„Sunt colegi care au pierdut chiar și zece milioane la salariul net!”. Iată de ce sunt nemulțumiți polițiștii buzoieni

Nemulțumire pentru aproape un sfert dintre polițiștii buzoieni după primirea fluturașilor de salariu.

„Estimez la 25% din numărul total de polițiști de la Buzău cărora li s-au micșorat salariile. Avem colegi care au au primit în mână și cu zece milioane de lei vechi mai puțin. Se pleacaă de la două, trei, milioane și se ajunge până la zece. Două sunt cauzele diminuării veniturilor. În primul rând, tăierea sporului de permanență care era de 40%  din salariul de bază. Afectați sunt cei care stăteau și în afara programului atenți la telefon, pregătiți oricând să vină la o intervenție. Mă refer aici la cei de la Poliția Judiciară, de la Poliția Rutieră, Investigații Criminale, Investigații ale Fraudelor, Ordine Publică, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, de la posturile rurale, cei care-i escortează pe cei reținuți ori arestatați etc. În al doilea rând, s-a pierdut și prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. S-a ajuns ca un polițist să aibă 13 milioane salariu de bază și, cu norma de hrană, pe la douăzeci și ceva de milioane. Spuneți și dvs. se mai merită să-ți riști viața, să te pui cu fel de fel de nebuni opri criminali pentru banii ăștia ?”, ne-a declarat Vasile Bița, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Buzoieni.

Dacă polițiștii din categoria celor enumerați mai sus au avut palpitații la citirea fluturașilor pe luna ianuarie din cauza scăderilor de 25%, restul polițiștilor au avut creșteri salariale nesemnificative de 1,2 și 3%.

„Situația nu poate rămâne așa. Am trimis către minister o listă cu revendicări, așteptăm răspunsurile. Noi le-am dat și soluțiile. Dacă nu se mai plătește acel spor de 40%, să se plătească măcar orele suplimentare efectiv lucrate. Deși, nu e prea corect, întrucât unii dintre polițiști sunt tot timpul în priză, nu pot pleca în afara orașului, dacă se întîmplă vreo nenorocire chiar în timpul ăsta. Ca să nu mai vorbim de perioada sărbătorilor când trebuie să stăm tot timpul acasă”, a completat Bița.

loading...

7 comentarii la „„Sunt colegi care au pierdut chiar și zece milioane la salariul net!”. Iată de ce sunt nemulțumiți polițiștii buzoieni

 • Demisionati baieti daca nu va convine,sunt zeci de mii care vor sa fie politisti,e concurenta mai mare decat la Medicina.Era bine cand stateati acasa si primeati TOTI 40%,ACUM PRIMESC DOAR CEI CARE SUNT STABILITI sa asigure acest serviciu.Sporul acela a fost dat strict pana la 31 Dec 2017,deci NU A FOST TAIAT,ci a incetat de drept,exact ca un contract de munca pe durata determinata.

 • SINCER, prefer sa stau cu familia de sarbatori si in zilele importante, decat sa imi risc viata pt 2000 de lei!
  mai bine mai putin!
  nu mai exista respect fata de institutiile statului!
  pt unii MUMA PT ALTII CIUMA

 • baieti daca nu va place plata ,pe care o luati, ptr ca sa frecati menta prin birouri, demisionati si lucrati in mediul privat, in productie ,ca sa va demonstrati valoarea.

 • Esti pe dinafara… daca tu crezi ca politist poate fi cine vrea ,te inseli. Cred ca trebuie sa mai faci si niste scoala. Paznici se pot angaja cati vrea Doamna Ministru,politisti care prind hoti,nuprea cred… E normal sa iei 40%,ce nu intelegi tu e ca nu iei 40% din salariu. E vorba de un procent dintr o suma mult mai mica. Pe scurt ,era vorba de un milion,doua in plus pe luna pentru ca ti un om ,dupa programul normal de lucru,acasa,pregatit sa intervina la evenimentele care pot sa apara. Atata timp cat un om dupa program,nu poate pleca unde vrea ,cu familia,nu trebuie sa l platesti??? Medicii si asistentii iau acelasi procent pentru acelasi lucru. Asta nu va deranjeaza???

 • Pingback:

 • ALLVIEW nu stiu cine ti-a spus tie ca politisti iau doar 2000 lei.
  Pana si un incepator, abia angajat incaseaza mai mult.
  Plus alte avantaje.
  Cat despre riscat viata, nimic mai fals, e mai sigur sa fii politist decat muncitor in fabrica. Si ala din fabrica abia castiga jumatate din cat castiga un politist incepator.

 • Din nefericire nu e doar una din greșelile guvernanților ,mulți oameni se plâng .Mă gândesc că ,știu eu ,cei care decid ,să revizuiască aceste nedreptăți ,și să nu se mai ajungă aici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.