Sunt oare pasionații jocurilor de noroc niște oameni superstițioși?
Superstiția se dezvoltă la jucătorii de noroc dintr-o varietate de cauze. De cele mai multe ori, acțiunile lor nu sunt influențate de noroc. Jocurile de noroc din cazinouri au o istorie îndelungată în care sunt puternic asociate cu superstiția. Mulți pariori sunt atât de dedicați ritualurilor lor încât, dacă nu le pot respecta din orice motiv, nu vor juca. Superstiția este credința că o anumită acțiune poate aduce noroc sau ghinion, chiar și atunci când nu există motive raționale pentru această credință.
Să fie oare pentru că acesta este un hobby al norocului și al întâmplării ca niște pacanele gratis?
Oare pentru că suntem oameni și vrem să controlăm lucruri care nu pot fi controlate din punct de vedere uman?
Care sunt credințele comune
Toți jucătorii sunt familiarizați cu superstițiile specifice domeniului jocurilor de noroc. Aceste credințe leagă frecvent anumite nuanțe, comportamente și maniere de aducerea norocului și de îndepărtarea răului.
Mâncărimea mâinilor
Ați auzit proverbul „Banii vin când te mănâncă palmele”?
Mâncărimile mâinilor sunt asociate cu o varietate de mituri. În unele culturi, cum ar fi Serbia, este considerată un semn pozitiv. Unii oameni cred că este ghinionist sau un semn de stres.
O altă credință foarte răspândită este că, dacă te mănâncă palma stângă, ești destinat să pierzi bani. Pe de altă parte, dacă te mănâncă pe cea corectă, acest lucru poate indica faptul că vei da lovitura.

Fără cântece sau fluierături la masă
Se crede că a cânta sau a fluiera la masă îi va înfuria pe zeii jocurilor de noroc.
Să câștigăm niște bani este ceea ce ne aduce pe toți la această masă. În timpul jocurilor de noroc, concentrarea este necesară pentru a câștiga bani. Este deranjant dacă cineva cântă sau fluieră la masă. Ai asta în vedere.
Prin urmare, fluieratul sau fredonatul în timp ce joci Texas hold ‘em îi irită fără îndoială pe colegii tăi de masă, pe lângă faptul că poate îi supără pe zeii jocurilor de noroc. Nu fiți acea persoană.
Statul genunchi peste genunchi
Evitarea încrucișării picioarelor înainte de un pariu important este o altă superstiție comună în rândul jucătorilor. Se spune că picioarele încrucișate aduc ghinion.
Este posibil ca rădăcinile acestei credințe să dateze dintr-o epocă mai civilizată. Se crede că încrucișarea picioarelor atunci când pariezi îți poate strica norocul.
Unele explicații despre această credință explică de ce are sens, și se leagă de faptul că femeilor le era interzis să joace la jocurile de noroc. Este tipic pentru femei să își încrucișeze picioarele atunci când joacă sau stau la o masă. Prin urmare, ar avea sens să se inventeze o regulă prin care să fie o regulă faptul că un gest feminin îți va duce ghinion.

Utilizarea talismanelor norocoase
În trecut, jucătorii obișnuiau să poarte o varietate de „talismane norocoase” la cazinou. Acestea conțineau potcoave, trifoi cu patru foi și picioare de iepure. Desigur, uciderea iepurilor este imorală și, ca urmare, își pierde din popularitate.
Pe lângă ritualuri precum dorința și suflarea asupra zarurilor înainte de a le rostogoli, există și farmece. Altele includ strigarea unui număr înainte de a arunca zarurile și plasarea jetoanelor în anumite modele.
Un talisman norocos de joc într-un cazinou poate fi orice. Dacă se întâmplă să câștigi mult în timp ce mănânci budincă, budinca e de vina.
Evitați să numărați banii în timp ce stați la masă
Va fi timp pentru numărare când se va termina împărțirea cărților, așa că nu vă numărați niciodată banii în timp ce vă aflați la masă. „The Gambler” a lui Kenny Rogers.
Mulți jucători au credința că numărarea banilor la masă aduce ghinion. Unele cazinouri iau această superstiție atât de în serios încât îi avertizează pe clienți să nu numere banii în timp ce joacă la mese.
De ce oamenii (și jucătorii de noroc) cred în superstiții?
Oamenii sunt ciudați. Să punem asta pe masă. Suntem singura specie care nu calcă pe o crăpătură de pe trotuar pentru că ne-ar putea aduce ghinion.
Poate că din cauza creierului nostru foarte dezvoltat avem capacitatea de a ne convinge că dacă facem un lucru, celălalt lucru (care nu are legătură directă cu primul) nu se va întâmpla.
Pe lângă faptul că ne place foarte mult să ne stârnim o frenezie pe care ne-o facem singuri, credințele superstițioase par să fie legate de evoluția noastră ca specie
Este ca și cum roșul ar fi o culoare norocoasă. Undeva, în istoria chineză, a dat cuiva un avantaj față de altcineva. Norocul lor continuă, iar acum poartă roșu doar atunci când au nevoie de noroc. Corelarea unui eveniment fericit cu un obiect, gest sau obicei poate fi explicația pentru care avem așa de multe superstiții.
Roșul este acum egal cu norocul în cultura chineză. Aceste credințe se extind și în alte culturi pe măsură ce trece timpul. Acum, roșul este un semn universal de noroc.
Concluzia este că superstițiile au evoluat din nevoia de supraviețuire și de a da răspunsuri la ceea ce nu înțelegem.
Influențează totuși superstițiile norocul cuiva?
S-a demonstrat că superstițiile îi ajută pe unii oameni să se simtă mai în largul lor. Cu toate acestea, jocurile de noroc nu se rezumă doar la ritualuri și superstiții.
În spatele întregii fațade aparent de neînțeles, puteți juca jocuri de noroc în mod logic. Și aici intervine conceptul de probabilitate, abilitățile și gândirea critică. Vrem să luăm ideea de jocuri de noroc ca pe un amestec de cincizeci și cincizeci și jumătate de noroc și îndemânare. Pe măsură ce veți continua să jucați, veți deveni mai buni la acest joc, iar șansele de câștig vor crește.
De exemplu, există o concepție greșită conform căreia pokerul este numai noroc și șansă. Dar există profesioniști în poker care știu cum să joace șansele și să își maximizeze șansele. Are norocul un rol în acest sens? Poate. Dar în cadrul acestuia stă la baza cunoașterii lor cuprinzătoare a jocului pentru a crește șansele de câștig.
