„Sunt niște tineri la 20 de ani. Am încercat cu popa, învățătorul, poliția. Nimic!”

Într-o scurtă declarație pentru buzoienii.ro, Dumitru Stanciu primarul din Râmnicelu a explicat cum de s-a ajuns la carantinarea satului de trei mii de oameni.

„Am încercat în toate felurile posibile. Sunt niște tineri la vreo 20 de ani care refuză cu orice ochi prelevarea probelor biologice și izolarea la domiciliu. Am încercat să-i conving cu preotul din sat, cu învățătorul, cu poliția., Și eu, care am făcut atâtea pentru ei, am dus muncă de lămurire. Dar degeaba. Unii mi-au strigat că preferă să moară, se vor sinucide, dar tot nu vor face ce vrem noi”, a spus Dumitru Stanciu pentru buzoienii.ro.

Atenție, nu s-a carantinat toată comuna Râmnicelu (4500 persoane), ci doar satul Râmnicelu, reședința comunei (3000 locuitori). Celelalte trei sate, Colibași, Fotin și Știubei

„E nasol ? Noi ce-o să mâncăm ?”

Reporterul buzoienii.ro a fost contactat încă de ieri de mai mulți localnici după ce în sat s-a răspândit zvonul carantinării.

„Sper că nu vor lua o astfel de decizie. La Râmnicelu nu e ca la oraș sau ca în altă parte. Suntem oameni săraci, n-avem bani puși deoparte. Trăim din ce câștigăm în ziua respectivă – din vânzarea de legume. Ne deplasăm prin toată țara. Dacă se blochează satul, nu o să mai putem vinde. Din ce o să trăim ? Murim de foame!”.

Usturoiul de Râmnicelu e cunoscut în toată țara

Concluzie:

Instituirea totală a carantinei, decisă astăzi pentru satul Râmnicelu, e o măsură necesară, dar pretențioasă. Autoritățile vor trebui să monitorizeze cu atenție satul pentru a nu apărea probleme mai mari decât coronavirusul.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

5 comentarii la „„Sunt niște tineri la 20 de ani. Am încercat cu popa, învățătorul, poliția. Nimic!”

  • Daca nu a mers cu popa,primaru,etc…..încercați cu prezentarea unei arme de foc. Va avea efect instantaneu.

  • Sa fie lăsați sa se sinucidă, nicio pierdere, când autoritățile încearcă sa remedieze o situație, in care este angrenata o întreaga comunitate si o mână de inconștienți refuză, este bine sa fie aplicata forța, sufera mulți din cauza unor demenți.

  • Mai bine să și-o facă singuri, cu mâna lor ! Dumnezeu îi va aprecia …

  • Sa intervina si aici prefectul

  • Ne-am născut cu toții liberi,ce ușor acceptați să fim forțați să facem teste,etc a căror rezultat e folosit în manipulări și obtineri de fonduri. Asta pt.ca nu e vorba de voi,când se ajunge să fim noi în situație se schimbă modul de abordare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.