău pune doar 2%

  • Munca în echipă a adus și aduce în continuare rezultate deosebite . și la fel cum de unul singur nu poți rezolva nimic ,„„Unirea aduce putere„„s-a văzut deja .Eu îmi exprim speranța ca în CJ Buzău să domnească pacea și înțelegerea pentru că pe fiecare dintre noi îl bucură atunci când în oraș se vede că avem la conducere o echipă unită și pusă pe treabă ,fie că cei care se bucură sunt la putere sau în opoziție .Succesele sunt salutare pentru toată lumea ,și dacă lucrurile merg tot așa ,sunt sigur că vor mai exista sponsorizări care observând că în Buzău se face treabă în adevăratul sens al cuvântului ,vor ajuta și mai departe județul nostru .Numai să dăm dovadă de seriozitate și de putere de muncă .Noi succese în continuare .Mulțumesc .

    Răspunde
  • Felicitari echipei de conducere a C.J.Buzau, pentru ca demonstreaza pas cu pas ca si la Buzau se pot realiza lucruri notabile !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.