„Sunt precum un bebeluș”. Iată ce necaz a dat peste acest buzoian

Se numește Gheorghe Zaharia, este buzoian și are 43 de ani. Nu este jurnalist, nici medic, dar a ținut să participe azi la conferința de presă organizată la primărie a cărei temă a fost vaccinarea copiilor pentru prevenirea epidemiilor.

„Am 43 de ani, dar sunt precum un nou născut. Am imunitatea zero, așa cum o au bebelușii. Din păcate, m-am îmbolnăvit de lucemie și a trebuit să trec printr-un tratament foarte dificil. Am făcut și transplan de celule de măduvă. În urma tuturor acestora mi-am pierdut total imunitatea. Există riscul foarte mare să mă îmbolnăvesc la rându-mi de bolile copilăriei. Problema este că nu găsesc aceste vaccinuri. Pentru copii ele se asigură de către stat. Dar pentru mine, un caz special, nu. Aș vrea să le cumpăr, am fost pe la toate farmaciile din Buzău și din București, dar nu se găsesc. Am venit la această conferință pentru a atrage atenția asupra cazului meu, poate cineva se va sesiza și mă va ajuta”.

Cazul bărbatului i-a pus în dificultate pe medicii prezenți. Carmen Scântei, medic șef epidemiologie din cadrul DSP, a admis că are cunoștință de acest caz, dar că nu a putut să-l ajute până acum. Prezent la conferință, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei, i-a promis că-i va procura vaccinul anti-hepatic, însă pentru celelalte buzoianul va trebui să bată la alte uși. În primul rând, buzoianul de 43 de anti ar trebui să primească vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă). 

Auraș Tereacă

loading...

3 comentarii la „„Sunt precum un bebeluș”. Iată ce necaz a dat peste acest buzoian

  • Unele ar trebui sa se gaseasca in scoli, pt ca multi elevi au refuzat sa fie vaccinati. Sau, mai bine zis, domnul sa fie anuntat cand incepe campania de vaccinare in invatamant.

    Răspunde
  • Mai curand la medicii de familie. Vaccinurile, din care stiu eu, merg la medicii de familie etichetat cu CNP-ul fiecarui copil. Cred ca există o procedura atunci cand mama refuză vaccinul….

    Răspunde
  • Cazul dlui Zaharia este foarte serios .La puțin timp de la eftinirea medicamentelor pe piața românească .treptat ,treptat ,au început să dispară medicamente vitale din Buzău și am văzut ,din toată țara .Farmaciile nu au nici o putere ,medicii la fel ,ce poate face atunci omul bolnav pe care numai tratamentul îl mai ține în viață ? Să moară .Cum s-au întâmplat deja cazuri .Minietrul sănătății e legat la ochi ,dezinformat ăi rupt total de realitate .Cu răutate spun acum ,să dea Dumnezeu să se îmbolnăvească el de ceva sau familia lui și să nu aibă cu ce îi trata ,poate așa o să-și scoată masca de fanfaron de pe față .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.