Sunt vizați cei care induc populației „sentimentul de panică”

„Centralele termice de cartier îndeplinesc toate condițiile impuse de legislația în domeniul energetic”.

E răspunsul directorului RAM Buzău, Aurel Gubandru, la acuzele că noua centrală termică înființată la PT 4 din Dorobanți I n-ar avea aprobările necesare funcționării.

„În mun. Buzău sunt funcționale în MICRO 14, cinci centrale de cartier, CT1, CT2, CT3, CT4 și CT5, iar în MICRO 3 o centrală la PT 16. Centralele de cartier îndeplinesc toate condițiile impuse de legislația în domeniul energetic. Variantele alternative ce constau în montarea unor cazane pe gaz la PT 4 Dorobanți, CT 7 Caraiman și PT 16 Micro V sunt similare cu cele deja funcționale, respectă de asemenea toate aceste impuneri legislative”, a adăugat Gubandru astăzi, într-un comunicat de presă.

Centrală termică funcțională de zeci de ani în Micro XIV

Mai mult directorul RAM Buzău anunță posibilitatea deschiderii unor acțiuni în instanță împotriva persoanelor care induc populației sentimente de panică:

Ne exprimăm pe acestă cale dezacordul total față de persoanele care în retorica campaniei electorale începute și probabil a unor interese financiare, recurg la inducerea sentimentului de neîncredere și panică. Față de aceste persoane urmează deschiderea unor acțiuni în instanță”.

Dacă pericolul gazului emis de coș pare mai degrabă o exagerare, RAM trebuie să se preocupe în mod serios de diminuarea zgomotului produs de funcționarea cazanului de la PT 4 Dorobanți I

Gubandru susține că „soluțiile înființării de centrale termice de cartier sunt legale inspirate și obligatorii” după ce Ecogen a sistat în aprilie agentul termic din calorifere, iar în august apa caldă de la robinet.

Vezi mai jos, integral, comunicatul emis azi de RAM Buzău:

Comunicat-RAM-06.09.2019

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „Sunt vizați cei care induc populației „sentimentul de panică”

 • Domnul Gubandru ar trebui sa-l dea în judecată pe primarul Toma mai degrabă, care prin declarațiile alarmiste a obligat mii de familii să se debranseze şi in acest fel va fi o problemă de costuri pentru RAM să asigure căldura in câteva apartamente dintr-un bloc de exemplu! Plus ca aceste debransari fără o calibrare corespunzătoare a instalațiilor, va fi si o problemă probabil. Observăm că în acest moment nu mai este încurajată această campanie dar…este cam târziu!

 • Ar fi bine sa aibă toate documentele, ca el și Ram vor fi dați în judecata!
  E o părere!

 • Mai electoral decat acest comunicat NU EXISTA,Gubandrule lasa vrajelile electorale,CAT VA COSTA GCAL VOASTRA SI CIT ESTE ADAOSUL RAM din acest pret,ca n-am auzit de restructurarea regiei,de concedieri si scaderi de salarii la sefime ? Buzoieni ,mafia RAM este intacta ,ea suge , ca si pana acum 300lei la fiecare gcal pe care o platim TOTI ,BRANSATI SI DEBRANSATI,pt ca EVENTUALA subventie este din taxele noastre,ale tuturor. ADEVARAT AURAS ?

 • Curat democrat, ameninta lumea ce isi exprima opiniile… a scapat porumbelul directorasul comunist ca in realitate comunismul e inca la putere. cine vorbeste si isi exprima opiniile si adevarul este executat rapid de partid.

 • Dl. Gubandru se crede pe vremea lui Ceaușescu? Să își vadă liniștit de pensie și să îi lase pe cei tineri să se ocupe de RAM.

