„Sunt trei apartamente, 4, 9 și 16, unde nu stă nimeni de doi ani”

Reclamație făcută de un buzoian către primarul C-tin Toma, legată de blocul ANL D4A de pe strada Gârlași din cart. Dorobanți II.

„Vă relatez urmatoarea problemă: sunt apartamente în blocurile ANL unde de mai bine de 2 ani locatarii care le au spre închiriere nu locuiesc în aceste apartamente, iar cei care au cereri la Spațiul Locativ de mai bine de 3 ani nu pot beneficia de locuințe datorită acestor chiriași care le dețin dar nu locuiesc în aceste apartamente.

În trei apartamente (4,9 și 16) nu locuiește nimeni de circa 2 ani. Și poate mai sunt si altele (și mai au și datorii la utilități). Menționez că am 2 copii și locuiesc cu soția într-un apartament cu două camere împreună cu părinții și cei 2 copii. Și ca să vă demonstrez că am dreptate vă atașez mai jos lista de întreținere a unui bloc ANL din Dorobanti 2 (bloc D4A, str. Gârlași)”

Mai jos s-au atașat două liste de întreținere de pe lunile mai și august 2019.

Reporterul buzoienii.ro s-a interesat azi la Fondul Locativ:

„Un apartament era într-adevăr nelocuit și va fi oferit spre închiriere în viitoarea ședință de Consiliu Local. În al doilea chiriașii au o problemă de sănătate cu un copil și stau mai mult prin străinătate, iar al treilea e acum locuit”, ne-a declarat Carmen Boriceanu, șefa Fondului Locativ. Aceasta a adăugat că legea e una favorabilă chiriașilor și că rezilierea unilaterală a contractului e dificilă.

Veste bună pentru chiriași. Să pregătească banii

Șefa Fondului Locativ a informat că procedura de scoatere la vânzare a locuințelor ANL din trei blocuri (Bd. 1 Decembrie, str. Gârlași și cart. Dorobanți II) e pe ultima sută de metri.

„Trag nădejde că până la finalul anului se va emite Hotărâre de Guvern pentru trecerea celor trei blocuri din proprietatea publică a orașului Buzău în proprietatea privată a statului. Noi am depus documentația, e la verificat la minister. Speranța mea e că în prima parte a anului viitor chiriașii care doresc să poată cumpăra apartamentele”, a adăugat Carmen Boriceanu.

Cel mai mare bloc ANL din Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „„Sunt trei apartamente, 4, 9 și 16, unde nu stă nimeni de doi ani”

 • Sunt atatea persoane care le folosesc spre a le inchiria la randul lor altora la sume frumoase.
  Si sunt f mult date acelora care si-ar putea permite rate sa le cumpere. De ce nu este corectitudine?
  Familii cu adevarat nevoiase nu au loc de acesti borfasi!

 • E bataie mare intre baietii ce umbla cu combinatii sa capete pomana un apartament, mai ales acum cand se anunta ca vor fi vandute la 10% din valoare de piata a apartamentelor… au inceput sa se manance intre ei combinatorii, ca cine e trecut in acte la momentul deciderii de vanzare la 10% din valoarea de piata ala e cel ce va face o mega afacere.
  Sunt o gramada care si-au facut acte in fals ca stau cu toate rudele in casa (au facut acte parintilor, bunicilor, unchilor, strabunicilor la aceeasi adresa cu ei) ca sa isi sporeasca sansele de a pune mana pe un apartament pomana, in realitate ei avand apartamente si case proprii unde locuiesc si chiar aplicantii avand apartamente si case doar ca sunt trecute pe numele rudelor ca sa poata sa prinda un apartament pomana de la primarie, ca nu strica sa dai un tun mic.
  In timp ce altii care chiar au nevoie, nu au nici o casa si nici venituri sa isi permita sa inchirieze sau sa faca credit (si stau si se milogesc pe la rude si prieteni sa aiba unde sa doarma la adapost) n-au nici o sansa sa primeasca ca nu au loc de combinatorii astia care au si venituri mari cu care isi pot permite chirie sau credit fara sa simta, sunt unii care castiga mii de euro lunar, chiar bugetari care stau in ANL cu chirie de 2 lei ca s-au declarat nevoiasi care au nevoie de ajutor social.

 • Bai nene chiar crezi ca daca ai facut poze la avizier si ai auzit tu prin fata blocului ca nu sta nimeni crezi ca ii da cineva pe oamenii aia afara.daca si.au platit chiria la zi si toate datoriile ce treaba ai tu daca dorm acolo sau nu.poate oamenii sunt mai mult plecati.
  Si crezi ca daca dai in primire te baga aia de la fondul locativ si mai ales Primarie in vreo locuinta libera ? nu te mai agita ca tot asa o sa ramai si tot nu o sa reusesti sa te muti in vreo locuinta ANL. asa ca spor la spalat in urechi pe unde speli.

 • Locuințele ANL trebuie scoase la licitație deschisă, dacă e să fie vândute, cu preț de pornire minim prețul zonei, ca să evităm șmenăriile.

 • Programul ANL a fost o teapa de la bun inceput. In ANL-uri s-au bagat numai bugetari si prieteni lingai din tot felul de institutii care aveau venituri mari, mult peste medie si platind o chirie modica, de cativa zeci de lei, mai putin decat plateau beneficiarii pe tigari pe o saptamana.
  Acum se pregatesc sa dea teapa finala, vanzarea definitiva a locuintelor la pret modic, mult sub pretul pietii, mai putin decat s-au vandut camerele de camin de nefamilisti (unele privatizate inainte de vanzare catre niste afaceristi), camine care erau de 3 ori mai mici ca apartamentele ANL care au o suprafata mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.