 • Domnule Gubandru,
  1. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră prin emiterea acelui comunicat nu are absolut nici o legătură cu democraţia. Este clar că ne aflăm sub hegemonia lui Toma dar dv. chiar depăşiţi limitele cu ameninţările făcute la sfârşitul comunicatului. Aruncaţi cu noroi în stânga şi în dreapta, acuzând de începerea campaniei electorale şi de obţinerea unor beneficii financiare. Cum vă puteţi permite să emiteţi asemenea acuzaţii nefondate, îndreptate împotriva unor cetăţeni oneşti din Dorobanţi 1 de care şi de a căror linişte şi sănătate vă bateţi joc? Vă lipsesc argumentele şi nu aveţi ce face decât să ameninţaţi pentru a face populaţia să tacă şi să muşamalizaţi deciţiile luate de edili şi RAM în grabă, fără studii de impact şamd. Ruşinos! Suntem în democraţie domnule Gubandru!
  2. Liniştirea spiritelor s-ar face mult mai repede prin prezentarea documentaţiei complete pentru amplasarea acestui cazan într-o zonă rezidenţială: proiect, avize de la mediu, ISU, măsurători noxe şi zgomot etc.
  3. De asemenea, spuneţi că mai sunt şi alte centrale în oraş care funcţionează pe gaz. Ce putere au centralele CT1, CT”, CT3, CT4, CT5 şi cea din P.T.16? De ce nu comunicaţi puterea acelor cazane? În schimb, dv. veniţi cu bălării de genul: „ … începând cu 02.04.2019, peste 20.000 de copii să îngheţe în şcoli …”. Chiar a fost frig în şcoli în perioada respectivă şi copii au suferit de frig, dar nu a ÎNGHEŢAT nimeni, temperaturile din aprilie 2019, pe timp de zi, fiind cuprinse între 14 şi 24 grade.
  4. Din câte se ştie, aveţi studii în domeniul economico-financiar. De când aveţi şi specializare în domneniul instalaţiilor termice şi distribuirea energiei termice?

 • Ohohoaaa, ce de-a pricepuți pe metru pătrat! La CT4, puterea instalată este tot de 10 Gcal, se ard tot gaze și coșul e lipit de bloc. Cât de mare e oftica că s-a rezolvat problema termificarii și nu stă nimeni la mâna santajistilor de pe centură.

 • 5. În şedinţa CLM din 23.08. 2019 au fost prezentate îngrijorările buzoienilor din zona P.T.4, Dorobanţi 1. La momentul respectiv autorităţile au declarat cu tupeu şi nonşalanţă faptul că sunt simple exagerări. De ce nu aţi emis atunci un comunicat de presă prin care să liniştiţi buzoienii? De ce abia după două săptămâni emiteţi un comunicat de presă dezlânat, fără sens, fără date concrete, încercând să stoarceţi lacrimi, iar la final mai şi ameninţaţi? Nu are nimeni nimic cu sistemul centralizat şi cu buzoienii conectaţi la acesta! Problema este doar amplasarea cazanului de 10 Gcal într-o zonă populată. Asta este problema care necesită rezolvare!

 • Anonimii, Padurarii si Sugativele ii pregăteau primarului Toma o mare surpriza chiar de sărbători si lasau buzaul fara incalzire. Planul a fost dejucat din timp si uite ca a venit apa calda.

 • Angy draga asteapta factura si nu uita ca aici si aiurea,prin spatiul virtual,toti suntem egali,nu ne putem anula reciproc,ci doar sa aducem argumente.Promiti sa ne arati factura cu ”noua gcalorie” ? Poate il intrebi pe Gubandru de ce va fi un pret unic ,pt ca punctele termice produc cu costuri diferite ?

 • Se tăvălesc în chinuri cei care observa cu stupoare ca Toma&co au rezolvat și această problemă cu rapiditate…

 • Pentru cei ce vor sa faca o vizita acolo sa vada adevarul, la ce ora e indicat sa o faca. se aude continuu sunetul sau doar in anumite intervale?
  Presupun ca seara se aude mai tare ca atunci creste consumul de apa si deci functioneaza la capacitate mai mare, nu?

 • Intre a aștepta factura de la RAM si a ingheta la Craciun pe mana mafioEcogen, prefer prima varianta

 • Foarte bun rsp domnule PADURARU ION!
  Foarte argumentat. Nici Toma nici Gubandru pensionarul mai ales tu Tereaca nu ar fi fost in stare sa aduca asemenea argumente

 • Mai vedem la iarna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.